Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 1 juni 2011

Belastningen Billström

Jag tror knappt vad jag läser i SvD. Läser man insändaren från de två centerpartisterna visar det sig att Tobias Billström (m) verkligen inte förstår vilka ärenden han får på sitt skrivbord. Tjockskalle kallade jag honom i ett tidigare inlägg och det stämmer.

Nu invänder han sig mot en utredning om hur papperslösa bäst ska få sjukvård med utgångspunkt i att han själv är en rabiat invandrarhatare. Bara att saken överhuvudtaget inte gällde sjukvård eller ej utan hur flyktingarna bäst kan hjälpas! Han är inte ens i fas med vad frågan gäller.

Reinfeldt, själv med lika mycket empati som en bödel i ett tyskt koncentrationsläger, förstår naturligtvis inte vilken belastning Billström börjar bli för högerregeringen - hur skulle Mörkrets furste (med storkorset i Tamas guna) kunna egentligen förstå sanningen om det system han fantiserat om sedan barnsben och som han satte på pränt i sitt fabulösa manifest med udden riktad åt judarna, ursäkta "det sovande folket"? 

Återfödda nazister och fascister från krigstids-Europa kan naturligtvis inte förväntas ha nått några nya insikter, gamla mönster pockar inifrån. Det här är deras första återfödelse sedan de begick storligen fel på 1930- och 40-talen. 

Uppenbarligen har Reinfeldt, Billström et al ännu inte en susning i sina kroppar om vad de relativt nyformulerade mänskliga rättigheterna innebär. De hör inte sådana subtiliteter eftersom ett annat historiskt arv ligger som ett brus just under medvetandenivån... 

Det är väl många psykopater i den här högerregeringen, och sådan herre sådan dräng! Se bara hur mediedrevet går just nu och en hel yrkeskår tappat besinningen helt. Och Reinfeldt bara gömmer sig utan att någonsin kommentera något medan tid är...




Snabbrepris av Billströms mentala debilitet.

Med månascendenten som substitut där klockslaget är okänt vår vi Månen i Stenbocken i första huset. Tyvärr är psykindikatorn skadad ("detriment") i Stenbockens tecken och disponenten Saturnus position i sjätte huset för fienden och underhuggare, ger en lika empatilös natur som vi just denna dag hittade även hos Karin Pettersson, Aftonbladets politiska riktningsangivare. Hon mobbar kungen, Billström avskyr invandrare. Same difference.

Chandra lagna placerar olyckligtvis Billströms intelligensplanet Solen i tolfte huset för lidande och förluster. Solens disponent Jupiter lider tyvärr sitt fall i Stenbocken (samtidigt som trångsynta Saturnus attackerar intelligensplaneten Solen!). Denna brist på flexibilitet, välvilja och förmåga till expansion blir pga Jupiters prominenta förstahusplacering bestickande. Mannen är verkligen närapå en certifierad idiot!

Med Chandra lagna kan provisoriska hus för tecknen och planeterna vägas in och det är intressant att nu Skytten, symbolen för utlandet och långväga resande eller långväga resenärer nu hamnar i ett "prövningens hus"  och även exilens hus. Billström vill helt enkelt inte ha med dessa arma människor att göra för de påminner honom alltför mycket om vad han innerst inne vet - att han själv är en lågpresterande bigott.

Sådana är de människor Reinfeldt har i sin omgivning.

Är det konstigt att Moderata Regeringen snart lyckat bryta sönder det här landet totalt - en självgod skock hukar runtom i Mälardalen medan ett annalkande uppror jäser i övriga landet?

De här har förlorat sitt mandat och i vilken antik civilisation som helst hade det varit skottpengar på ett styre som så bryter sönder ett land på insidan. Läs historia! Enligt klassisk kinesisk samhällssyn har Sverige med råge passerat punkten då en blodig revolution ansågs legitim. Kejsaren har förverkat Himmelens mandat, vilket jag också påpekat i särskilda inlägg baserade på den sällsamma kinesiska astrologin vilken utgår från en helt annan kosmologisk modell än vår astrologi (vare sig genom tropisk eller siderisk zodiak).


2 kommentarer:

Anonym sa...

Tobias Billström är tydligen Frimurare, vilket han själv har avslöjat:

http://nyapolitiken.biz/frimurare_o_illuminater/minister-i-elitsallskap.html

Seaward sa...

Detta är en otroligt intressant faktauppgift för en fd bekant hade en fd pojkvän med ett nästan identiskt lika horoskop som Billströms (tonvikt på Skytt och Stenbock) och som var satanist och älskade stelbenta, byråkratiska ritualer!

Tragiskt bara att Frimurarna attraherar så låga själar. Det var ju en spännande rörelse i dess upprinnelse.