Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 25 mars 2018

Leif GW slår an en ton i den mörka delen av svenska folksjälen


Moderaterna under Fredrik & Filippa Reinfeldt sökte
göra detta till Sveriges nya nationalsymbol

Leif GW Persson har sagt att hans namn ökar tidningarnas upplagor och DN är skamlös nog att inkludera den uppgiften när de - också - skriver om fenomenet GW. Eftersom jag redan gått två rundor med horoskopet (den senaste i december 2015 efter att ha blivit tipsad om mannens födelseklockslag), vill jag peka på den astrologiska förklaringen till hans oerhörda popularitet, det vissa gamla grekiska filosofer kallade universum sympatisvängningar, sympatheia.



När DN placerar GW bland andra exceptionellt folkkära svenskar men med det fega tillägget "kanske" för allihop, är förslagen Lill-Babs, Gudrun Schyman och Mikael Persbrandt. Det är bra att journalisten reserverar sig mot sitt eget urval eftersom det bara blev ett rätt av tre. Förutom Lill-Babs vars storhet tillhör ett äldre och mer uniformt Sverige då alla konsumerade samma underhållning i en enda tv-kanal, kan Schyman och Persbrandt knappast sägas vara mer än sektledare, avgudade inför, respektive, vänsterfeminister och spelmissbrukande manlig underklass. Jag skulle ge GW samma särställning som Lill-Babs.

När den sideriska zodiaken ännu var en ny upptäckt slappnade jag av och lät verkligt folkliga namn (som jag uppfattat saken) strömma in i huvudet och fick jag nästan gåshud när jag vid omräkning till den sideriska zodiaken upptäckte att jag producerat fem Vattenbärare rakt ur huvudet - Sveriges soltecken sedan Regeringsformen 1974! Ett par av horoskopen hade jag inte tittat på sedan jag noterade födelsedagarna och det var redan på 80- eller 90-talet. Här verkade det existera en dold struktur som gjorde sig förmärkt och som den sideriska zodiaken - men inte den västerländska tropiska - förmådde synliggöra!

Namnen som dök upp 2009 när jag lyssnade efter "folkkära artister" i anslutning till den idag rejält förfolkligade f.d. rockaren Ebbot Lundberg (som tydligen haft en egen tv-serie), var Tomas Ledin (en gång lycksökande ingift i ABBA-imperiet), superfolkliga och eviga femtonåringen Gry Forssell, nämnda Lill-Babs, samt Arne Weise. Inlägget innehöll också uppgiften att frågan dröjde kvar i bloggarens bakhuvud några dagar och plötsligt dök Hasse & Tage upp och med Tage en sjätte Vattenbärare på raken! Hasse låg inte helt fel heller, varande född i Tvillingarna, ett annat av Lufttecknen.

Och det för mig till det här inläggets ärende. Sverigehoroskopet är just en mix av behärskad och organiserad systematik (Tage) och ungdomligt prövande varenda tanke och idé. Nationalhoroskopet ser väldigt lill-gammalt eller grötmyndigt ut med sin Sol åldermannens (Saturnus) Vattenbärare men med Saturnus själv i pojkslyngeln Tvillingarna. Disponenten eller basen för vår identitet är inte så gammal och vis som den söker ge sken av! Detta förklarar också vårt "IT-under" (som är pinsamt överreklamerat, vi har Spotify och ett gäng IT-system hos olika myndigheter som visade sig vara ren smörja.)

Med ett sånt nationalhoroskop är det inte konstigt att Hasseåtage på sin tid togs emot av hela svenska folket som vid den här tiden var betydligt rödare än nu efter årtionden av systematisk nyliberal propaganda som alienerat medborgarna och gjort dem till helt maktlösa arbets- och konsumtionsenheter och en stat som vare sig den leds av en höger- eller "vänster"-regering utövar samma våld mot den enskilde.

Eftersom GW Perssons karta råkar innehålla samma sol- och saturnusplaceringar som Sverigehoroskopet är det nu bara ett litet problem med hans - och Hasseåtages - popularitet. Båda föddes eller blev folkliga favoriter redan innan Sverigehoroskopet var på plats! Faller inte hela resonemanget nu och reduceras till en virrhjärnas anakronistiska fantasier?

Tvärtom! GW - född 1945 och nationalhoroskopet (Sverige efter välfärdsbygget, 1974) är ett perfekt exempel på astrologins djupaste budskap: den universella morallagen kommer från evigheten. Inte evigheten i meningen tid som aldrig kommer att sluta förflyta utan den tidlösa högre verklighet som nyplatonisterna ordade så mycket om, Nous eller det gudomliga Intellektet. Redan Platon hade noterat att tiden uppstår först på en lägre verklighetsnivå och det är därför Naturen alltid sviker sin avkomma genom att låta den genomgå en process som aldrig kan resultera i sann existens (hur den besatta vetenskapen än jobbar på att skapa en odödlig reservdelsmänniska som för att bevisa att människan är universums herrar). 

Jfr. Herakleitus, kanske den äldste "västfilosof" jag sett som alluderar till PHUSIS som Vatten och som en havererad avbild av Evigheten, eller Evigheten utsmetad som ett tidsflöde:
Arius Dydimus, a 1st century BC doxographer reported that what Haeraclitus had, in fact, said was, "as they step into the same rivers, different and still different waters flow..." (DK22 B12, emphasis added), a very different sentiment indeed: the river remains the same but its material composition changes as different water flows through it.

(Från en suggestiv universitetsuppsats om Herakelitos själsuppfattning som måhända ger en nyckel i gammal grekisk filosofi till bloggens "dissociationstendens" mellan Luft och Vatten. Har aldrig tidigare hört att vissa greker trodde Vatten var "komprimerad Luft", vilket skulle förklara Heraikleitos "Vatten är döden för en själ" - dras själen ner i en komprimerande eller förtätande virvel, förvandlas den till "Vatten" och dör i samma ögonblick som levande ande eller Luftväsen...)

Allt Naturen har att ge är ett futilt "vardande" som når sin kulmen (i Sverige ovanligt tidigt, långt innan medborgarna är beredda att bekläda t.ex. politiska eller maktbefattningar). Efter detta krön återstår bara en lång, lång nedförsbacke fram till den biologiska organismens död. Den juvenila Saturnus-i-Tvillingarna är också anledningen till svenskarnas självhat som på arbetsmarknaden avslöjar sig i västvärldens värsta åldersdiskriminering! Och ingen ska tro att regering och stat kommer att ta näringslivet i örat och rätta till det här missförhållandet. Ungdom är ju billig i lön... Landet drivs av ett perverst och skevt system och ingen nobel själ som betraktar Sverige skulle komma på tanken att gå ned och ta kropp här, med mindre det handlar om en verkligt vis själ som tar smällen och mot alla odds söker råda bot på de missförhållanden vem som helst egentligen kan se även på marknivån.



Vem i Sverige vågar FALLA... framåt?



Det faktum att TIDEN börjar ticka först på Naturens nivå (Vattenelementet) och blir en kroppslig realitet först på brunnsbotten (Jordelementet) innebär att SVERIGE AV GÄLLANDE TYP (1974 års nationalhoroskop) ALLTID HAR EXISTERAT SOM EN HÖGRE SANNING. 

Med risk att känna schizofreni att smyga sig på, kan man prova tanken att det existerar otaliga väsen som alla heter Sverige i Himmelen, och några av dessa entiteter fungerar bättre ihop med varandra än vissa andra. Men denna "Himmel" är fortfarande partiell berättelse för ytterst går Sverige i alla dess skepnader tillbaka på  Platons Idéer, levande intelligenser som kan existera den ena i den andra som de ryska dockorna.

Det är nu vi svenskar aktualiserar detta land från Idéernas högre värld bara för att förstöra idén genom att så handfallet acceptera våra egnas destruktion av vad som brukade vara ett hyggligt land om än med minimalt möjlighet för individualiteten att växa (se Sverigekartan för 1809 och säg hur mycket individualitet som fanns i den befolkningen: ledarskapets Sol i Oxen och folkmassornas Måne i självutplånande Fiskarna!).

Sveriges nuvarande öde kuggar i det globala ödet så vi kanske inte behöver förebrå oss så hårt. Däremot är det en skam hur dagens socialdemokrater dyrkar och försöker knyta nya band till ett USA som numera är så dekadent att det inte kan ha många årtionden kvar. Det säger något om hur marknadsliberalismen tunnat ut detta folk så att t.o.m. politikerna - de bästa från folket - tänker och agerar som rena byfånar.

Filosofen Herakleitos: "När en människa är berusad leds hon snubblande framåt av en skägglös pojke utan att uppfatta vart hon är på väg. Det beror på att hennes psyke är indränkt."

GW Persson generaliserar i DN-texten och förklarar sin framgång som kriminolog med att ämnet som sådant utövar en lockelse, till skillnad från t.ex. en fjärilsforskare. Han tycker att svenskarna är "obegripligt intresserade av brott". Synd att GW inte är student av de högre sanningarna, då skulle han förstå. Sanningen är att även här verkar Sverige i EVIGHETEN vara en plats för de förbannade själarna, för nattsvarta syndarna! 

Och vem är inte en självupptagen narcissist? Till följd av sin bortavlade andlighet (vi är ju världens mest sekulära land) älskar svenskarna sina deckarförfattare och alla dessa urdåliga tv-serier (med Persbrandt i hälften av dem) baserade på samma böcker. T.o.m. när det ska serveras "andlighet" handlar det bara om den dekadenta sidan, om demoner och osaliga andar. ("Det Okända", nu inne på typ sitt andra århundrade - är produktionslaget vampyrer, eller vad?)

Återigen synliggör Sverigehoroskopet ett AXIOM som tecknar till oss från Evigheten och det är folkdjupets Måne i jagiska Väduren disponerad från en formidabel Syndare: krigshetsaren Mars med Satans stjärna Algol i 8e korruptions- och dödshuset.


Jag kan inte tolka det som annat än att Sverige sedan årtionden attraherar låga och skuldfyllda själar till följd av vår djup omoraliska krigsindustri - den som ger vår onda Stat så fantastiska inkomster att den ser mellan fingrarna med vem som köper vapnen med mindre medierna granskar affärerna (som senast i Saudiskandalen som ledde till moderata försvarsministern Tolgfors avgång - honom såg man bara året därpå som sakkunnig inom krigsindustrin!)

Ur Högsta Himmelens perspektiv ter sig landet Sverige som ett svart helveteshål, och ner i denna vortex störtar sig låga, låga själar från Själens nivå (som enligt Platon och hans senare nyplatoniska efterföljare är det verkliga brottet med den genuina existensen). För att maskera sin syndfullhet ser nu svenska makthavare till att importera så mycket invandrare utan läsförmåga för att etablera låglönearbetarna som den nya svenska normalverkligheten.


PS. Världsföraktande gnostiska riktningar vid vår tideräknings början såg Själen som sådan som vilsegången och syndafallen relativt sitt verkliga hem i Nous eller hos Fadern. Även om Själen sågs i feminina termer var det ingen före den tidiga kristna kyrkans ignoranta ledare som ifrågasatte att såväl man som kvinna hade en själ och en själens rot i Nous. Hur kristendomen kom att förvalta gurun Jesus livssyn är ett av de första och största haverierna redan i upptakten till det sekulära västerland vi idag har. Dess dödsdom är redan utfärdad, så fortsätt på egen risk vifta med vimplarna McDonalds delar ut till barnen i sin värvningskampen för den Mörka Sidan.