Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 20 januari 2011

Sommestads tålamod med de vilseledda

...och mitt bristande! Ett rapp med långa piskan, 2000 ord, mot pissdåligt tänkande i den svenska politiken, samt en astrologisk analys av den kanske bästa kandidat till partiledarrollen i (s) jag sett så här långt.

KUAN YIN - den medlidsamma vishetens gudinna


Igår i Expressen: En exemplarisk plädering av socialdemokraten Lena Sommestad för att våga besinna den skada den av Reinfeldt omhuldade marknadsliberalismen förorsakat Sverige och världen. Idag i Morgonradion: Sommestad ger sken av att vilja dämpa det uppfattat radikala budskapet om marknadsliberalismens oduglighet.

Hennes långsamma och metodiska argumentation är perfekt för att fostra de intellektuellt nedsläckta svenskar som blivit slemma privategoister under de senaste tjugo åren. Genom var mans ögon lyser den sårade och samtidigt anklagande Reinfeldt-blicken, den som andas misstro mot sin nästa. I Sverige tror vi lågt om alla andra. Så simpla har vi blivit att idéer kan sjösättas där grannar anger varandra för smygrökning!

Tanken hade inte ens varit möjlig att tänka om inte svenskarna från högerhåll indoktrinerats att betrakta sina omgivningar som lata soffliggare som jag - jag! jag! - tvingas betala skatt för.

Svensken av den här typen är en förpsykologisk relik från de kallblodiga reptilernas välde på jorden. Jag förstår inte hur den här typen av själar lyckats sno åt sig mänskliga kroppar i vår tid! För inse: de är inte människor i nuläget. De är produkter av myten om djungelns lag där var och en bara vaktar sitt eget bo!

*****

Svenskarna är idag närmast paranoida i sin av egoism genererade misstro. Grattis Reinfeldt, du har spunnit på det sämsta i människan i din vision om att skapa en strykklass, och sätta "det sovande folket" på fattigbänken.

In i arbetslägret FAS III med dem bara! Judiska getton passerar för min inre blick. (Vad i helvete var Reinfeldt och hans kabinett med om i sina tidigare liv?) Att åtgärda ett av de verkliga problemen, åldersfascismen på arbetsmarknaden, är inget en förespråkare för den "fria marknaden" är intresserad av. Här gäller konkurrens. "Den bästa" vinner. Och "bäst" har av någon anledning kommit att förknippas med några år klustrade runt 30-strecket.

Och vem ska för övrigt omskola ett helt folk och föra dem tillbaka till ett mer allsidigt och inkluderande sinnelag? Och vem ska betala för den omskolningen? Det här är ju Sverige, där vi differentierar allt ner till sjunde decimalen.

Från höger finns inget incentiv att hejda den här fragmenteringen och granuleringen. Sverige måste sägas ha havererat när vi utan att förstå konsekvenserna tillämpar datorvärldens kvantitativa simplism på komplexa mänskliga förhållanden.

Jag är själv f.d. systemutvecklare och jag erkänner härmed min skuld och delaktighet till det apartheid-samhälle it-tekniken har skapat. Jag får nu själv känna på det jag bidragit till som arbetssökande i en ålder (51) ingen på Reinfeldts arbetsmarknad vill ha. Så fan jag tänker gå till arbetslägret FAS III utan en diskussion om vad som är "meningsfull syssla"!

Jag bara hoppas att Regeringens orättfärdighet kommer att uppdagas innan dess (gudomlig intervention?), eller att det finns någon begåvad i Riksdagen som börjar driva tanken om medborgarlön.

Eftersom medelklassen jobbar övertid för att köpa sin nästa köksinredning hinner de inte producera något av kulturellt värde i sina liv. Låt eventuellt medborgarlönen kopplas till en viss mängd kulturarbete för dem som har något att bidra med på den punkten.

*****

Men törs Reinfeldt? Hans patologiska fixering vid temat "jobba till 100%" tyder på en allvarlig ensidighet. Han är tydligen nöjd med ett naziinspirerat FAS III-läger för "underklassen" hålls inhägnad. Vem vet vad ett sysslolöst pack kan ställa till med? Se där, den svenska misstron igen! Har jag hjälpt dig, läsare, att se vad Reinfeldt "ser"? Så ser en dålig makthavare på sina undersåtar!

Det finns inte en enda tanke i Reinfeldts politiska världsbild som är korrekt eller bygger på sann insikt om det mänskliga väsendet! Och vad säger det om svenskarna som till 72% uppskattar honom? Består det här landet enbart av menlösa ja-sägare. Det är skrämmande.

De horder av dataprogrammerare borde nackas, som i detta ögonblick sitter och designar vår digitala verklighet där hela tiden KVANTITET presenteras som den viktiga parametern. "Fyll i din ålder, arbetssökande." "Så många gillar det här på Facebook." Kvantifieringsperspektivet motsvarar en treårings tidiga arbete på att bygga upp reell intelligens. "Nummer ett" är finare "nummer två". Hur fattigt!

Botten nåddes häromdan när jag såg en tv-tidning på nätet introducera dylikt siffertrams för vart och ett av programmen på alla kanaler. När en människa börjar ägna sig åt att "gilla" enskilda program med knapptryck, borde hon då inte omyndigförklaras?

Multiplicera sedan antalet grunda människor som torskat på den här pseudoverkligheten och du har skulden hos de i allmänhet unga dataprogrammerare som bygger och vidmakthåller en inte bara meningslös utan dehumaniserande föreställningsvärld!

I samma värld befinner sig Reinfeldt & Borg: kvantifieringsvärlden. Borgarregeringen har här avslöjat sin grundläggande inhumanitet. Den var inte ens intresserad av att hämta in besvärande siffror från FK om hur det gick för de utförsäkrade! Hade inte Ekot funnits hade Reinfeldt & Borg gladeligen valt att glömma påminnelserna om att deras politik är från helvetet och bygger på den livsfientliga myten "var och en själv närmast". Mer om myter strax.

*****

Vad har då Sommestad, som tänker så nyktert kring konkurrensens destruktiva inverkan på kvaliteten i våra liv och vårt samhälle, för slags horoskop? Att hon var ekonomihistoriker visste jag redan, men att horoskopet centrerade runt Oxen - pengarnas tecken - var förstås ännu en av den sideriska zodiakens många fullträffar!

(Här följer en liten exkurs för de som inte kände till att det en gång fanns en annan zodiak än den som västerlandet satsade på.)

Av någon märklig anledning verkar symboliken vila i rummet (rymden) och inte i tiden. Jag kommenterar här en läsarkommentar som salomoniskt sökte bereda plats för båda systemen genom att påpeka att den västerländska zodiaken är tidsorienterad i sin frysning av den sideriska Väduren till vårdagjämningen. 

Med detta kommer zodiaktecknens eventuella anknytningar till årstiderna att betonas för att de åtminstone ska ha någon funktion: Skorpionen - höst - löven faller och förmultnar

Men inse, Fiskarna är inte längre en sjöman och vagabond. I dagsläget har precessionen lyft in Vattumannens tecken i den tidsrymd västerlandet en gång reserverade för Fiskarna. Diskrepansen mellan astrologibokens beskrivning och den verkliga människan är påfallande. En god vän som i väst hölls för att vara Fisk är i verklighet och karriär en typisk Vattuman. Jobbar med planering inom telekomindustrin. Så Luft! Så Vattumannens organisatoriska och planläggande mentalitet! 

Hans intresse för nya lokaler när det är dags för en öl vännerna emellan är oändligt. Jag struntar fullständigt i var vi sitter - född Våg är det relationen som är det viktiga. Men Vattumannen är knepigare, för honom är själva rummet och dess sociala "markörer" A och O för en lyckad sammankomst. Jag har tidigare pekat på att det är krukan i Vattumannens symbol som avslöjar tecknets hemlighet. Krukans inre är Rymden, rumsdimensionen!

I sin dragning åt "rätt" sociala miljöer påminner han helt om Vattumannens klassiska beskrivning av "ideologier" "klubbar", "föreningar", "vänskapsgrupper" etc. Fiskarna är helt chosefria på den här punkten, inte alls petiga med den sociala miljön. (Naturligtvis ligger planeter i båda tecknen hos de flesta, vilket något suddar ut distinktionerna jag drar här, men Solen är en enormt viktig planet och den slår igenom i människans orientering.)

Exempel två. En väninna som förr kallades Vädur är allra minst en sådan! Hon är en lösdriverska och vagabond och mycket riktigt född i den sideriska Fiskarna. Hon är det min intellektuellt kräsna bekant skulle ha varit, om västerlandets zodiak fungerat!

Hon är lågmäld i tal, allmänt diskret och känslomässigt överkänslig. Inte ett dyft av den framåt och bullriga Väduren i hennes aktiva natur! Hon drar helt enkelt inte uppmärksamheten till sig själv som Vädurar tenderar att göra i sin bristande omsorg om andra. 

Så här kan man gå igenom varenda bekant. Den sideriska zodiaken visar sig alltid ha rätt symbol i de fyra av fem fall där den västerländska zodiaken leder till teckenbyte.

*****

Sommestad känner jag inte, men så många tusen horoskop har genom åren kopplats med personer man tycker sig vet något om, att hon känns välbekant från första sekund kartan beräknats klart:



Fascinerande nog upprepar Sommestads födelse den svenska folksjälens signatur i nationalhoroskopet: sinnelaget (Månen) är av extremt personligt eller subjektivistiskt slag, man sätter allt i världen i relation till sig själv.

Samtidigt disponeras jaguppfattningen av Vädurens härskare Mars som här intar ett precis lika enkelt perspektiv: Oxen står för materiella förnödenheter, barnets orala fas (att stoppa mat i munnen). Och inte minst pengarna, symbol för materiella tillgångar - man flyttar inte en skog, men överför dess ägarskap genom dess representation i penningen.

Sommestad är således väl skickad att tala ett sådant språk som svenskarna förstår, och ekonomihistorikern i henne bekräftas av att också den andra ekonomiska signifikatorn, Jupiter (rikedom), befinner sig i ett materiellt Jordtecken - Jungfrun. Som bloggen tidigare rett ut representerar åkerfältet som människan stakat ut på den öppna Moder Jord (Oxen) en kulturaktivitet och syftet är att berika sig på jordens håvor.

Notera hur den ekonomirelaterade Jupiter kontaktar (t.o.m. välsignar) penningens tecken Oxen! Men vad innebär välsignelsen egentligen? Om Jungfrun motsvarar marknaden och Jupiters "lätt rikedom" härjar runt där, och Jupiter anses skadad i Jungfrun (den härskar mittöver i altruistiska Fiskarna) - vad kan resultera för det subjektiva jaget (Väduren) annat än olyckor (Mars) av ekonomiskt slag?

Sommestads horoskop manifesterar själva sinnebilden för den på egoistiska grunder baserade marknadsekonomins skada mot enskilda intressen. Ja, Mars i Oxen beskriver faktiskt materiell destruktion, pengaförstöring! Se hur SJ drivits i botten till följd av att marknadsprinciper applicerats på ett gemensamt gott!

*****

Men varför är då inte Sommestad ännu en i egoistiska svenska menigheten som, så länge de inte själva berörs av systemfelet låtsas som Sanningen inte existerar?

Solen i martyrens, sanningsvittnets tecken!

Har vi sett den förr, Solen i Fiskarna, i samband med just livsuppgiften att vittna och lamentera om det som händer när man släpper Jungfrun mittöver fri? Bloggen har redan avhandlat den här intressanta dikotomin tillräckligt, den om Jungfruns inskränkta egennyttighet och Fiskarnas lika odugliga idé om "världsliga förluster". Sanningen och den gyllene medelvägen ligger mittemellan alla sådana här oppositioner!

Sommestads Sol och livsuppdrag är alltså att vittna om den världsliga förlust som uppstår då den dålig materialistisk filosofi (Jupiter skadad i Jungfrun) tillåts härja. Notera att hon har Venus (pengar) i dess vackraste position som tänkbar är: "upphöjd" i Fiskarna.

Placeringen skulle kunna liknas vid den kinesisk-buddhistiska gudinnan Kuan Yin, en feminin bodhisattva som medömkande blickar ned på de fallna människorna, som inte har vett att se hur blind deras egocentrism gjort dem, inte kan distansera sig från sina egon och upptäcka hur ringa de gjort sig genom att slaviskt på Reinfeldts socialdarwinistiska myt - den ihåliga fantasin om att människan är ett kampdjur från djungeln som bara mår bra av konkurrens.

Astrologin är en objektiv måttstock på mänskligheten, och den darwinistiska myten stämmer in på en handfull psykologiskt störda individer. Men det är bara ett ytterligt litet extremläge som tillåtits sätta dagordningen i hela västcivilisationen! Väst är, objektivt sett, en sjuk civilisation.

Men då myter är självgående system (psykiska komplex), ingår också föreställningar varmed myten håller sig vid liv. En sådan föreställning som ständigt upprepas är att medborgaren kan konsumera mer förutsatt att hon jobbar mer!

De föreställningskomplex som genereras av den patenterat falska socialdarwinsmen söker oavbrutet hålla medborgaren i ett förytligat sinnestillstånd där hon enbart fixerar sin egen yttre status (grannen används bara som jämförelse för egots position).

Inte konstigt att det inte går att tala med folk längre. De har ju absolut ingenting innanför pannbenet förutom specifikationerna på de senaste kapitalvarorna de står och väljer mellan, eller börsnoteringar. Förstå, när själen lämnar den döda kroppen, vad lite de här människorna egentligen åstadkom under sitt liv!


Reinfeldt finansieras av Rovkapitalismen, så ingen kursändring kan förväntas från en tom fasad. Frågan är snarare om det svenska folket, som han kallar sovande, har börjat dra öronen åt sig om det samhällets sammanbrott hans vision i praktiken slutar i, och är redo att ge några andra Nästa Mandat.

Sommestad syns mig den bästa s-ledarkandidaten det talats om hittills. En riktig Moder Svea med överlägsna humanitära kvaliteter och samtidigt den praktiska insikten i materialismens villkor och möjliga varianter!

*****

I medierna även SvD om kampanjen "Säg ja till Lena"

I DN: Arbetsmarknadsminister Engströms pläderingar för moderaternas verklighetssyn varom tillräckligt sagts.

Bloggaren Johan Westerholm har sniffat upp fler ödesdigra tecken i tiden på den skitkvalitet borgerligt tänkande håller. Bra, koncist inlägg!


2 kommentarer:

Rolf A sa...

Siwert, du klämde till ordentligt idag den 20.1. mot Reinfeldt, rovkapitalismen, social-darwinismen och kvantifieringstänkandet. Samt använde lite andra generella retligheter i texten, som ”Hade inte Ekot funnits hade Reinfeldt & Borg gladeligen valt att glömma påminnelserna om att deras politik är från helvetet”. Vi är alltså illa ute alla vi i västvärlden. Speciellt sedan man i tidningen Dagen 20.1. kunde läsa rubriker som, ”En ny EU-kalender utelämnar kristna högtider, men tar med judiska, muslimska och hinduiska.- Kristendomen har hamnat i det kollektiva medvetandets skräpkammare, skriver en fransk politiker på sin blogg.”

Tydligen är vi nu nära rumtidens vändpunkt då Gud vänder på sin och tidens timglasåtta, och är igång med att återta sin allsmäktighet. Jag tolkar EU-eliten naivt positivt, att de
åtminstone undermedvetet vet, vart de ytterst är på väg, och då inser att lite kärvare agenda väntar för dessa, främst bara på mammon och materialismen, ensidigt troende. Alltmedan de anar, att troende kristna samt troende ur andra religioner, i den branta polariseringens tid, sanktioneras och äreräddas av Jesus. Varvid vi snart är på väg mot himlen och det återvunna paradiset i Guds rike. Detta i en rak motsatsskillnad till världens väg och långa bortvändhet från Gud. Polariseringen därvidlag utgår från mänsklig karaktär. Antingen är vi stridiga för lag, synd, straff, moral-omoral, rättvisa-orättvisa och mammongirighet eller troende på evangelium,nåd, förlåtelse, försoning, frid, fred och fromhet. Och där i jordiska/himmelska paradiset behöver vi som tror, inte så mycket av kristna helgdagar, i någon EU-agenda.

Seaward sa...

Utelämnandet av kristna högtider var högst remarkabelt och kanske just därför signifiktivt för de som söker sig på att tyda tidens tecken utifrån en annan grundplan än nihilismens verklighetsuppfattning.

Ja, tänk om vi befinner oss på randen till ett kvalitativt annorlunda segment RUM/RYMD om vilket vetenskapsmännen inget alls vet. Väst har ju länge förnekat de manifesta tingens essenser eller inre väsen, och ställer inte frågor om livets inherenta kvalitet (s.k. reinfeldtfadäs).

Din slutsats om signifikansen av EU:s lapsus är vild och frisk, inte helt olikt den här bloggen när den tar ut svängarna lite extra!
:-)