Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 18 april 2010

Expressen väljer ut sexmissbrukare

När Expressen väljer att diskutera Hollywood-män som trots framgången bedrar sina partners och listar ett gäng drasuter, tror jag inte de gör det med några astrologiska baktankar. Här är bara några kända namn och deras skandalöst själveftergivna naturer. 

Låt se om det blir någon bekräftelse i den här gruppen av den Vatten-trend jag tyckt mig notera under den här bloggens färd genom ytterligheter, allt från skandalkändisar och dubiösa politiker till högpresterande Nobelpristagare...
 
Kändis Sol Måne Ascendent Annat
Tiger Woods Skytten Skorpionen Jungfrun Mars-Oxe mot
Mån/Venus-Skorpion!
Jesse James Väduren Oxen --- Mars-Skorpion mot
Mån-Oxe!
Robbie Williams Vattumannen Vågen Kräftan Mars-Vädur mot
Mån-Våg!
B.B. Thornton Kräftan Stenbocken --- Sol,Ven,Mar,Jup mot
Mån-Stenbock!
Eric Benet Jungfrun Vågen --- Månen i Rahu/Ketu-axeln Våg/Vädur
David Duchovny Kräftan Stenbocken Tvillingarna Sol mot
Måne
, Mars-Oxe 90°
Ven/Rahu-Lejon!
Michael Douglas Jungfrun Skytten Vågen Sol/Mars-Jungfru 90°
Mån-Skytt, Venus
Ascendenten
Rob Lowe Fiskarna Väduren --- Månen, Venus, Jupiter i Väduren

Det var kanske inte så troligt att bara åtta namn skulle ge något utslag. Alla fyra elementen finns med och det intressantaste är kanske kolumnen "annat", där det finns en och annan godbit som noterats i andra inlägg.

Dels har vi flera typiska Vatten/Jord-böjelser. Missbrukare av sinnesintryck. När det är överladdning mellan Eld/Luft har jag kallat detta för att människorna egentligen går loss på sina egen aktiva föreställningar.

Charlie Sheen, som Expressen nämner men sedan inte listar, har både en opposition mellan Eld och Luft och en Ox/Skorpion-störning, särskilt allvarlig eftersom det är "hungrande Rahu" (norra månnoden) exakt på hans Ox-ascendent!

Här syns också den olyckliga typ som försöker mixa Eld och Jord, så att passionen aldrig riktigt blir tillfredsställd. Vill ha mer hela tiden.

Det finns alltså ingen enda regel för vägen till sexmissbruk. Alla astrologiska budskap kan tas till överdrift.

Men i tidigare granskningar av ämnet har Vattnet visat sig en smula suspekt, minns bara Warren Beattys horoskop. Det kusliga är att också massmördare lite väl ofta hittats under det här elementet, och den kittlande kopplingen mellan sex och död är ju gammal som gatan...

Inga kommentarer: