Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 14 april 2016

Svenska Spel - legitimerad kriminalitet



Det har tydligen utbrutit krig i undre världen och en av parterna är den statligt ägda gangsterverksamheten Svenska Spel, som lurar skjortan av den svenska underklassen genom det eviga (och tomma) löftet att fru Fortuna ska stå den lottlöse bi. Svenska Spel har enligt DN anmält ett antal personer för läggmatcher som kostar Svenska Spel miljoner. Nu har en annan part i samma sörja gjort ett motdrag och stoppat Svenska Spels vd Lennart Käll på hans bilfärd mot jobbet, hotat och utpressat honom på miljoner. En Käll-skatt om man så vill.

Antikens onda stjärna Algol är lika tacksam som Djävulen att klistra oönskade kvaliteter på, och för att hålla ryggen fri har jag påpekat att det då och då dyker upp horoskop där Algol enbart verkar tyda på ett brottsoffer av något slag. Men hur ska man se på Käll, som är en Mammons man ut i fingerspetsarna? (Mammon faller ledigt in som en undertyp av den onda Algol.) Hans vd-förflutna innefattar ledarroller för ett flertal verksamheter som kapitalismen använder för att förslava ett folk i konsumtionshelvetet: ICA-Banken, Wasa Finans och SEB Finans. Den här mannens hela liv har handlat om att FÖRSLAVA MÄNNISKOR EKONOMISKT. Han är mer än en nyttig idiot, han är en av alla de aktiva demoner som vi nyss såg ett annat exempel på i Stockholms Handelskammares vd Rankka - hon med Djävulen i blodet.





Eftersom Algol, som judarna fordom kallade Satans huvud (Rosh ha-Satan) försvann från den astrologiska traditionen i takt med att människan förlorade sig allt djupare i den kaotiska Fiskarnas tidsålder, finns inte längre några levande traditioner om fixstjärnan. Men den här bloggen har, tycker bloggaren, lyckats fånga in den onda kopplingen till ägandefixering, pengar och simpel materialism - det är naturligtvis en ledtråd att stjärnan (en kosmisk själ) lyser från Oxens tecken (Guldkalven) och från det andra huset, dörren in till dödsriket enligt den hellenistiska astrologin. Det mytologiska komplexet kring Oxen/2a huset är verkligen suggestivt men knappast upplyftande!

Att placera Algol i ett horoskop man (i någon mån) tolkar hinduiskt är därför en synkretism som omedelbart tvingar till ställningstaganden. Eftersom förfarandet är icke-ortodoxt menar jag att man ta lätt på den hinduiska tanken att en planet bara kan aspektera inom hela tecken. 

I Lennart Källs horoskop misslyckas krigshetsaren Mars att från Vädurens sista grad att opponera Solen i 4 Skorpionen, trots att det bara skiljer några grader från en exakt opposition. Men med stjärnan Algol behöver vi inte känna systemets begränsning eftersom fixstjärnorna aldrig ingått i hinduisk astrologi. Vi kan därför lugnt se en riktigt snuskig konjunktion över teckengränsen mellan Mars i härskarläge i Väduren och Algol/Satan i monetära Oxen - en formidabelt svart fläck på kartan som bara blir ännu värre när man väger in den hoper aspekter som den här impulsen till Synd skapar när 

1/ Mars kastar en 210-aspekt mot livsgärningens Sol, mot pengarnas Venus, mot slughetens och affärsmentalitetens Merkurius - alla i Skorpionen, tecknet för synd och korruption (tecknets bästa uttryck är som reparatör - arbetet mot förfall och trasiga ting).

2/ Algol som redan perverterat Mars genom närheten själv riktar sitt frestande och korrumperande stråle mot den effeminerande mixen av Sol och Venus. Kombinationen ger som bäst poeter men i Skorpionen typiskt en degig manschettarbetare i Dödens och Korruptionens tjänst. Direktören "chockades" svårt av att långt från sammanträdesrummens illusioner möta sin egen verkliga verklighet i bilkapningen. Han trodde säkert att han jobbade för "den vita sidan", men nu mötte han sin egen kriminella verklighet och detta typiskt nog då Saturnus vandrar i transit genom direktörens proppfulla Skorpion.

Saturnus är "här är ditt liv och vad det varit värt så långt", den summerar här, strax före de sextio vad Lennart Käll offrade sitt liv på. Det är inte chock han borde lida av utan djup skam över att han inte tillhör dem som tänkte lite längre kring människans faktiska och ideala funktion på den här planeten.

När det gäller fixstjärnorna kan man säkert tänka sig att det var aspekter mot hela tecken/hus som gällde i antiken och inte de petigare aspekter som senare mejslades fram. Algol korrumperar kort sagt korruptionens tecken Skorpionen och allt däri.

Säg om det finns något friskt alls på denna födelsehimmel för svenska statens värsta kriminella verksamhet efter subventionen av döds- och militärindustrin?

Källs karta är ännu ett exempel på den tvivelaktiga doktrinen att en ond planet som Mars skulle ge välgörande effekter när den aspekterar sitt eget tecken! Titta på Källs livsverk och smaka på frågan om han inte kan vara mänsklighetens direkta fiende i sitt idoga arbete "någonstans inne i systemet" med att binda människor i ekonomisk skuld.

"Satan made me do it"


Och Svenska staten, som helt tappat kontrollen över den vansinniga utbredningen av online spel & dobbel, hur efter sin tid och det uppkomna helvetets krav på starka nypor är inte den? Man processar mot enskilda fuskare istället för att se sin egen skuld! VINSTMOTIVET måste kriminaliseras, och det i ALLA LIVETS SKEDEN. Det är mänsklighetens enda chans, om detta inte ska bli en värld för den 1% av de mest privilegierade. Men Vattumannens tidsålder som verkligen står för dörren (se nyhetsflödet) handlar om HELA mänskligheten och inte bara ett fåtal som ordnat det väl för sig själva.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Värt att notera är, den infama & fullkomliga yrhättan, Anitra Steen:s funktion som ordförande i Svenska Spel.....
Något mer flagrant exempel i svensk samtid på skabrös nepotism står svårt att finna än i denna kvinna. Hujeda Mig!

Seaward sa...

Jo, nog är väven tät och genomgående av samma fiber.