Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 7 oktober 2011

Jösses, vilken komocka!

SVT:s samhällschef Eva Landahl rasar (Expr) över att inte (s) och (v) ville gå med på hennes riggade lilla show, där vänstern skulle smutsas genom att placeras i närheten av rasistiska (sd). I SvD förklarar Erik Laakso detta på ett lätt och begripligt sätt.

Det här motiverar en snabb blick på tv-chefens medfödda förutsättningar. SVT brukar ju beskyllas för vänstervridning men i det här fallet tycks det tvärtom. Landahl och kompani ingår säkerligen i det intensiva drev av smutskastning vi nu ser pågå mot vänstern sedan Regeringen Reinfeldts senaste budget visat hur liten verkstad det är i skallen på de ansvariga.

Vi har odugliga regenter, så högerns enda sätt är söka med ljus och lykta efter program långt borta från dem själva, och i värsta fall regissera studioscener som ska smutsa vänstern med fascistbrunt.

Är det inte märkligt att det är samhällschefen Landahl själv som är träcket! Åtminstone enligt stjärnorna.


"We are what we reach for"
James Hillman 1974, arketypisk psykolog


Här är ett av de sällsynta horoskop där varenda slant satsas på en totalt materialistisk världsbild och där fokus ligger på Penningens tecken Oxen. Jag säger inte att Oxen inte kan ha en uppfattning om rättvisa och solidaritet på jorden, men som vi sett av Urban Bäckström (vd, Svenskt Näringsliv) eller Carl-Henric Svanberg (BP) brukar Oxen sniffa till pengar och sedan lägga sig till ro som tjuren Ferdinand under korkeken med sina nyfunna privilegier. 

I Landahls fall stannar det dock inte där. Den som kan sina grundläggande tolkningsregler ser vad det här är för något.

Oxen är ett antidemokratiskt tecken, och tjurskalligt förstås. Jag förstår exakt Expressen som säger att SVT-chefen var "rasande". De sämsta exemplaren blir kriminella och mördare, som vi såg i fallet Pol Pot. Där kallade jag horoskopet "massmord i materialismens sak".

Man kan utan problem säga att Team Landahl försökte begå ett karaktärsmord på vänstern genom att rigga studiomiljön för svenska folket.

"Guilt by association" är visserligen en strategi så simpel att man kan skratta åt det, men tyvärr är en befolkning så dum att trick av det slaget sakta kan påverka deras attityd. Det flesta har sinnena direktkopplade till hjärnans belöningscentra och mer intellektuella delarna ligger i rofylld träda. Folk köper faktiskt ytan, det är enda förklaringen till att nuvarande regering sitter där den gör.

Håll noga uppsikt. Varför tror ni Svenskt Näringsliv basunerade ut att "filosofi är olönsamt" som högskoleämne i somras? För att försäkra sig om att dagens ungdom bara jagar pengar och aldrig lär sig tänka igenom den ego-materialistiska världsbild som är Regeringen Reinfeldts enda grund. 

Skulle människor plötsligt påminna sig sin godhet och medfödda intelligens, då skulle den här regeringen falla som ett korthus, för den består av enbart smådjävlar som lydigt krattar manegen för återinförandet av fattig-Sverige, landet där folkflertalet inte längre är vinnare. Inte sedan första krämpan satt in och värdet av en god allmän sjukvård alltför sent gick upp för folkmajoriteten.

*****

Anmärkning.

Skulle man i linje med detta inlägg utgå från att sinnet (Månen) ÄR verkligheten, hamnar SVT-chefens Oxe eller livsgärning i FIENDENS HUS, ett "ondskefullt" hus. Det verkar stämma. På en djupare nivå innebär detta att hennes själva andesjäl (anledning att födas till jorden den här gången) var för att ta rollen av den onde, gå hans ärenden.

Som bekant behövs både djävlar och änglar för att hålla föreställningen i gång, så man får inte döma denna tragiska höger för hårt. Den vet inte bättre än att först och främst se om sitt eget hus och sedan söka sabotera alla andras försök att nå samma privilegier. De är helt enkelt inte bättre människor än så. Inte vid denna tidpunkt i historien.

Se även Vilka tecken urartar, blir moderater? för en indikation om att partiet attraherar de privatistiskt materialistiska Jordtecken, dvs den kloka åldermannen Stenbocken undantagen. Tredje gången gillt i Jordelementet hajar själarna äntligen och Stenbocken väljer socialdemokratin! Detta var ett häpnadsväckande illustrativt test av den ålderdomliga zodiaken och hur den tycks beskriva en mognadskurva flera tusen år innan ordet evolution var myntat.


Tillägg.




Sanna Lundell nämner en för mig okänd ekonomijournalist, lustigt nog gripen för snatteri (givet en födelse i det monetära tecknet) och vanmäktig inför sitt eget raseri. SVT-chefen är som sagt inte ensam om att vara född i den materialistiska och problematiska Oxen. Hur det kan vara så här vet bara gudarna. Mänskligheten hålls under uppsikt av kosmiska lagar, hur urspårat västerlandet än är i sin förnekelse av att det skulle finnas någon en våning ovanpå. Den uråldriga babyloniska zodiaken visar Planen på sitt språk.

Det andra Ox-horoskopet är verkligen inte att leka med, här ses återigen samtliga tre illgärningsmän, Mars, Saturnus och Rahu i attack mot psyket/Månen. Bara zodiaktecknet skiljer. Det klustret har vi inte sett sedan massmördaren Anders Breivik.

Se: Nu dödar extremhögern sina egna landsmän, samt

Astrologisk särstudie: Breiviks skadade Måne




1 kommentar:

Anonym sa...

Aha, det kärleksfulla och icke-dömande universum delar din subjektiva mänskliga politiska åsikt?

Din defenition av godhet och ondska är även Skapelsens?

Och du beklagar dig över Reinfeldts "ego-materialistiska världsbild".

Lycka till med sanningen.