Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 9 oktober 2011

Blinda bloggare och opportunister

Bara några ord om en cat fight i bloggosfären (AB): prydliga och välanpassade "Blondinbella" mot en aggressiv och självdestruktivt svart typ med det paradoxala efternamnet Blanco. Jag ägnade den senare några rader här - bara som jämförelse med en "rasande" SVT-chef.

Alla vill ha en bit av uppmärksamheten och Aftonbladet listar inte mindre än tre namn som alla rusar till den självdestruktiva hon-djävulens stöd. preppy Blondinbella äcklar tydligen såväl Hanna Hellquist - livsledan personifierad - någon Amanda Schulman (som jag får slå upp för att inse att det är den elaka Alex Schulmans hustru), samt Sanna Lundell:

Felaktigt födelsedatum - påpekat av läsare

Rättad karta

Som synes har Sanna Lundell inget alls med de två första att göra. (Tillägg 2014: Lundell-kartan skiljer ut såg på ett annat sätt än vad som antogs 2011. Efter läsares påpekande om det felaktiga födelsedatumet visar sig Lundell inte alls vara någon ljusängel utan tvärtom en slav under passionen - orange Rajas guna- med en klar tendens att dras mot den mörka sidan - svarta Tamas guna! Minst sagt träffsäkert eftersom hennes "livs roll" mycket möjligt var den som flickvän till värstingen Persbrandt.)

Det är bara den låga takhöjden i det här lilleputtlandet som gör att alla tvingas att polarisera sig, vara för eller mot i varje fråga. Något annat fungerar inte med bara 9 miljoner invånare. Det finns inte "resurser" att tillhandahålla en spelplan som motsvarar människans fulla rikedom i det här fattiglandet där man uppfattar iPhone som ett uttryck för kultur eller ens status.

Det är samma gråmurriga svensk som förr sågs med spade eller plog i nyporna. Nu är de samfällt bojade vid informationsdjävulen. Aldrig kommer tanken att svinga sig högt över dessa nejder. Sveriges karma betackar sig anden.

Det är symptomatiskt att dessa tre, tydligen kända svenska skribenter, tillsammans bara lyckats skrapa ihop två ynka placeringar av 21 möjliga i Luftelementet! (Jag räknar här bara de klassiska sju planeterna.) Det är det vardagsprosaiska som gäller här, helt klart.

Och vad gäller Sanna Lundell kan man argumentera för att hennes Luft istället ska tillskrivas den berömda författarpappan. Berömmelsens Jupiter i Luft när nämligen Solens (faderns) disponent. Nå, hennes Sol flera funktioner i ett horoskop, för den är ju också hennes egen djupaste livsmission.

2014: Lundells korrekta horoskop adderar 2 poäng till Luftelementet och om Solen i Vågen har det sagts att den ensam kan stå upp till knäna i dynga utan att lorta ned sig...

Om den här lågläntheten vet ju Sanna Lundell, egentligen, den enda i gruppen vars horoskop uttrycker en naturlig, medfödd medvetenhet (Sattva guna). (2014: Fel, ingen dominans av Sattva. Däremot utmärker sig hennes grasserade Passion/Rajas för att ibland uttrycka klar medvetenhet och ibland försvinna ner i mörkret och dess ogenomtänkta, vanemässiga eller attitydmässiga poser.)

Tydligast märks hennes tänkande i ett resonemang med sin lilla fyråriga son om själens preexistens fast hon - politiskt korrekt - dissar kyrka och religion och allt sånt där. (Notera den skadade Jupiter, filosofins och religionens planet "bara" i kritiskt tänkande Tvillingarna istället för att vara hemma i soltecknet Skytten vars kapacitet till hög tanke tycks obegränsad.)

Så medan Hanna och Amanda bokstavligen är andlighetens white trash, de Gud spydde ut och lämnade att i blindo söka famla sin väg tillbaka efter att ha syndat svårt i tidigare jordeliv, där är Sanna Lundell faktiskt den värsta synderskan av dem alla, som missbrukar ljusets Sattva till att spela med i de ovärdiga och förenklade polariseringar som Sverige bjuder. (2014: ja, även med korrekta kvaliteter kvarstår den tanken: för den starka passionen har en tydlig dragning mot mörkret/Tamas guna.)

Precis som den rasistiske politikern Geerd Wilders, med vilken hon delar samma ovanliga och förpliktande storkors i Ljusets kvalitet är hon en opportunist, en populist. Och det är nog sant, den Ljusa kan bara falla neråt, den Mörka har inget annat val än söka sig åter till Ljuset...

Sanningen är ju att Blondinbella har fullständigt rätt. Det är mediernas polarisering som skapar dessa skeva perspektiv och tankar. En god ambition är en god ambition oavsett vilken partifärg den har. Möjligen kan man misstänka att blondinen som mobbats av både människor, orent blod/finnar, har problem med att hantera livets sjaskiga sida och därför "spelar över" en smula. Hennes "sataniska Måne" är rätt problematisk den med...

*****

De tre gunas eller kvaliteterna anses i indisk filosofi vara grovheten i den materiella natur (Moder Natur!) som givit upphov till såväl våra kroppar som sinnen ("manas" på sanskrit eller det svåröversatta engelska begreppet "mind"). Sinnet kan inkludera både känslor och tankeströmmar. Men sinnet är i sig urskillningslöst, det är intellektets Merkurius som styr tankeströmmen. I eländiga fall dominerar Månen så totalt och Merkurius är så undanskymd att man verkligen kan tala om mångalenskap eller vansinne (lunacy). Dessa är människorna som byter stämning och åsikter precis hela tiden och som det knappt går att föra ett sakligt samtal med. De duger bara till frånvarande vardagsprat.

På den punkten (Månen) finner man mellankvinnan synbarligen helt blockerad och fast i slentrianmässiga attityder. Både Sol, Måne och Merkurius med Satans huvud är en märklig berättelse och hon tycks ha valt sin make att projicera vrångheten på. I ett blogginlägg läser jag om hur Alex (den elake, Satans huvud själv) avskyr musik och inbillar att det är normaltillståndet. Lycka till med det äktenskapet! Så går det när man favoriserar Mörkret framför Ljuset.

Alex jämfördes här med en mördares horoskop och det är notabelt att hans Mars attackerar sinnets Måne och Månen (kvinnlighet) i sin tur opponerar sig mot Solen (manlighet). Han tycks alltså ha inskrivet på sin himmel att hans Ödes kvinna också skall vara hans fiende! Här luktar det krig och karma från tidigare liv lång väg. Vem har bytt från man till kvinna sedan den gången? Frågor som ligger hemliga i djupet av andesjälen...


2 kommentarer:

 1. http://sidereal.hall-of-man.com/search/label/Sanna%20Lundell
  Lundell är inte född 1 jan, utan den 6 november 1978

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för påpekandet. Jag strök eller ändrade några stycken och lade till en karta med korrekt födelsedatum.

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.