Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 17 april 2009

Horoskopet för piratdomen




I ett antal blogginlägg har jag till leda vridit och vänt på det s.k. "egenmäktighetssyndrom" som från tid till annan formerar sig på stjärnhimmelen.

Det förvånar inte att dagens dom i Pirate Bay-målet föll till de åtalades nackdel just under en fullständigt kristallklar version av denna figur.

Kombinationen av Vädur och Stenbock på en himmel varnar för en självtjänande mentalitet som upphöjer sitt egenintresse t.o.m. över lagen, och så att säga bildar en egen stat inom staten.

Här är det Solen, "upphöjd" (och därmed mycket stark) i egocentrismens tecken Väduren, som inte fungerar bra med ett sinnelag - Månen - i den legalistiska och samhällsorienterade Stenbocken.

Som jag i tidigare granskning av symboliken uttryckt saken: här är ett barn (Väduren) i kamp mot sina föräldrar eller överordnade (Stenbocken), eller som rätten bedömde saken: enskildas aktiviteter (Väduren) vilka inte harmonierade med samhällets lagar (Stenbocken) om kreatörens rätt till sina skapelser.

Väduren är ett Eldtecken och kreativt, Stenbocken är ett materiellt och gränsdragande tecken. Men de funkar illa ihop - trubbel angående upphovsrätten!


Lagar är framsprungna ur mänsklighetens äldsta insikt om att man måste samlas runt några spelregler för att överleva som art. Nu kan det ju hända att en del djur reinkarnerar som människor då och då och inte riktigt fått kläm på den här spelnivån ännu, så för de alldeles nytillkomna lyder en av de allra mest grundläggande reglerna: "Du ska inte stjäla."


Överkursstudierna

Detta år ligger "mera! mera!"-planeten Jupiter illa till i Stenbocken, eftersom den här hungrande lycksökaren försöker expandera i "juridiska" Stenbocken. Den senare står ju för hårda gränslinjer man inte får tumma på. Total konflikt mellan symbolerna, med andra ord.

Domen faller alltså ett dygn då "sinnet" (Månen) fokuserar denna paradoxala kombination av planet och tecken. En del (med skygglappar) skulle kanske här se "underhållningsbranschens girighet", andra se ännu ett tecken på att det verkligen är ett abnormt "egenmäktighetssyndrom" som målas upp.

Men det är inte allt som sker i Stenbocken. Den som kan lite om indisk astrologi ser att de två demonerna Rahu och Ketu ligger angulärt - väst resp. öst - då domen faller.

Girighetsdemonen Rahu är sammanlänkad med sinnelaget (Månen) vilket antyder vad vi har att göra med... Nu har vi plötsligt två "giriga" indikationer på "upphovsrättsskyddad mark" (Stenbocken) och i tydlig konflikt med egoism (Väduren).


Det ligger ett symboliskt värde även i att denna giriga materialism (som tecknas av Jordtecknet Stenbocken med sitt illa störda innehåll) i just detta ögonblick "dör", dvs sjunker ner i väster som en slocknande sol.


Slutkläm

En liten moralkaka baserad på reinkarnationsteorin (som har verifierats många gånger om, fastän Sverige inte intresserar sig för sådana ämnen):

Faktum är att det kanske är få som förstår att bortom detta horoskop så väntar bara det totala barbariet, upplösningen av västerlandets hela rättsordning, återgången till mörka medeltida skogar och rövarband som är ute och förser sig med det DE anser sig ha rätt till.

Glada svenskar med "gratis" tindrande i blicken förstår inte konsekvensen av sin snyggt rationaliserade gangstermentalitet. Men OM västerlandet inte kommer ur krisen som pågår, DÅ kommer de att få andra problem.

Återbetalningen för de samvetsbrott de redan hunnit begå, kan komma att ske genom en eller flera framtida återfödelser på en fattig och uttorkad jord utan en hembioanläggning inom synhåll. I "himmelen" har registrerats att "de fick prova överflöd" men kunde inte tygla sig. För mycket vill ha mer - och detta är alltid de omogna själarnas fall genom världshistorien.



*****

För mer ingående studier av "egenmäktighetssyndromet", se följande inlägg (i nya fönster):

Aggression, egenmäktighet och materialism

De fyras gäng (piraterna)

(Märk hur vissa av dessa horoskop anknyter till domshoroskopet)

Ekobrottslingens astrologiska signatur

Aggression och egenmäktighet - ett återbesök


____

Nyheten om domen i Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet och Dagens Nyheter.

Inga kommentarer: