Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 10 mars 2018

När man är stor måste man vara snäll (del 2)



Juristen som tar Åklagarens roll -
se Satanshuvudet i horoskopet
När jag 2009 tyckte mig se en solipsistisk diktator i horoskopet för den juridiska entiteten Google hade jag ännu inte hittat på den sluggiga taggen "it-fascism", men den kom inom några år. 

Nu har tiden hunnit ifatt och svenska medier innehåller allt tydligare kritik mot IT-jättarna och mot teknikindustrins skadegörelse på den västerländska kulturen och fördummandet av människan. När mobilens sifferbräda utvidgades till den sämsta sortens alfabetiska tangentbord i samband med sms-tekniken var det startskottet för den nya grobianmentalitet som vuxit fram och där folk så fullständigt alienerats från det skrivna ordet och därmed sin egen tankeförmåga att illasinnad Överhet med intresse främst av att utvidga sina egna privilegier nu enklare än någonsin i historien kan manipulera människor. Detta är IT-fascism, den starke som tar sig rätten att genom teknologin förslava folkflertalet i skitjobb övervaknade av lönsamhetskontrollerande datoralgoritmer - ordet "prekariat" har nu ersatts av nästa trendord, "gig-ekonomi", men det handlar om samma girighet från de redan bäst ställda.

När nu DN skriver om en politisk representant för det distrikt som huserar rikemansstaden Cupertino i Kalifornien, Apples hemstad, och noterar hans omsvängning från teknikfrälst till "populist" i kritiken av bl.a. Amazons girighet, då slår den här bloggen två flugor i en smäll. Inte bara är Rohit Khanna (indiskt påbrå) född i Lejonets tecken som den Nina Persson DN körde en lång intervju med dagen innan - och som jag astrokommenterade. Han har faktiskt precis samma grundsignatur som Persson ifråga om ett högt och sant samvete och med ett särskilt ont öga till de ekonomiska skillnader som vuxit fram i folkets levnadsomständigheter. 

Se även: Skulle du köpa en iPhone efter att ha sett horoskopet? (2016)

Jag behöver faktiskt bara hänvisa till texten om Nina Persson och hennes koppling mellan 9e samvets- och 2a ekonomihuset. Samma historia gäller för denne Khanna och samma reklamklyscha jag igår använde om Solen i härskarläge i Lejonet (djurens konung): "när man är stor måste man vara snäll (mot småfolket)". Det är precis den insikten nu både Persson och Khanna gjort efter att, tydligen, varit lite fångade av sin egen storhet (Lejonet ligger också nära en våldsam självupptagenhet). 

*****


Man kan notera att Khannas solkarta ("handlingsmänniskan") skulle göra honom, en mörkhyad indier, till en tacksam måltavla för demonisering. Här står Satanshuvudet i materialistiska Oxen på topp. Men som den mästerlige brittiske astrologen Charles Carter sade, är 10e huset epitomet av vad vi inte är som människor. Huset beskriver enbart makt, karriärsträvan och en publik roll. Man kanske kan likna det vid Sigmund Freuds Överjag - all den indoktrinering som hälls ner i medborgarna så att de ska robotiseras och tänka enbart lojala tankar, bli ja-sägare - och i Sverige speciellt mumla mantrat "jobba jobba, shoppa shoppa"! I Sverige "äter vi våra känslor" och tänker överhuvudtaget inte framåt. Ett recept för katastrof.

Så hur ska man tolka den Stora Välgöraren (Jupiter) i ett sådant viktigt men opersonligt läge som Khanna har den? Nina Persson hade en mycket intressantare opposition mellan sin Sol och Jupiter vilket band hennes individualitet (Solen) till mänskligheten som helhet eller till en ideologi om allas rätt till välstånd (Jupiter i Vattenbäraren).

Mitt förslag är att godheten ändå vinner hos den amerikanska kongressledamoten. Lejonet i första gör den essentiellt goda Jupiter ("allt gott åt alla" - som i socialism) till en "verksamt god" faktor. Hans offentliga persona (till skillnad från "personliga persona" som skulle tecknas av den kroppsliga ascendenten), harmonierar med Solen i Lejonet på ett sätt som är snarlikt till fallet Nina Persson. 

Bådas kartor uppvisar en integration mellan 2a och 9e, individerna ser och känner med friktionen i den enkla arbetsoxens 2a hus och får samvetsproblem (9e) när de ser hur onda politiker i maskopi med näringslivet urholkar människors livskvalitet och inte ägnar en tanke åt att skissa på morgondagens värld, bortom det sammanbrott kapitalismen själv håller på att genomdriva. Khanna tycks, som så många andra, ha vaknat upp inför automatiseringen av så många jobb och frågan vad ett land ska göra med sin befolkning när inte ens medelklassen längre hittar ett jobb för sin försörjning.

Jupiter, som är Lagens planet, i tionde huset passar i det här framgångsrika horoskopet dessutom med hans utagerande solascendent, som den utbildade jurist han är. Och det får mig att vilja se en "mildare" variant av den onda stjärnan Algol i just detta fall. Här är ju Satan i sin klassiska roll som Åklagaren som med listiga argument söker undergräva motpartens position precis som Algol i andra fall kan uppträda som Frestaren (också Djävulen) men då testar offrets själ och söker förmå människan att sjunka ner den sista biten i sensualismens dy och helt ge upp all förnuftig tankeförmåga. Djävulens stjärna (precis som det den denoterar) är en tacksam figur som lånar sig till många roller beroende på kontexten.


*****

Men vad om Satans stjärna hos Svenskt Näringsliv? Även här chefskapets Lejon i första huset och Algol på topp. Är då inte också detta bara en pose från arbetsgivarnas lobbyorganisation, en biblisk satan som testar löntagarnas själ och deras ståndaktighet genom sina ständigt lika vidriga utspel som syftar till att ge Överheten allt friare händer att kontrollera sin förmögenhetstillväxt på underklassens bekostnad?



Tyvärr för den lilla klicken av svenska rikingar störs bilden av att kartan i en snittyta visar sig rymma Storkorset i Mörkrets (demonins) kvalitet. Det här är en maktspelare och som sådan t.o.m. lägre utvecklad än mänskligheten som genomsnitt, vilket indierna välvilligt beskriver som ett "passionens släkte" med möjlighet att välja mellan Mörker och Ljus, mellan dumskallens kärlek till det fasta och etablerade och den verkligt nyfiknes vilja att följa Ljuset mot fördjupade insikter och helt nya världar.

Dessutom är lobbygruppens 10e hus mycket mer komplicerat än hos kongressmannen och Solen beskrivs inte längre som det ädla lejonhjärtat. Födelsetidpunkten ger högre precision: här tecknas en besynnerligt mörklagd åttondehussol. När Vatten indikerar problem, då ligger tanken om irrationella och näriga människor (eller organisationer) inte långt borta. Det är alltså en helt dysfunktionell persona i Lejonets tecken, ett ihåligt bröstande sig, vilket gör "kungavärdighetens" stjärna Regulus till tecknet på en ovärdig och illegitim ledare. Solen i 8e antyder ärvda pengar så att vi genast förstår att lobbyorganisationen indikerar nedärvd makt och ledarskap - och korruption!

Helt klart tar Djävulstjärnan Algol kommando över hela horoskopet eftersom så mycket händer i 10e huset för officiella utspel med ondskan från den Stora Illgöraren Saturnus (både naturligt och verksamt ond för Lejonet-i-första). De som drabbas av den här kärva influensen är förstås den ansiktslösa massan (Månen) som Överheten i 10e huset har som i sin ficka.

Horoskopet, och det har jag sagt många gånger, är något av det uslare jag har sett och förklarar väl hur regering efter regering - hur än svenska folket röstar - lägger sig platt för Kapitalisterna. Det här kallas den svenska modellen, men så kraftfull är högerpropagandan att inte ens arbetarklassen förstår hur urholkad den härskande svenska Elitens retorik är. Under Reinfeldt lyckades man effektivt försvaga facken och svenska löntagare är nu enkla måltavlor, sittande ankor i den framväxande svenska vampyrkapitalismen.




Vem som helst med en genomsnittlig begåvning ser den avgrundsdjupa skillnaden mellan Rohit Kannas 10e "officiella show" och den sinistra berättelse som rullas upp för den som börjar fundera över all friktion i Svenskt Näringslivs karta. 

Det är för övrigt bara en lycklig slump att födelseklockslaget fanns på nätet i formen av starten på den fest då f.d. Arbetsgivarföreningen i anrik stockholmslokal firade sin sammanslagning med en annan organisation och framför allt sin reklambyråunderstödda makeover för att framstå som mänskligare. Vem älskar en "arbetsgivare"? Vem gillar inte "näring"? Men den fejkade bilden har sedan 2001 i grunden smulats sönder genom en serie representanter för de som Har och Äger. Konstigt vore annat, kartan är så självdestruktiv det går att tänka sig!

När våldsspelsbranschen slår ifrån sig och hävdar att det inte finns något påvisbart samband mellan ultravåld i dataspelen och det besinningslösa mördandet i det amerikanska samhället, då resonerar de lika falskt som den som tror astrologin stannar vid enkla mekanismer av typen "om A förhanden, så effekten B". Rohit Khannas och Svenskt Näringslivs horoskop påminner om att observatören måste fylla sitt sinne med så många faktorer som ryms däri och därefter använda all sin kontakt med det inre (samvetet?) för att förnimma vartåt det lutar som helhet. Bara Satanshuvudet i 10e betyder ingenting, men när en Sol gömmer sig i 8e för ärvda tillgångar och bara söker suga åt sig mer åt sin egen familj och deras framtid, då vet vi att Satan troligen signalerar stor materiell själviskhet. 

De våldsamma datorspelen är på samma sätt bara en faktor i en mer komplex helhet som i vårt land stavas vapenindustri, ett fåtals strävan mot NATO-medlemskap och en allmän och generande brist på reflektion över vilka värden som ger en berättigad stolthet över att vara svensk. 

(Not. Sverigedemokraternas mind map är en naturligtvis en skam och inte en väg till stolthet, för den som dock förstått att fungerande nationalstater är en förutsättning för morgondagens globalism istället för den nuvarande, där globala rövarföretag lever sitt eget liv och har som sport att flytta tillgångar mellan skurkstater eller ynkliga länder typ Irland, lilleputtar som också vill känna en fläkt av "stora världen".)

Sverige kommer aldrig att självsanera sig, här finns ingen kritisk massa eller organisation eller ens djupgående folkligt medvetande. Tacka högerns kontroll av medierna för det. Landet kommer att falla sönder genom social oro. Förhoppningsvis var regeringen Löfvens - och Utrikesdepartementets - fifflande för att vinna Sverige en statusroll i FN den sista gång vi såg ett tomt och söndervittrat skal försöka låtsas att man ännu tillhör Världssamvetet. Alla ser ju att det är tvärtom, Brunkolsförsäljaren Damberg, Hultqvists hämningslösa vilja att tillmötesgå svensk krigsindustri, clownen Löfven som inte såg skillnad på höger och vänster. Och så vidare... 

Framtiden kommer att skapas av andra nationer och sämst i klassen blev Sverige som med sedvanliga självlögner slutligen rätade in sig i det nya ledet.

Inga kommentarer: