Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 25 september 2014

Moderat och djurplågare



Nymåne i Jungfrun - Djurplågare.
Soluppgång i Jungfun - artisten Leonard Cohen.
Varför urartade den förstnämnde så?


Nya tråkiga besked om att den delikata och kultiverade Jungfrun har en riktigt svart skuggsida: i jakten på vinst på sitt investerade arbete ignorerar Jungfrun helt det levande livet, och bevisar sig därför tillhöra det låga och materialistiska Jordelementet.

Det är moderaten Nils Posse som åtalas för djurplågeri - vilket starkt påminner starkt om Fredrik Reinfeldts och moderaternas pennalism mot sjuka och arbetslösa under "arbetslinjen". 

Det fascinerande här är naturligtvis att nyheten offentliggörs under exakt samma nymåne i vinstjaktens tecken Jungfrun som rådde då moderaten föddes!



Märkligt nog har mannen nästan exakt samma utseende som en vänlig men oerhört vinstfixerad företagare som klockan tio samma dag - under gradexakt nymåne - bekräftar att han ämnar anställa mig, en "oduglig femtiplussare". Anställningen varar åtminstone så länge hans lönekostnad nästan helt subventioneras av ett statligt bidrag. (I detta fall gäller också en "satanisk" Måne i pengarnas tecken Oxen och en närig Kräftascendent - allt är negativt och "näringslivsorienterat"!)

I många inlägg har poängen bara varit att peka ut tecknens karaktäristika, men i fallet med den moderata djurplågaren måste vi nästan titta på hur nymånens disponent Merkurius fungerar i födelsehoroskop. Horoskopet är tacksamt eftersom båda Ljusen har samma disponent så vi har två av den indiska astrologins tre primära ascendenter trots att tidpunkten och den fysiska kroppens och egots ascendent saknas.

Och vad säga? Enligt Chandra Lagna och Surya Lagna är det merkantila Merkurius hemma i sitt negativa härskarläge som är Disponenten med stort D.

Det är med andra ord inte den solära intelligensen eller den emotionella (ömsom behovsfyllda och ömsom empatiska) Månen som driver den här människan i handling och känsla/reflektion, utan den helt amoraliska och känslobefriade logiskens Merkurius. En extrem "siffernisse". Inte undra på att det blir vanvård av allt som inte finns med i hans snäva "vinstkalkyler".

Men är detta förklaringen? Förstahusägaren anses ju en av "de goda"! 

Titta nu på den elaka Mars i Tvillingarna, den når Kräftan först när dygnet i princip är över (runt 23.00). Mars i Tvillingarna disponeras själv av Merkurius och här attackerar den både Sol, Måne och sin egen disponent. Någon kanske minns att bloggen råkade stöta på ovanligt många svenska journalister med samtidig betoning på både de merkuriala Tvillingarna och Jungfrun och noterade att de hade väldigt elaka pennor.

Skulle detta bli djurplågeri om man tvingade ut dessa stadsbarn på landet? En högaffel i kossans länd här, ett stöveltramp på kattsvansen där? En insidiöst elak grundnatur? Uppenbarligen kan den vina Venus i hemmaläge i Vågen inte göra något alls åt det fula drama som Mars bildar med självtjänande Jungfrun, trots att stora rikedomars Jupiter välsignar den! Troligen begränsar den här fina aspekten i Luft till att planera för "stor lönsamhet", vilket gör Mars attacker så mycket mer förödande.


Bonusspaning.

En sökning av cirka 8500 horoskop på en nymåne i Jungfrun under attack från Mars i Tvillingarna ger förutom den vårdslösa egoisten och djurplågaren fem träffar.

Ray Charles;23.9.1930
Anonym 1;21.9.1960
Anne-Marie Fox;28.9.1962
Anonym 2;29.9.1962
Kate Winslet;5.10.1975


Ray Charles, blind sångartist, Anonym 1 en försagd son till en berömd arkitekt. Strulade runt och hade problem med faderns omgifte. Accepterade sedan att gå i pappas fotspår (eftersom hela kontaktnätet ändå redan fanns där).

Lustigt nog är anonym 2 en kvinna som i ungdomen anförtrodde mig att hon hade ständiga anfäktelser av att bli anfallen och knivhuggen i ryggen! Helt irrationellt, medgav hon. (Om man inte tänker sig ett oerhört pregnant tidigare liv-minne som lever vidare som en återkommande mardröm eller vanföreställning.)

Aktrisen Kate Winslet har en vass tunga och under några år tycktes hon vilja attackera bilden av sig själv som jungfrulig genom att släppa kläderna i någon scen i var och varannan film hon medverkade i. 

Minns hur Jungfrun var det tecken som lyste fram i fråga om att strippa mot betalning i ett kvantitativt test - vi tar här om Jungfrun som en kandidat till titeln "hora", inte minst sedan Venus sägs "falla" i det här vinstorienterade tecknet. På samma tema kan den musikintresserade fråga sig vad Ray Charles egentligen gjorde med sin karriär. Breddade och spädde ut sig så till den grad att man skulle kunna misstänka att han bara gick dit där det fanns pengar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

En extrem jungfru blir alltid nitisk av sig. Plottrar bort sig i detaljer eller blir så besatt så att det bara är detaljerna som gäller. Men... nu talar jag om den västerländska astrologin där man har soltecknet i jungfrun, och då är man också en jungfru då...

Jag själv är född i oktober och en våg, men ska jag gå efter den vediska astrologin så är jag förmodligen en jungfru (?). Ja hur det nu än är med den saken så är mina erfarenheter av soljungfrur (västerländsk astrologi) att de kan vara mycket jobbiga när den s k nitiska sidan kommer fram.

I övrigt så tycker jag att Michael Jackson är ett klockrent fall av den maniske jungfrun som tränade och tränade tills att var perfekt enl honom själv... vem orkar hålla på med sånt om inte en jungfru?
men nu kanske Siwert säger att han var ett lejon (?). Ja jag har inte hunnit kolla efter om Michael Jackson ens finns med på denna bloggsida, men ska göra det nu...

Seaward sa...

M Jackson var ett sol-Lejon. Det fattade t.o.m. rubriksättare som spontant kallade honom the King of Pop Music. Det är lejonkungen det handlar om.

Men hans pedanteri, med lejonmanen och den lejonnos han till sist opererade fram, den anala besattheten kom från annat håll. Indisk astrologi låter den extremt fordrande kontrollplaneten Saturnus kasta en lång och begränsande 270-gradersaspekt framåt. Begränsande Saturnus träffar då sin naturliga fiende den slösande och fria Solen i härskarläge i Lejonet. Inte konstigt att hans liv klipptes kort. Saturnus i dödens Skorpion gillade inte livets Lejon..

Först när man kommit en bra bit bortom veckotidningens solteckensastrologi vaknar insikten om vilket katastrofalt tankefel grekerna gjorde för tvåtusen år sedan. Den österländska zodiaken är psykologiskt långt tyngre och känns riktigare. Bloggen, som du troligen inte studerat ännu, innehåller många kvantiativa tester som visar och argumenterar för att de signifikanta avvikelserna som noteras inte alls fungerar med det västerländska sättet att se på tecknen. Månen (psyket) lider sitt "fall" i Skorpionen och detta visade sig mycket riktigt i mitt stora mördartest. I västerlandet är det plötsligt Månen i den glada och positiva Skytten som är en svart, hatiskt mördarmåne. Det stämmer bara inte.


Anonym sa...

Alla är vi barn i början!