Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 20 juni 2011

2 vampyrförfattare - 2 Månen i Fiskarna


Sångerskan Kate Bush som vampyr (1980)

Jag vet inte vilka Anna Höglund respektive Katarina Harrison Lindbergh är och jag läste inte igenom DN-recensionen av deras respektive vampyrbok. 

Istället gick jag rakt på födelsedata med känslan att båda kvinnorna varit lika radiostyrda av kosmos som samtidigt kommit på idén att göra en vampyrbok. Var och en tror de kommit på en smart och profitabel idé: att skriva en bok om vampyrer när ämnet ändå är helt nerlusat av bidrag.

Vad vet jag, någon eller båda kanske haft en fäbless för blogsugande hela livet, men hoppa på trend-teorin känns mer trolig. Jag menar, Sverige är ett kulturellt u-land och på något sätt måste kulturarbetarna försörja sig. Det tycks innebära att alla är alltiallon och rusar på alla möjligheter som ges.

*****

Mycket riktigt.

Båda kvinnorna har psyken i det kalla och hungrigt begärande Vattenelementet - en bra grogrund för energiparasitism. Och fascinerande nog precis samma Vattentecken, Fiskarna! Det var bara en chans på tolv att min intuition skulle slå in. Jag hade faktiskt en Måne i Vatten på känn men blogplaneten Mars tecken Skorpionen låg kanske närmast medvetandetröskeln. 

Den här lilla "missen" kompenserar båda kvinnorna alldeles utmärkt på andra sätt, Anna Höglund genom att vara född i blodutgjutelsens Mars andra tecken, Väduren, och Katarina Harrison Lindbergh, genom att ha en Mars som attackerar Venus (uppskruvat libido), vilken i sin tur aktiverar formalisten Saturnus som i sin tur kastar sitt onda öga mot Väduren!

Okej, det sista dramat är komplext, men det var bonuspoäng. Kvar står faktum: båda kvinnorna har samma fiskiga psyke, sinnelaget som mer än något annat saknar egen form och plastigt antar tidsandans skepnad.

Bättre rustad än att ta sig an psykets patologi kan man inte bli, än med Månen i Vatten. Bloggen är helt nerlusad av sex- och alkoholmissbrukare med Solen, Månen eller bådadera i något av de tre Vattentecknen. Så låt oss bara lägga även dessa horoskop till den växande indiciesamling som entydigt säger: antikens stjärnskådare visste precis vad vi människor håller på med. Numera, i en sekulär konsumtionstillvaro, fattar vi nada!




I det här läget måste vi jämföra med vampyrismens referenshoroskop, den litterära Drakulas fader Bram Stoker!


Det är frestande att spekulera i en sen födelse, cirka 17.00 och fram till midnatt. Det skulle nämligen ge ytterligare ett psyke i Vatten, nu Månen fallen i blogsugande och nattsvarta Skorpionen!

Men även med en nymåne i Vågen är horoskopet extremt talande, för Solen är här fallen och AstroDatabank nämner att Stoker var klen och sjuklig i barndomen. Månen styr barndomsåren och är inte bara försvagad genom att en i och för sig fallen och klen Solen "bränner" den utan också genom att Ljusens disponent Venus också är fallen - i Jungfruns tecken. Och därtill kastar blodets planet Mars sitt onda öga rakt mot denna horribelt sjukliga Våg!

Blodplaneten Mars dominerar oavsett tidpunkt hela horoskopet.

Bram Stoker dog i 60-årsåldern, troligen i könssjukdomen syfilis.

Man kan notera hur alla dessa tre vampyranknytna horoskop har sin kanske största energi förlagd till passionens och lidandets kvalitet, Rajas guna.

Sångerskan Kate Bush, det första horoskop bloggen kommenterade för dess storkors i Rajas, lät sig på baksidan av sin tredje LP-skiva, "Never For Ever", avbildas som inte mindre än fyra svarta fladdermöss kraxande i nattskyn!

Inga kommentarer: