Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 22 januari 2011

Naziattityder i moderaterna & annat

[Ett inlägg skrivet direkt efter nyheten om Bill och Bull, ursäkta Bildt och Billström och deras rasistluktande kohandel med Irak men som jag bestämde mig för att inte publicera eftersom det blev mer soppa på samma gamla spik, låt vara med vissa nya observationer.

Men nu publicerades en fantastiskt initierad och vass kommentar på Newsmill av "fria skribenten" Anna Ekström som den här sidan kan få tjäna som pekare mot.

Om någon tycker sig känna igen hennes historiska djupdykning österut i samband med rasism, instämmer jag helt - se t.ex. mitt inlägg Nada Nuder. Men hon skriver bra och varierar ett tema jag påbörjade genom att gå ett steg till och granska "judarnas befriare", persern Cyrus!

Nu till det ursprungliga, skrotade inlägget.]

Visst, en vulgär rubrik. Men jag har tidigare uttryckt exakt samma åsikt om det övergripande mönster Reinfeldt, som verkar ha fyllt varenda viktig post med partikamrater, uppvisar. Hans så kallade "arbetslinje", hans uppfordrande maning att alla kvinnor ska arbeta 100% "for the Man" (Rovkapitalismen), arbetslägren FAS III för samhällets undermänniskor, okänsligheten för cancersjuka. 

Det är så många tecken att de sammantaget ger en kuslig parallell till Nazityskland. Den här bloggen menar att själavandring är ett faktum och att vi alla, fast de flesta av oss inte minns något ens från vårt nära förflutna, fortsätter agera från den mognadsnivå vi var senast här på jorden. 

Det betyder inte att alla reinkarnerade nazityskar är EXAKT likadana som i sitt föregående liv. Många söker nu bekämpa de omänskliga sidor som de gav fullt upplopp för i en annan tid när det allmänna klimatet uppmuntrade till sjuka föreställningar.

Frosten mellan SD och M kan förklaras som intern maktkamp mellan forna naziledare. Naturen själv använder "härska genom att söndra"-metoden, men i hennes fall handlar det mer om att bryta upp destruktiva mönster. Nazitysklands ledare torde därför inte mötas i någon större mängd i samma land - de är nu utpytsade över hela Europa och har sökt maktpositioner i den mån de alltjämt i grunden är fyllda av samma överlägsenhetskomplex som de utvecklade i sitt förra liv.

*****

En person i Regeringen jag är mycket misstänksam över är Tobias Billström (ursprunglig horoskoptolkning här) - mannen som med den perfekt iskalla och opersonliga tjänstemannens formalism (ett drag från Stenbocken) vägrar att kommentera "uppgift från tredje part".

Som AB säger, han var själv med på mötet men som den sämsta sortens tjänsteman (alla har mött dem någon gång) upprepar han som en robot sitt formella skäl att inte bekräfta om han och Bildt yttrat sig så som de läckta dokumenten anger.

Utan födelsetid kommer man inte närmare än rätt grovkorniga karikatyrer och när bloggen identifierar offentliga personers karaktärsdrag i deras stjärnor är detta, som bekant, efterhandsrekonstruktioner. Men det har aldrig hänt (tror jag), att bloggen hittat en massmördare född under en ljuvt harmonisk himmel.

Billströms födelse är emellertid mystisk, för dess positiva Sol i Eld är i okänd utsträckning skadad av generositetens planet Jupiter i dess mesta onkel Scrooge-läge (En vintersaga).

Jag provar datasamlingen med 4.700 horoskop och hittar några som likt honom själv är född i expansiva och bejakande Skyttens tecken men där öppenheten genast fryser inne en del pga. Jupiters "fall" i Stenbocken. 

Jag krävde också av sökningen ett sinnelag (Månen) i samma frusna Jordtecken. Månen i Stenbocken sägs skadad ("detriment"). Det låter värre än det ofta är, men studerar man många födslar börjar man efterhand märka varför antikens stjärntydare kom fram till sina omdömen.

Sökningen gav bara 5 personer och jag vill genast räkna bort den första, en kontroversiell vedisk astrolog från Sydamerika som begagnade den tropiska zodiaken för sina resonemang. 

Norelli-Bachelets Måne ligger i Stenbocken ungefär till klockan åtta på morgonen, men här verkar en Måne i Vattumannen i kombination med skandalskapande Mars dels beskriva hennes enorma intellektuella luftslott (ett komplext astrologiskt system) men också de massiva attackerna mot hennes astrologiska tänkande och kanske person (astrolog och kvinna i Indien är inte, en självklarhet - allra minst en kvinna som inte ens är från Indien).

Patrizia Norelli-Bachelet; 5.1.1938
Robin Gibb; 22.12.1949; 3:15
Tobias Billström; 27.12.1973
Camilla Lindberg; 28.12.1973
Gemma Arterton; 12.1.1986

Den enda jämförbara med Billström är Camilla Lindberg som inte alls tyckte kvinnors prostitution var något mänskligheten behöver växa bort från. Hon och Billström har båda Mars i det mest liderliga och simplistiska tecknet, Väduren, och dessa två dygn 1973 skiljer sig alltså från de övriga, som alla håller en högre klass på tänkandet. Jag har ofta märkt hur Mars i Väduren faktiskt är oerhört stark, men den är så brysk att den tycks skada det intellektuella omdömet. På idrottsarenan passar den dock bra!

Gemma Arterton antecknade jag bara för att det var ett "freak". Den brittiska tjejen föddes med tolv fingrar. Här var Mars intressant nog i detriment (skadad) i Vågens tecken och därifrån attackerar den i 90° Stenbockens tecken som generellt står för FORM (inkluderar termer som "struktur", "blueprint", "kartritning"). 

Minns också att den fallna Jupiter i Stenbocken detta år symboliserar livets tendens att förgrena sig! Bifurkation med ett fint ord, som när kvistar - eller fingrar - utvecklar sig från grenen eller handflatan!

"Olycka" (Mars) i samband med förgrening eller vid multiplikationen av "finger-idén" så att säga. 

Naturligtvis föddes inte alla barn med "förgreningsfel" under de åtskilliga veckor Mars behövde för att passera genom Vågen och under denna tid attackerade förgrenings-Jupiter. Kanske kan man krympa det kritiska fönstret till bara de två dygn då också Månen passerade Stenbocken. Artertons horoskop måste därtill ha haft en födelsetimma som på något sätt indikerade hälsoproblem, men om detta är det lönlöst att spekulera när timman är okänd.

Undertecknad föddes också med en skadad hand, en tumme som inte fungerade men som opererades. Åter Mars i detriment i Vågen och nu delat tecken med Merkurius (händer) - och den sistnämnda är också kroppens övergripande härskare (Tvillingascendent). 

Notera att Mars, blod, knivar, spjut således kopplades samman med barnkroppen redan från födelsen! Jag har aldrig gjort någon tematisk studie av detta, men minns Mars och de två fallen av kejsarsnitt som jag skrev om i detta inlägg. Trenden med Solen + Mars bröts dock av denna kvinna, förlöst med kejsarsnitt vid den horribla åldern 66 (för ett moderskap) och kort därefter död i cancer.

En samling med 4.700 horoskop låter ansenlig men är hopplöst underdimensionerad när det kommer att söka efter komplicerade mönster som här där tre planeter måste stå i samma tecken. Med 47.000 horoskop hade vi varit i ett bättre läge att avgöra om de här tre placeringarna leder till unkna personlighetstyper, sådana som Billström. 

Det kan också vara så att kombinationen av en generös Sol som djupfryses av den snäva gränsdragaren Stenbocken (Jupiter maximerar här den stenbockiga frostigheten i frågor om Skyttens vilja att töja på gränser), att den här märkliga kortslutningen helt enkelt inte är lyckad för framgångar. Då kan man samla hur många horoskop som helst från kändisvärlden och ändå aldrig få ett bra underlag. Vem vet, de kanske sitter i fängelse, de här Billström-typerna!


*****

Mer i frågan:

Billström tiger om wiki-läckan (DN)
Ministrar ville stoppa flyktingvåg (SvD)

Så tacksam har Billströms senaste uppvisning varit att det gick att krama ut ännu lite mer ur hans horoskop! Här är en seriös funderare över hur komplexet "Skytten/Jungfrun" kan leda till varianter på tema.


1 kommentar:

Anonym sa...

0 kommentarer, jo jag undrar. kan det vara ett fall av censur? ja det är bra deppigt när man inte får de svar man vill ha eller hur?