Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 9 juni 2011

Borgarnas människosyn: fallet Eva

[En summering i 1600 ord av observationer som återkommande läsare redan är förtrogna med.]

Fall efter fall som omvittnar den rent nazistiska effekten av Regeringen Reinfeldts huvudlösa politik kommer i blickfånget, nu det förfärliga fallet Eva, död innan 50 tack vara Reinfeldts piskdrivna "arbetslinje". Läs och blir förskräckt av vilken ideologi svenska folket "råkat" välja två val i följd!

Jag vill här bara citera bloggartikelns ps, som en utgångspunkt för den efterföljande astrologiska minnesuppfriskningen:

Regeringen kommenterar inte, men Gunnar Axén, moderat ordförande i socialförsäkringsutskottet och därmed i högsta grad ansvarig, gör det tydligen gärna. Genom att retweeta Dilsa Demirbag-Stens ”Påskuppropet. Är kyrkan en del av Socialdemokraterna?”

Nejmen så smakfullt. Så vansinnigt smakfullt. 

Moderaten Axén har redan förärats ett sarkastiskt inlägg om sin paranoida tendens, tydligt synlig via horoskopet. Och "Humanisten" och ateisten Dilsa Demirbag-Stens horoskop har också tidigare både tolkats och använts som illustration för de nya rön om zodiakens faktiska funktionalitet som den här bloggen modest men tämligen världsunikt avtäckt under några år.

(Tyvärr på svenska och därmed inte tillgängligt för den mer intellektuella delen av världen.)

Hur ser synergin mellan den av anti-religiositet besatta Humanisten och den inhumanitära moderaten ut?


Minns att Månen - människans sinnelag - säger betydligt mer om person och karaktär än soltecknet. 

Skapar vi nu en "kompositvarelse" av båda är det - tyvärr för dem som saknar begåvning att hålla isär bloggens empiriska studier av zodiaktecknen och deras egen "egoinvestering" i en eller annan av symbolerna - stiger ännu en gång den rasbiologiska och främlingsfientliga typen fram! 

Just den människa man kan misstänka för att vara ovanligt hjärtlös och cynisk om andra människors belägenhet om de inte är med i den egna klubben! Ja, det är Kräftans tecken som står för den snäva solidariteten, Jungfrun är inte solidarisk med någon alls! Tecknet representerar privatismen tagen så långt det går. (Det är därför zodiaken i nästa steg reparerar "skadan" genom att introducera Vågen, rättrådighet och en avvägning mellan Jungfruns egenintresse och "den andre".)

Det är möjligt att man kan anföra Dilsa Demirbag-Stens ytterligare problem med att förvandla sig från kurd till sekulär svensk, men faktum kvarstår. Hennes horoskop beskriver en mental krympling, trots tecken på begåvning i det lilla (Solen och Jupiter). I princip äggen har lagts i samma korg, det lägre, blott diskursiva och diskriminerande (separativa)  intellektets tecken Jungfrun. 

Kvinnan är i grunden inte solidarisk med någon. Hon sätter sin egen sekulärt materiella komfort högst av allt och läser bara in argumenten som ska stödja denna exceptionellt trånga förståelsehorisont. Inte för inte tecknar den antika zodiaken en mörk bild när det kommer till Jungfrun, slavens tecken. 

På något sätt tycks tecknet ligga i kläm mellan det storslagna och kreativa Lejonet med dess slösaktiga generositet (Lejonets solljus är fritt, om än dominant) och Vågen, där idealet om balans mellan alla partner är temat. Kanske är Lejonets hetta för mycket, så att en skorpa negativ jord formas som skydd mot Lejonet. Men den som backar undan den fulla andliga kraften från den egna själen förringar sig och blir slaven, tjänaren. 

Och den som inte längre äger Solens fulla generositet och intelligens slutar som Demirbag- Sten, som en illvillig och kritisk analytiker som utifrån sitt eget problem med religionen tydligen sökt smutskasta Svenska kyrkan som i Påskuppropet ventilerade en djupt känd avsky mot allt vad humanitet representerar. 

Demirbag-Sten har härmed inte bara illustrerat Jungfruns problem, egoismens totala problem att samverka intelligent med situationens faktiska natur, egoismen vill inte se helheten utan bara det som passar dess egen "livsinvestering", hon har också påmint om varför denna Måne i Jungfrun visat sig överrepresenterad med statistisk signifikans både hos Tredje rikets nazister, brottsdömda och främlingsfientliga politiker och privatpersoner. 

Den vediska astrologin tycks på goda grunder ha klassificerat horoskopets sjätte hus (som korrelerar med Jungfrun som "fienden"! Och med detta menas förstås livets fiende där livet gestaltas av föregående tecken och härskare, Lejonet och Solen (andesjälen). 

Jungfrun står alltså i ett "tolftehusförhållande" relativt Lejonet, Jungfrun knivhugger sin Herre i ryggen, stjäl hans matsilver eller förtalar honom bakom ryggen. Jungfrun sviker Livet självt i sin privategoism! Är det då konstigt att den salomoniska visheten måste in i det här skedet, illustrerat som gränsdragaren och rättskiparen Saturnus som "upphöjs" i det åtföljande Vågens tecken!

Gunnar Axéns Måne i Kräftan visade tidigt i bloggens historia prov på att vara kapabel till svår dysfunktion. Hemma i sitt härskarläge är Månen/sinnet likväl inte "homefree" eftersom Vattenelementet är kallt och av naturen frustrerat. Som modersprincipen åtrår den inkommande andesjälar (Solen) att värma upp kylslagenheten i det fallna sublunära tillståndet. 

Kräftan är själva sinnebilden för det antikens grekiska filosofer skydde allra mest: människor som levde utifrån det irrationella och ombytliga känslolivet och inte utifrån den högre rationella själen. Axén uppvisar med "förstärkaren" Jupiter prov på ett lika extremt begär som det tidiga varningsropet, SEB-chefen Annika "Fallskärm" Falkengren. 

Vid genomgången av 1900-talets pådrivande svenska rasbiologer kom fler bekräftelser på att Månen i Kräftan tycks ha med en väldigt snål och på fruktan baserad typ av solidaritet med bara dem av den egna sorten. Som modersprincipen indikerar Kräftan vad saken handlar om: "det egna blodet" är okej, men sedan återgår Vattenelementet till sitt kalla döda tillstånd. 

Bloggen har upptäckt hur mycket patologi och kallblodiga mördare som helst med störningar i Vattenelementet och Månen i sitt härskarläge i Kräftan visade sig vid en summering av invandrarfientlighet vara överrepresenterad, precis som Månen i Jungfrun.

Vi ska därför inte förvåna oss över att de här två personernas sinnen genast råkade i samklang så att moderatpolitikern som den idiot han uppenbarligen är återutsände ("retweeta" för sektdårarna som använder det mest dummmiferande informationssystem som någonsin skapats) den religionshatiska sarkasmen från Demirbag-Sten. 

Han fattade troligen inte ens att det var religionskritik utan såg bara den halvan av meningen som nämnde socialdemokratin. Inte för inte ansåg antikens filosofer den fallna själen helt förryckt och i total avsaknad av intelligens. Solen, intelligensen, når som bäst själen som sjunkit under Vatten på ett indirekt sätt, men om man tar bort Kräftan och Nobelpristagaren i fysik Erwin Schrödingers otroheter mot sin fru med en ung student, är en Sol i Vatten tveklöst inte ett nej till högpresterande intellektualitet. 

Men det är ändå omistligt att Vattenelementet förde med sig djupt degraderande tendenser i Schrödingers liv. Faktiskt, Sol-Kräftan Carl-Gustav Jung, annars en så instinktfull djuppsykolog, uppvisade samma extrema blindfläck just på punkten moders- och kvinnoprincipen som bjöd hem sin älskarinna till sitt och hustruns matbord! En riktigt ful smutsfläck i ett annars fascinerande livsöde.

Vatten är och förblir ett emblem för den irrationella själen och dess patologiska symptom. Jord är det mest begränsande elementet, vilket lätt resulterar i en materialistisk och självisk livsstil.

Borgarnas människosyn kan alltså summeras som bloggen från första början identifierat de två negativa och kalla elementen, som ett krympande in mot sig själv, in i en rent materialistisk utblick, baserad enbart på de egna fysiska sinnena och deras frånvaro av tecken på att vi skulle finnas som ett slag i en andlig värld, som en idé i en guds medvetande, att vi samtidigt skulle vara en gåtfull "kollektivsjäl" som samtidigt är medveten via många individuella noder.

Borgarna ser bara ett myller av materiella köttklumpar utspridda över en platt jordyta och formade av en blind evolution som, trots dess totala avsaknad av intelligens, på något underligt sätt har intelligens nog att spara de lyckade mutationerna.

Ja den saga dessa fallna själar diktat ihop och nu lägger all kraft på att "återupptäcka" i den fabricerade "objektiva världen" är mer bisarr än någonsin religionernas berättelse om att vi är medvetanden sprungna från ett högre medvetande och att den materiella världen antingen är en ren tankeprodukt (radikal idealism) eller en distinkt verklighetsnivå (realism) i en gåtfull skapelse som rymmer fler skikt än materialisten känner sig bekväm med.

Dagens borgare upprepar faktiskt horoskopet för den moderna, religionshatiska och inskränkta människans födelse - det som jag föreslagit ska hämtas från borgarpackets stormning av Bastiljen i Paris! Bara Jord och Vatten så långt ögat når på den himmelen. Avfallet från himmelen var totalt den dagen. 

Ja, himlarna skriver sanningen om människan och stark är den som vågar se sitt eget horoskop och därigenom börja förstå vilken livslögn man spunnit, ska vi säga "lurad" av de kosmiska elementen, för att inte vara alltför hårda mot oss själva.

Problemet med ett sådant horoskop som Demirbag-Stens är att den splittrande och söndrande tendens (via hårklyvande Jungfrun) här är så total att det sannolikt inte finns någon återvändo. I vissa av själens otaliga livsöden måste den bara löpa linan ut, lägga av sig ett destruktivt intellekt och när karma mognat återfödas i ett "mjukare" format. 

I sitt nästa liv kommer kanske Demirbag-Sten att förföljas av religiösa fanatiker! Det är priset för att inte kunna genomskåda sitt simpla antingen-eller-tänkande och anamma den grekiska filosofins upphöjda lugn inför fenmenvärlden. Utsagan är orimlig - det lugnet finner ingen plattform eftersom materialisten förnekar övervåningen! Själen studsar runt i motsatsparens värld bra många gånger innan den börjar se 3D-bilden.

Den som studerar zodiakens sex dikotomier har fått en god start och är redan på väg mot vad som kallats "det högre medvetandet" (bortom diskursiv logik). Det är från den här högre nivån genier och uppfinnare verkar när de plötsligt ser något helt nytt i ett plötsligt ljussken. Inte sällan brukande antikens författare i det ögonblicket tillägga, "vid Zeus!" 

Och det är precis vad det handlar om. I zodiaken står det kritiska och skadliga intellekt som helt har Demirbag-Sten i sitt våld noga avvägt mot Zeus/Jupiter via dikotomierna Jungfrun/Fiskarna (hatisk vilja att separera för att tjäna på det/självuppoffrande allkärlek), samt, i den högre andliga världen, Tvillingarna/Skytten, där Merkurius är en villig informatör som meddelar människorna på jorden Jupiters vilja. 

I det Babylon, där astrologin först systematiseras var det Marduk (Jupiter) som drog nytta av Nebu (Merkurius), kommunikatören.

[Nota bene. Även om månplaceringarna Kräftan och Jungfrun visat statistisk signfikans enligt ovan, är naturligtvis merparten av alla födslar oberörda av de här missprydsamma uttrycken. Det brukar finns mer än ett missljud på himmelen när ett tecken blir till en vanartig fixering eller undermålig attityd.]

*****

DN: "Regeringen kan åka på nytt nederlag"


SvD: "SD förstår inte vad de går med på" - Oj oj, vilken avledande manöver från det verkligt djupa problemet!

Ett stickprov på en av rösterna i SvD-artikeln är talande: c-politikern Solveig Zander har inte oväntat Månen i Jungfrun - i sitt värsta utförande den självgodhet som den friska och flitiga människan använder som vapen mot de svaga och ofördiga. Intressant hur både främlingsfientliga och de som argumenterar mot dem möts under samma symbol men åtrår "purism" på olika sätt...





Se även: Horoskopet för Riksdagens nej till Fas 3-anvisningar, dubbelexponerat ovanpå Fredrik Reinfeldts horoskop. Notera även här hur det är privategoismens Jungfru som tycks vara boven i dramat. Reinfeldt själv har båda de tecken som vi här noterat som potentiella svagheter när det gäller en humanitär natur.


Inga kommentarer: