Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 6 juni 2011

Hur många Paul Revere finns det?




Jag har minnen av en kvinna med ett horoskop snarlikt det för Sarah Palin. Samma furiösa blånekande varje gång något sakfel råkade uppdagas (AB). Felbarhet är en del av livet för de flesta, men inte för prestigetecknet Stenbocken där ibland hela livet verkar stå på spel. Saturnus som den yttersta gränsdragaren ("sista ordet"), tycks vara nyckeln till beteendet.

Ovan syns en annan Paul Revere ur den amerikanska historien, eller rättare sagt pophistorien. Paul Revere & The Raiders hette ett gäng som hade flera biffiga hits i mitten på 60-talet, och åtminstone hade amerikanerna inte på den tiden några problem med att identifiera sina frihetshjältar!


De arma ynglingarna spökades ut på de mest horribla sätt av marknadsförarna på Columbia Records. Framför allt som soldater - amerikanska frihetskrigare. Men då det här var tiden då t.o.m. stora Amerika ängsligt sneglade mot popundret England och Beatles - som också hade sin kostympajasperiod - är det inte utan att frihetshjältarna då och då nästan ser lika pinsamma ut som virrpottan som till sist valde det ofilosofiska och ateistiska livet, Ola Salo.

Underhållningsindustrin har en förmåga att ta fram det allra sämsta i människorna.

*****

Salo får ett litet omnämnande här för att han likt Palin har en tydlig tonvikt på Stenbocken och Vattumannen. Även han är känd för att ha fått till en och annan mening bakfram - som den förödande incidenten om störtade flygplan mitt inför en amerikansk publik. Eftersom Stenbocken och Vattumannan båda är saturniska, tänker de i hela koncept. Det är inte så att de slinter på en preposition utan det blir tokgalet alltihop!

Inga kommentarer: