Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 2 september 2014

Aftonbladet och väljarmanipulationen

Det märks när "Juholt-affärens" drivande drevkarlar åter är i faggorna i högertidningen Aftonbladet. I utvärderingen av en debatt mellan Reinfeldt och Löfven tar Annette Holmqvist och hennes ständiga sidekick i dessa frågor tydlig ställning för högern. 

Hur ska man annars förklara deras massiva fokus på Reinfeldts rallarsvingar mot Löfven? De här fanskapen till journalister VET att tidningens läsare är a/ lågutbildade och b/ svårt digitalt kadade av att ha dissat böcker hela sina liv för att istället dumglo på rörliga bilder. 

Dumsvensken skulle säkert göra sig bra som kanonmat på ett slagfält i Mellanöstern efter alla sina krigsvåldspel på datorn, men någon annan färdighet har den kapitalistiska marknaden inte givit honom. USA:s krethetsande natur genompräglar den nya dumsvenskens mentalitet. vi tog in den amerikanska drömmen tillsammans med den bakomliggande ekonomiska drivkraften och försigkomna svenska datatekniker förstår inte ens vilken Maskin de underhåller när de bygger svenska datorspel. De har sett ytan på den amerikanska drömmen: den om att bli rik kvickt, få en "hit".

Urvalet av bildklipp och rubriker i Aftonbladet talar sitt tydliga språk. Reinfeldt vinner stort över Löfven enligt Annette Holmqvists och Per Karlsson, uppenbarligen mutade av Svenskt Näringslivs aktörer att göra vad de kan, där de arbetar, för att manipulera folket att glömma hur massivt det stödde en vänsterregering till bara veckorna före valet. 

I en annan artikel tycker högersympatistören Lena Mellin som ingen tror när hon påstår sig stå bortom politiken och i en tredje summerar den nyttiga idioten Lisa Röstlund det Mellin just sagt och förklarar att hennes chef ansåg att Reinfeldt vann. Om någon verkligt efterbliven skulle ha missat tidningens budskap. "Håll dig väl med den vi anser är Segraren."

Samma visa som förra valet med andra ord. De lättledda och historielösa svensken är chanslös när djävlarna börjar dansa och blåsa flöjt och slå Blå Dunster i deras ögon via massivt kampanjande genom de köpta journalisterna. Trettio judaspengar av silver. Har de skyldiga alls någon skam går de också och hänger sig i ett träd. Annars kommer en stor makt att ta itu med dem efter deras korta stund på jorden.


Klicka för något större bild

1 kommentar:

Anonym sa...

Det är viktigt att ha en stor tidning bakom sig. Mannen med det orörliga ansiktet men med de rullande ögonen: Reinfeldt, har ju Expressen och 2 på Aftonbladet: Lena Mellin och Jan Hellin bakom sig. Sen tillkommer ett x-antal journalister till på Aftonbladet som är alliansare.

Vad som är förvånansvärt är varför Aftonbladet fortfarande står som "obunden socialdemokratisk". Obunden: ja. Socialdemokratisk? nej, definitivt inte. Det var länge sen de var det.
Det har varit en hel del kupper från Aftonbladets sida gm åren: t ex den mot Håkan Juholt, som borde vara en av de mest berömda kupperna gm tiderna som en tidning har gjort. Inte ens cyberbockens Sven-Otto Littorins uppseendeväckande sexaffär kom i närheten av klappjakten på Håkan Juholt.