Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 30 oktober 2009

Skorpionen, homosex & könsbyte

Här kom via Expressen ett ovärderligt och unikt tillfälle att studera bloggens teser om homosexualiteten som själens vägran att finna sig i sin tilldelade kropp och hur detta bör synas i horoskopet. Det är sextiotalsikonerna Sonny & Chers enda dotter som kom ut som lesbisk 1995 och nu tar nästa steg och opererar om sig till man.




Och alla misstänkta "syndrom" finns på plats! För nytillkomna listar jag några tidigare inlägg mot slutet. I övrigt ska jag bara kort peka ut vad av intresse för frågan detta horoskop innehåller. Franska astrotheme.fr listar för övrigt födelsetiden, och det är den som avslöjar allt, bara man dumpar fransmännens val av västerländsk, tropisk zodiak och använder den korrekta sideriska.

För det är med den äldsta babylonisk-indiska zodiaken vi ännu en gång hittar könsfixeringens tecken Skorpionen stigande i öster i samband med sexuella avarter, och här är dessutom olycksplaneten Mars hemma och stigande i sitt eget nattsvarta tecken!

Som om inte det räckte som omen om en tydlig "pojkflicka" (fast kanske inte så mycket ändå, givet tecknets introverta natur...) attackerar Mars identitetsplaneten Solen. Denna attack mot identitetsmarkören bildar händelsevis också det sociala utstötningssyndromet som vi sett i så många fall där människor hamnar på kant med en grupp.

Skorpion kombinerad med Vattuman kan stå för att mobba ut (skorpionförgifta) någon ur en grupp (Vattumannen = gruppering). Men Vattumannen representerar också logiska kategorier, arter, klasser etc, så här har vi nu berättelsen om ett intensivt hat mot sin egen "artsindelning"!

För minns, Skorpionascendenten betecknar individens egen kropp och jag-känsla. Att Chastity avslöjades redan 1990 men nekade till sin lesbiska läggning i hela fem år visar hur djupt hemlighetsfull Skorpionen är och hur privat (4e huset, det privata) hennes upplevda identitet på den tiden var!


Skorpionen tillhör Tamas guna den mörka, oupplysta kvaliteten och som synes är det också fullmåne när flickebarnet föds, och Sol och Måne faller också i två Tamas-tecken. Himmelen är med andra ord helt förstörd av den inflexibilitet som Tamas drar med sig, och vi har redan sett vilken riktning denna negativitet tar sig.

(Behöver det tilläggas att Sol och Måne också är grundläggande könsindikatorer, vilka här pga Tamas kvalitet går i clinch? En fullmåne i t.ex. den rörliga Sattva-kvaliteten hade inte alls varit lika rigid.)


Horoskopet illustrerar exakt de teser jag drivit på denna blogg, bl.a. i de avskydda artiklarna om feminismen, i studiet av 41 homosexuella horoskop där Skorpionkroppen totalt dominerade - och här har vi alltså ännu en skorpionkropp att lägga till den statistiken.

Vidare har jag granskat Svenska kyrkans ja till homoäktenskap och noterade där - återigen - Skorpionen stigande i öster plus en helt steril och död Venus. Händelsevis dyker samma olyckliga kombination av Venus och Saturnus upp på Chez Bonos himmel också, i den trettionde och sista "döende" graden av identitetslösa Fiskarna (ego-identiteten följer sedan i Väduren).


Och till sist - och håll i hatten nu! - samma stendöda Venus (noll harmoni med sin egen kroppsliga form) hittar vi också hos homosexuelle RFSU-ordföranden Sören Juvas, vars födelsedag är samma som för den andevarelse som uppå ankomsten i flickan Chastitys Bonos kropp vägrade acceptera sitt tilldelade öde!

Svenska bloggläsare, ni såg just nu historia skrivas, fast tyvärr så långt före sin tid att inte vår och inte nästa generation heller kommer att återupptäcka det som antikens höga andesjälar hittade och skapade astrologin för att beskriva.

Frågan blir nu: var fullmånen i mars 1969 öppna portar för ett lass förstockade själar, predeterminerade att möta sin egen bristande anpassningsförmåga och söka göra något gott från den punkten?

Vi människor vet närmast intet om hur den här världen fungerar! Att upptäcka DNA och skicka folk till månen kan tyckas märkvärdigt, men är bara skrap på ytan! Det är vi, andevarelserna - medvetandet - som är det stora mysteriet! Och så länge vetenskapen vägrar verkligheten bortom det materiella kommer den aldrig att kunna besvara de stora frågorna...

Jesus påstås i Nya testamentet har ställt åhörarna en förundrad fråga: "Har ni inte hört det sägas att ni är satta på tillväxt för att bli gudar?" På den resan kan man möta uppgifter som att inte styvnackat vägra det Livet lägger fram som ens nuvarande uppgift. Jag har en misstanke att den som smiter undan Ödet bara får bakläxa i ett senare liv...



Tillägg



I april 2010 menar sig Chaz vara en lycklig man. Men varför ser hon/han då ut att vara på väg att äta upp sig till en abnorm övervikt i sin nya kropp? Är min teori om själavandringen inkomplett eller felaktig? Har Chaz redan börjat "patologisera" över den nya kroppen också? Ska hon/han skapa ännu en stofthydda att förakta och värja sig mot?


Se även Feminister och andra vrålapor - inlägg i två långa delar där jag driver, halvt seriöst, tesen att ilska feminister är reinkarnerade män, samt inlägget (långt) om Maria 'Bitterfittan' Svelands horoskop som visar en ovanligt besvärlig variant av Skorpionens tecken.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kände en gång en kille som var född 4 mars -69. Jag tror inte han var homosexuell, och det kan förstås inte alla som föds ett visst dygn vara. Det hänger väl i viss mån på ascendenten, och hans födelsetid känner jag förstås inte till.

Seaward sa...

En negativ Mars i just detta tecken associerad med positiv jagkänslan och i krig mot sin egen Sol i en irrationalitetsskapande krock mellan Vatten och Luft - detta är, som jag skriver, rena skolexemplet på min hypotes om _varför_ vissa vägrar finna sig i sin kropp. Att upptäcka en andra offentlig person som "valt" samma område för sin dysfunktion är en praktfull illustration av de astrologiska principerna.

Men likväl måste man tänka sig några under denna låsningens fullmåne som fann andra sätt att uttrycka sin bristande förmåga att "ta seden dit man kommer". Minns att Skorpion och Vattuman representerar dissociation - förmågan att efterhandskonstruera upplevelsen av "komplett mental världsbild" ur ett råmaterial som i stycken är bortträngt! I så måtto är de homosexuella snäppet ärligare än de som helt förtränger att något är fel. Likväl handlar min hypotes om att homosexualitet också är en dissociation: förnekandet av att själen är ens rätta identitet skapar onödiga problem i det ytliga jaget (egot).

Astrologin studerar principer och olika sätt att sätta kött på benen. Men det måste vara kött som väl matchar principen! Bloggen har lokaliserat flera typiska uttryck för rationaliseringen av en förnekad och mörklagd (och förgiftad) zon. Det fall du nämner måste, om astrologin stämmer, ha haft andra, likvärdiga skelett i sin garderob.

*****

En eller annan kanske var en "gammal själ" och kryssade oskadad genom de här astrologiska influenserna som, påminde antikens tänkare, bara påverkar "den lägre, irrationella själen" - det den antiken biologen och filosofen Aristoteles kallade Naturen. Med bloggens metaforiska bruk av de fyra elementen är det Skorpion-vattnet (samt Jord) som tillhör Naturen och här krockar kroppens känslor med medvetna koncept och derangerar helhetsupplevelsen ("något är fel med den del av mig själv som jag är medveten om").

Detta ohållbara läge som följer på dissociation leder till att man skapar skeva tankemönster (Vattumannen) som t.ex. queerfeminism vilka tjänar som ambitiösa försök att efterrationalisera och "normalisera" individen, att rättfärdiga det som skurit sig. En sekulär materialist vägrar erkänna att hon är fallen i "synd" som kristendomen (och många klassiska filosofier) säger. Hon har dissocierat sig från hela _det_ semantiska universat utan att någonsin ha undersökt om det bottnade i den "verkliga verkligheten" eller inte. Luft/Vatten problemet är det man annars (i mer harmlösa underhållningssammanhang) kallar "att skruva grejen ett varv till".

Sonny & Chers dotter/son är ett klassiskt exempel på hur "synden" skadad männens väsen, och med hennes innersta väsen avsåg kristendomen den själ Gud skapat åt henne. Man kan t.o.m. med Jesus lärjungar fråga sig, "var det hennes/hans föräldrar som syndat så att avkomman fick det här handikappet"?

Filosofer har häcklat kristendomen för den uppenbart usla filosofi som gör den kristna själen till en skapelse av Gud i tiden men som därefter är evig. Detta är dåligt tänkande! Om själen är evig är den naturligtvis tidlös både bakåt och framåt! Men med själens preexistens hamnar kristna hotande nära frågan om var själen var före den blev människan och i förlängningen om den kan reinkarnera - en tanke som förbjöds vid ett kyrkomöte på 500-talet.

Som jag har nämnt i något inlägg har jag flera tidigare liv-minnen, bland annat tre som kvinnor (två av dem, båda engelska, är så snarlika att jag inte kan särskilja dem annat som vaga intuitioner, och de är inte på något sätt konstitutiva för det jag har som "mission statement" i detta liv). Dessa dussinet fragment är början på något som så småningom kommer att öppnas och bli en obruten hågkomst. Då har själen vaknat ur sitt syndafall, och då är man mer gud än människa. Den oroande frågan, även om man accepterar reinkarnation, är om det finns själar som konsekvent väljer att gå mot mörker och aldrig får vara med om sitt "Total Recall".

Anonym sa...

Det var ett utförligt svar - tack för det :-) Jag minns den här killen som osedvanligt sympatisk, så jag väljer att tro att han var en "gammal själ". Det är i o f s länge sen jag kände honom, vet inte vad som hände med honom.