Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 7 juni 2011

Mot borgarnas svaghetsförakt!

SvD publicerar 4.44 på morgonen ett gemensamt uttalande från s, mp och v, en appell till alla som - till skillnad från moderaterna - sett att den nya sjukvårdsförsäkringen är en humanitär katastrof och en skam för Sverige, landet vars allmänna välfärd förr nämndes med beundran i övriga världen.

Med hjälp av den antika zodiaken (inte samma som används i veckopressen) har den här bloggen lyckats identifiera smittkällan till detta ras. Spåren pekar direkt mot statsminister Reinfeldt vars födelsetimma sammanföll med tendenser så privategoistiska och kallsinniga för livets mjukdelar, att de skulle få en läger- eller Fas III-vakt i Nazityskland att te sig som ett under av medkännande!

Notabelt tolftehus för sjukdom
och/eller världsliga prövningar


Tiden 4.44, brukat för ett världsligt horoskop, ger naturligtvis klockrena signaler. Sjukdom och ohälsa står som spön i backen över hela stjärnhimlen. 

Men också idealet i elfte hussektorn om en annan och bättre tingens ordning vid ofärd (Jupiter = välmående/Mars = ofärd) än det gemena lod som är snålhetens Saturnus i fjärde huset. 

Denna rot till den moderata sjukvårdsreformens (förstahusets) förskräckliga regelverk sammanfaller inte oväntat med Reinfeldts egen persona och utblick på livet, privatismens tecken Jungfrun. [1]

Det världsliga horoskopet skildrar via Saturnus i 4e en djupt olycklig situation och sådant är alltså betyget på Reinfeldts typ av sjukvård (se Saturnus stryptag om Tvillingarna som via Merkurius/Hermes också är läkekonstens tecken). 

Saturnus är bly, kyla och död, fjärde huset står för graden av inre välmående och den här sjukvården drar människor ner under jord, ner i förtvivlan. Vad är man för människa om man skapar en sådan politik? En som VILL se tvåtredjedelssamhället genomfört, som VILL ha en distinkt underklass?

*****

Vart zodiaktecken utgör en legitim tolftedel av de betraktelser en god filosof anlägger innan han tar policybeslut, medan i Reinfeldts fall en enda princip tycks rida honom som maran, så att han inte har något annat än det egna lönekuvertet (f.n. 140.000 i månaden) i perspektivet. (Jungfrun är lönearbetarens tecken!) 

De som betalar honom denna oskäliga lön för det haveri han förorsakar landet är alla svenskar som buras in i Fas III utan några möjligheter till omskolning i ett nytt och föränderligt Sverige eller ställs på bar backe vid sjukdom!

Vilket helvete han lyckades göra av det här landet på bara fem år! Varför är opinionen så vek? Inget mindre än ett totalt misstroendevotum skulle till här. Regeringens politik leder till brott mot de mänskliga rättigheterna, brott mot FN:s barnkonvention. Att två tredjedelar kortsiktigt njuter av sina liv och försvarar sitt livsval med Reinfeldts egna (och bevisligen felaktiga) tankeklichéer alltmedan den tredjedel som bekostat deras välmående sjunker i gyttjan är en skam.

Hade inte pressen varit så upptagen av att rapportera om att Anders Borg sitter som en snål Joakim von Anka på statens skattkistor och tolkat detta som något gott, hade svenskarna vaknat upp ur den masshypnos som deras egen kortsiktiga själviskhet lurat dem in i.

Själv en datatekniker, historiker m.m. på 51 och snart framme vid Fas III eftersom jag inte längre ens kan få ett enkelt jobb i ett reinfeldskt Sverige geomsyrat av diskriminering och obegåvat upprättade yrkesskrankor, kan jag inte nog vänta till nästa val. Med hopp om att tillräckligt många svenskar då har insett vad som egentligen hände under dessa vedervärdiga år.

*****

Samhällsandan under Reinfeldt blev fegare och mer undanglidande än någonsin. Och fast psykologi aldrig varit en nationell styrka kan jag berätta att en kung eller statsminister faktiskt sätter sin prägel på landet - hans karaktär "smittar" av sig på folket som alltid tar sin kurs utifrån Huvudet. 

När höga makthavare idag avgår vid skandaler symboliserar detta numera bara en äldre mänsklighets insikt om gruppsykologins nära samband med ledarens egen själsförfattning. Ibland måste Drakens huvud kapas så att dess förgiftade mentalisering inte sprider sig genom hela folkkroppen.

Socialdemokratins synd, å sin sida, kan sammanfattas i urvattnade, i praktiken borgerliga broilerpolitiker som Mona Sahlin - de svek det ovillkorliga kravet på att delge hela befolkningen ett tydligt ideologiskt schema. 

Med deras eget bortvittrande i en förborgerligad konsumism, kunde en ny typ av ljusskygga politiker blomstra. Män som Reinfeldt, som väl aldrig läst ens ett dussin klassiska boktitlar och grundat sig i några djupare tankar om vad ordet rättfärdighet betyder. Deras megafoner, män som Expressens nuvarande chefredaktör Mattsson, som enligt egen utsagor inte orkar alltför kulturellt krävande ting. 

Kort sagt, i ledande position idel obildade fackdårar av främst ekonomisk typ (det lägsta samhällsskiktet i Platons idealvärld, de som ALDRIG får tillåtas styra ett samhälle). Detta sakernas tillstånd ger i sin tur att landets tankhöjd inte spontant blir högre än så, och befolkningen urartar över tid i trivialisering och just bara privategoism. 

Sahlin, mitt i sin egen borgerliga upplösningsprocess, hade i vilket fall en fras som klingade sant, "solidaritet, kittet som håller ihop ett samhälle". Det solidariska samhälle Reinfeldt så föraktar och vill ersätta med ett marknadstorg -- och det är obegripligt hur någon kan ha missat att se vad en otyglad marknadskapitalism leder till -- är i avsaknad av detta kitt inte längre ett samhälle utan bara ett myller av människor utan inre känsla av ett samband med övrig befolkning på gator och torg. De kanske t.o.m. skyggar och fruktar sina omgivningar. Istället för samhälle, djungel!

Det var därför jag synade honom redan i bloggens första horoskopanalys och fann att han förirrat sig in i den socialdarwinistiska myten, som premierar den duglige överlevaren. (Bara onda människor väljer en så ond människobild! Den kommer ur materialismen som i ren jävelskap spegelvände alla äldre högkulturers insikt om att människan innerst inne är en andlig varelse.)

Så går det när man läst för lite klassisk litteratur och inte vet vilka den västerländska civilisationens kärnvärden är. 

Ett råd till alla Sveriges moderater, en knappt tredjedel av befolkningen:

Slå, som en början upp Tio guds bud och analysera dem. De härstammar från det gamla Babylon [2] där en reglerande lag för fungerande mänskligt samröre först formulerades i samband med stadsstaternas uppkomst. 

Ni kommer att upptäcka att mänskligheten redan har varit där Reinfeldt befinner sig. Och de lärde sig att det inte fungerade att sjunga privatismens lov. Homo sapiens förutsätter att alla delar i samhällskroppen färdas tillsammans och utvecklas som en. Alla som tänker mindre än så är att likna vid sjuka cancerceller - för sig själva och sin omgivning.


_____

1. Koncidensen är rejäl. Saturnus i 16½ grad Jungfrun och retrograd (extra stark) denna den 7 juni 2011, ligger exakt på Reinfeldts egen persona i Jungfruns 16e grad. Givet att antecknad födelsetid kan vara något oprecis kan vi lugnt säga att detta är tiden för hans maximala eklips, nederlaget för privategoismens princip. Saturnus passage genom Jungfrun har redan och kommer ännu en tid att förhöja egoismen hos vissa och för andra öppna för nya insikter om individen kontra helheten.

2. Se t.ex. Hammurabis lag.


Inga kommentarer: