Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 14 juni 2015

Biologisten som var ett a**hole

Möte med god vän som i frågor om ting bortom biologin omedelbart urartar till en kategorisk tornado, virrig, hotfull och snabb att kasta fram hatiska utsagor om religionen fast ämnet inte ens var i närheten av den. Vissa är så illa pålästa att de bara klarar att konstruera förenklade motsättningar.

Nå, jag tittade till termen "irreducible complexity" på google för att se var frågan stod och hittade något som möjligen är en avläggare till Wikipedia. RationalWiki kallas uppslagsverket, men det verkar vara en lekplats för tendentiösa idioter av den scientistiska övertygelsen, snarlika min vän, fast mer skärpta i intellektet. Vilket bara gör dem ännu mer otrevliga.

Jag noterar en svensk-tysk biolog som sannolikt inte kommer att gå till historien som något mer än rövhålet som spelade smart och fick till ett extremt nedlåtande avfärdande av intelligent design. Att det här rubriceras som "humor" på RationalWiki visar vilket patrask som idag söker sig till denna pseudoreligion som dyrkar sina egna förklaringsmodeller och per definition reducerat sig till "bad science": 

"I think I have now finally understood what "irreducibly complex" really means: a statement, fact or event so simple it cannot be simplified any further, but still too complex to be grasped by a creationist."

Att slå upp horoskopet för denne biologiska fanatiker, Björn Brembs, är en sann uppenbarelse. Här hittar vi alla den här bloggens värsta varningar för en undermänniska (ja, närapå i rasbiologisk bemärkelse) samlade i ett och samma horoskop. 

Det är inte ofta man hittar både EGENMÄKTIGHETEN och DEN SOCIALA MOBBAREN i ett och samma horoskop. När jag sedan sökte ett foto på mannen stod det bortom alla tvivel: Själen avtecknas åtminstone ibland tydligt i det fysiska yttre höljet. Mannen utstrålar fysionomiskt samma vansinne som stjärnhimmeln tecknar (och inte särskilt subtilt heller)!




Kartan behöver knappt förklaras. Vi har Saturnus fall i egocentriska Väduren - den position när nazityskarna förra gången startade världskrig och sökte genomföra sin biologistiska rasrensning. Här är tydligen en reinkarnerad råbuse som ingenting alls lärt sig under en mellanperiod i helvetet. Denna bigotta Saturnus kastar sedan en restriktiv 270-gradersaspekt mot biologistens sinnelag i materialistiska Stenbocken, så att sinnet både disponeras och hämmas av en så subjektivistisk vy att det förefaller helt osannolikt att denna människa någonsin kommer att bidra med något av vetenskapligt värde.


Och sen var det Plotinus (den antike romaren) och hans tankar om den "generativa själen" (se föregående inlägg om Ondskan). Bloggen har tidigare kallad samma sak för den Vegetativa Själen, men det handlar alltså om dårars dyrkan av tillvaron i dess mest omedvetna aspekt! Läs föregående inlägg för att förstå vad detta skadade sinne (Månen) lägger upp i 11e idealhuset som sitt mest eftersträvansvärda mål: att allt bara är en framgångsrik stridbar biologisk drift (Mars + Jupiter). Om han bara stannat här. 

Men ack, Solen eller den individuella själen attackeras från sitt konceptuellt orienterade tillstånd i Luft av samma simpla biologiska energi, en blind och ond kraft - omedvetenhet är nämligen Ondskan själv eller roten till allt ont. Det är därför Skorpionen fått bära hundhuvudet under hela astrologins nedtecknade historia. Mars i negativt härskarläge är en rabiat vilja att fortplanta sig. Hade zodiaken bestått av detta enda tecken, denna enda princip, hade darwinisterna haft rätt. Tyvärr har dessa dårar bara anat en bråkdel av vad som pågår. 

Här skapar irrationellt Vatten i attack mot Vattumannen en särdeles urspårad mentalitet (Luft), just en sådan som man kunde misstänka bakom ovanstående "skämt". Bloggen har åtskilliga exempel av Vatten/Luft-störningar bland just ateister och rabiata scientister. Detta tycks vara en av sinnessjukdomens många signaturer och sedan är bara frågan hur allvarlig krämpan är. Hos en del tycks själen helt välja att drapera sig i en extern miljö så att istället för invärtes ondska samma "komplex" drabbar som social utmobbning. Själen inkasserar sin dåliga karma genom att välja ett liv som utstött, som särling. Och en särling är exakt vad vi ser på fotot här ovan. 

Finns inget gott att säga om en människas yttre brukar bloggaren hålla sig för god för att strö salt i såren, men här stämmer kartan så perfekt med en själ som uppenbarligen är söndersliten från insidan - från den sublima värld där Platons arketyper verkar och i sin fullhet "spiller över" i denna lägre sinnesverklighet.

Det finns påfallande svagheter i RationalWikis försök att förklena nämnda nyckelargument för intelligent design, men det är en annan diskussion.

1 kommentar:

Björn Brembs sa...

Tack för att du så tydligt visar hur rätt jag hade.