Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 4 januari 2010

Rånad under drakhuvudet på himlen



Efva Attling-inspirerade silverdesignern Josefin Crafoord gick på ett beprövat gatutrick och blev bestulen på en väska i Buenos Aires, Argentina så fort hon satt sig till rätta på ett matställe. Misslynt över den usla starten på resan undrar hon om hon ska bryta nacken härnäst. (Expressen)

Så förunderliga "sanna" ord - rakt ur hennes undermedvetna! Under några timmar under ankomstdagen passerade nämligen Solen rakt över hennes medfödda drakhuvud, vilket enligt den indiska legenden en vredgad gud högg av (längsmed nacken förmodligen) pga drakdemonens omätliga girighet!

Planetära transiter i den yttre kretsen
och Josefins födelsehimmel i den inre

Dessutom är detta det år i drakhuvudets och draksvansens cirka 18-åriga cykel då huvud och svans passerar samma tecken där de stod då Josefin föddes. Något slags bokslut.

Det fanns alltså en allvarligare underton i gårdagssolens passage över en känslig punkt i hennes horoskop än man först kunde ana. En Sol i passage står nämligen i sig inte i något särskilt omvälvande om den inte samtidigt triggar djupare saker.

Och inte bara det, olycksplaneten befinner sig f.n. i attackläge mitt emot tecknet där den befann sig då Josefin föddes! Vad dåliga omen som den medfödda Mars än innehåller, är detta en sådan tidpunkt då dåligt karma (från tidigare liv) kan utlösas!

Bloggen har redan tittat på en bunt av denna Mars på väg genom Kräftan i samband med Vågen (som är en av de som drabbas just nu) och deras hjärtproblem. Se bl.a. Brittany Murphy.

Artikeln nämner bara att rånet skedde under eftermiddagen, och jag har beräknat Buenos Aires himmel för klockan 15.00. Mellan klockan två och cirka halvfem på eftermiddagen stiger äventyrs- och olyckstecknet Väduren som ascendenttecken över stadens östra horisont (kl 9 på urtavlan ovan). Som synes berör detta Josefins personliga Måne i Väduren, denna hennes ganska rejält självcentrerade pesonlighetstyp.

Det finns alltså goda skäl att pricka in restaurangbesöket någon gång efter 15.00 men före 16.30 (gårdagsmånen hade dessutom just gjort entré i Lejonet, ett matchande Eldtecken).

Hade tidningen angivit exakt tid för rånet hade vi till och med kunnat använda ascendentens gradtal (Buenos Aires östra horisont) för att hypotetiskt rekonstruera den exakta placeringen för Josefins känsloliv (hennes födelsetimma är inte känd). 

Men eftersom hon är i Argentina för att filma "Wipeout" - som jag tror har med extrema fysiska utmaningar att göra (larviga lekar?) - förstår jag inte varför hon gnäller om tillbudet. Själva programidén som hon okejat att vara med om, är ju i sig en stilstudie i samma ONDA OMEN hon märkte av så fort hon satte fot i landet! Programmet handlar ju om att skratta åt andras olyckor eller missöden och hon drogs snabbt in i äventyret!

Josefin har en tydlig dos av det sällan särskilt vinnande egenmäktighetssyndromet, och här är det Mars i Stenbocken som attackerar hennes självcentrerade sinnelag i Väduren - kombinationen kan upplevas som rätt kall och snobbig. En Sol i humana Fiskarna avhjälper ibland en sådan här tendens, ibland inte. Allt beror på vilken av Solen och Månen som har den starkaste placeringen på himlen, och utan födelsetid vet man inte det...

Det kan inte uteslutas att denna ofta väldigt materialistiska och prestigemedvetna smutsfläck i födelsehoroskopet antyder dåligt karma som måste betalas tillbaka genom att man "blir satt på plats". Så Argentina hälsade Josefin tillbaka till verkligheten - som har föga att göra med konstlade livsstilar och tv-program...

Kanske räddade olyckan henne till och med från en värre olycka längre fram - för nu är hon klarvaken, något som det drömmande och ibland ofokuserade tecknet Fiskarna alltid behöver vara!

Hoppas att drakhuvudet blev ordenligt nackat i och med rånet så att ödesmakterna laddat ur sig för den här gången...

Inga kommentarer: