Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 31 december 2009

Snåljåpen & girigbuken Charlie Sheen

Nya uppgifter i AB om att Charlie Sheen försöker slippa fängelse genom att bättra på det snåla äktenskapsförord han skissat. Han är med andra ord en pekuniärt orienterad typ, vilket man förstår av uppgiften att han är USA:s högst betalde tv-skådis.

Märkligt hur ogina och snåla människor (dem man inte vill ha som vänner) alltid avspeglas i deras rikedom. De har helt enkelt gjort sitt val och de valde Mammon, penningens gud, i mytologin en demon underordnad Satan.

Den som är obekväm med begrepp som "demon", kan istället tala om transpersonella eller kanske t.o.m. bara om personliga komplex. Men i det sistnämnda fallet är vi nere på den nivå som inte heller accepterar att astrologin "fungerar". Så låt oss konstatera att det "sataniska syndromet" existerar och ibland dominerar en människa i tankemönster och uppträdande. "Hon är besatt av pengar."

Bloggen har ritat in sin "sataniska axel" mellan Oxen och Skorpionen för att illustrera den här pakten med penningen, och Charlie Sheen är förstås en av DOM. Han har framgångens Jupiter i 2a huset för pengar, och samma planet är också tillfällig härskare över 11e huset för inkomst via karriär, en karriär som för övrigt skildras via Saturnus i 10e.Saturnus som uttryck för Sheen i en publik befattning ger "gravitas" eller pondus - så uttrycker han sig i bestämmande position, och han lär vara petigt noga med hackordningar! Se hans Sol på "botten" - han har nämligen tydligen en väldigt dålig självkänsla trots att tecknet är Lejonet! Han överkompenserar genom den rigida stil Saturnus i tionde indikerar.

Jag blir mer och mer övertygad om att manusförfattarna till Två och en halv män, totalt byggt karaktären Charlie Harper på Charlie Sheens personlighet!

Han har den sataniska axeln löpande från öster till väster, aktiverad via de två månnoderna. Dessa passerar ett teckenpar på cirka 1½ år och är egentligen transpersonella krafter, men i just Charlie Sheens fall blir de uttryck för honom själv och hans person (ascendenttecknet).

Den här monetära fixeringen kommer att beröra även hans partner (7e huset). Och se vem som har den giriga halvan av Rahu/Ketu - det är Charlie Sheens ego som är kopplad till det hungrande drakhuvudet i Oxen, pengarnas tecken!

Hustrun/partnern får den avhuggna "draksvansen" - alltid en sinnebild av decimerat världsligt inflytande. Här, via noderna, syns då ett blueprint för hur Charle Sheen ser till att skriva äktenskapsförord som gynnar honom på partnerns bekostnad! Minns vad jag sade i första inlägget om hans usla Venus (pengarnas och kärlekens planet)? Här är den texten. Tyvärr verkar noderna inte bra placerade när de löper från öster till väster. Jag exkluderade dem från min astrologi i alla år, men preliminära iakttagelser i närkretsen av en nod i 1a huset visar på komplicerade livsöden!

*****

Andra kändisar som fått press just för deras girighet: sångaren Morrissey som åren efter The Smiths upplösning hatade sin forne bandledare för hans girighet. Samma axel mellan Oxen ("mina pengar") och Skorpionen ("andras pengar") även där.

Den arma kokboksförfattarinnan som hamnade i tumult under 2009 sedan det visat sig att hon storskaligt snott text ur en annan känd kokboksförfattare, var möjligen stressad inför en deadline och förlorade förmågan att känna igen sina egna ordvändningar, men det är ändå lite intressant att hon har den monetära hungern starkt inkopplad även i sitt horoskop.

Tidigt i bloggens historia pekade jag särskilt ut Tele2-chefen som trotsade IPRED-lagen och strimlade företagets kundloggar eftersom han själv tjänar pengar på en kundstock som ägnar sig åt stöld genom att ladda ner upphovsrättsskyddad film och musik utan att betala för sig. Satan i honom också! Och så här håller det på...

Naturligtvis har astrologin ytterligare sätt att antyda snålhet eller rent av girighet, för snålhet ska man ofta se en prominent Saturnus i horoskopet. I vissa fall står den emellertid bara för en frugal livsstil så avgörandet kan vara svårt i många fall. Men den sataniska principen har slagit mig vara en rätt säker problemskapare - även om individen som "väljer världen och förlorar sin själ" inledningsvis verkar ha flytet på sin sida. Charlie Sheen är lite av ett särfall eftersom han haft "värstingtendenser" genom hela sin karriär.

Hade inte så väldigt få födelsetider för kändisar varit kända, är jag övertygad om att vi skulle se en hel del strulpettrar inom underhållningsindustrin med den giriga Rahu stigande i öster. Månnoderna har sina goda sidor också, men eftersom bloggen hämtar material från tidningsrubrikerna, dominerar de skandalösa.

*****

Extraspaning - personer med Rahu stigande i Oxen

Från min begränsade datasamling med 1170 horoskop med födelsetid (varav 200 "vanligt folk", resten publika figurer), sökte Charlie Sheens "giriga persona", och fann följande personer:

  • "Anonym" - Vacker, olycklig kvinna, bedrog maken på löpande band. Modern hade begått självmord när hon var i tonåren.
  • Auguste Comte - Sociologins grundare, ateist, positivist (har du inte sinnesdata för dina argument vägrar jag tala med dig, för jag, positivisten, klarar bara övertydligt barnspråk i mitt tänkande - hela Sverige är ett barn av Comtes socialrealistiska positivism).
  • Charles Leadbeater - Ockultist, ledare inom Teosofiska samfundet men sparkad efter upprepade anklagelser om att vara pederast med homo-intresse för unga pojkar.
  • Donovan - sångare, brittisk 60-talshippie, enormt stor i USA. Den första kändisen i England som blev arresterad för marijuanainnehav. Mentala problem i under några år.
  • Ruth Westheimer - "Dr Ruth", känd amerikansk sexrådgivare.
  • Sue Lyon - spelade den syndiga lilla Lolita i den debatterade 60-talsfilmen.
Här anas förvisso turbulens i anknytning till dessa individers person! "Stormiga öden"?

T.o.m. den harmlösa "Dr Ruth" figurerar ju i ett sammanhang som uppfattas som kontroversiellt i det moralpaniska USA! Vad som hände med Sue Lyon efter sin kritiserade filmroll vet jag inte. Donovan tillfrisknade mentalt efter några år och har nu ett marginellt musikaliskt inflytande bland sina jämnåriga, medan flera av hans hippielåtar från 60-talet nått ikonstatus och ibland kan höras i reklamsammanhang eller som soundtrack till film. Homer Simpsons nynnande, "They call me mellow yellow" - det är klassisk Donovan!

Ekonomisk girighet lyser knappast fram i den här lilla gruppen men däremot ämnet sexualitet eller obalanserad sådan! Pederastin hos Leadbeater går igen i filmen/boken Lolita, och det anonyma fallet hade en uttalad tendens att använda otrohetssex för att kompensera ett i övrigt frustrerat liv. Dr Ruth som rådgivare i sex och inte minst Donovans uttalade hippiebudskap om "fri kärlek, fritt sex" - det är 5 av de 6 träffarna.

Kan man med detta säga att vi åter har indikerat att den sideriska zodiaken är den rätta? Fysisk kärlek sorterar ju primärt under den jordbundna Venus, härskare över Oxen. Demonen Rahu skapar excesser eller problem i ämnet. Räknar vi in Charlie Sheens sexmissbrukande natur skulle vi alltså ha 6 av 7 fall där lusta spelat en dominant roll i dess koppling till individens egen person (ascendent)!

Enligt tropisk zodiak skulle de flesta av de här ha haft Tvillingascendent, vilket visserligen stämmer på pederastmotivet, men som generellt inte är något av de första två, tre tecken man tänker på i samband med sexualitet.

Tvärtom symboliserar Tvillingarna unga, prepubertala människor och dess fokus ligger på utvecklandet av abstrakta mentala operationer/logik (och skriftspråkliga färdigheter).

Det finns en indisk myt om Merkurius som avkomma till Månen (en fruktbarhetssymbol) efter dennes affär (Månen är maskulin i den här myten) med gudinnan Tara. Här syns Merkurius som den lilla gossen och inte en sexuell part.

Först långt ner i listan av illustrativa myter kommer den grekiska myten om Hermes (Merkurius) affär med Afrodite (Venus) och deras avkomma, den tvekönade Hermafroditos. Avkomman påminner om att Merkurius själv är "prepubertal", Kommunikatören Merkurius flänger hit och dit och har inte för egen del valt sida så hans son-dotter blir också "lite av varje"!

Nej, den här ministudien tycks tyda på att Oxen och den sideriska zodiaken ger "rätt" ascendenttecken för ovanstående personer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar