Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 17 december 2015

Svensk våldtäktsman och horbockens signifikator


Aftonbladet skriver om en man som gång på gång återfallit till våldtäkt. Inför sådan mänsklig urartning letar jag rätt på födelsedatumet för att se vad som gått i baklåt. Det jag är nyfiken på är förstås hur Mars och Venus förhåller sig till det övriga horoskopet och om den fixerade kvaliteten Tamas guna ("fast i samma gamla cirklar") ska dominera. 

Under snokandet på Flashback framkommer att folk som känt honom tycks eniga om att han ljuger som en borstbindare även då saken inte gäller att lura unga kvinnor i säng med tomma löften om modell- eller musikkarriär, och då jag har en bekant med närmast exakt samma uppsyn och som också tummar friskt på sanningen (fast jag låtas som det regnar), är det ytterligare en motivation att söka upp födelsedagen!

Och vem kan bli besviken? 



Usla horoskop innebär inte per automatik att individen är en slempropp - vederbörande kan istället ha haft en vedervärdig barndom och vaknat upp till medvetenhet. Men det händer väl nästan aldrig att degenererad varelse föds under fina stjärnor, det är som regel mängder av problem på himmelen när de kommer till världen och de tycks duka under för dåliga impulser.

(Frågan är delikat eftersom ett synsätt menar att den himmel man föds under ÄR själens egen karma - detta är vad man tjänat ihop till för typ av liv. Men eftersom ett liv alltid bara är ett av många fler liv, ska man vara försiktig att döma ut själen på basis av bara ett enstaka horoskop! Hade man t.ex. födelsehoroskopen för tre på varandra följande liv och alla tre som ut som själva fan, då kunde man börja fråga sig om man studerar en själ predestinerad till fördömelse. Lätt tautologi där, "fördömselse" betyder ju dömd på förhand, dvs. predestinerad. Predestinerad till ondska således.)

Det är kanske dags att rehabilitera termen "horbockssyndromet" som jag droppade just för att alla som har det inte är horbockar, men här stämmer epitetet förnämligt. Mars och Venus i tät konjunktion i just det tecken (Oxen) som i sitt naturliga tillstånd kommer väldigt nära romerske filosofen Plotinus tanke om att en "felvänd" Afrodite (Venus) är en själ som förfallit och blivit en hora.

Och titta på Satanshuvudet på topp. Horoskopet påminner starkt om Svenskt Näringslivs karta. Kanske kan vara en ögonöppnar för en och annan om de lögnhalsar arbetsgivaren varit så länge mänskligheten varit dum nog att förminska sig och låta giriga överherrar verka ostört!

Detta är då samma grundtyp som faktaförvrängaren Jimmie Åkesson (SD), sextorsken Littorin (M) och - tyvärr - den bekant vars ansikte liknar återfallsförbrytaren! Jag lutar åt att det här är en "generisk" variant av Oxens tecken (en variant av flera) för jag har sett fler som drar mot ett runt ansikte vilket ger intrycket av tätt placerade ögon av klotrunda typen.

Ska man söka efter den horoskopdetalj som troligen gör mest skada är det utan tvivel konjunktionen mellan Mars och Venus eftersom den "äger" så många andra horoskoppunkter, t.ex. den sliriga tanken och talet via Jupiter-Vågen i tredje kommunikationshuset och det helt korrupta samvetets nionde hus. Dessutom attackerar Mars psyket (som redan är drabbat av "halshuggningens" södra månnod Ketu) alltmedan Lejonets härskare Solen stor med "horbockssyndromet" i Jord.

Jord och Eld i slitiga förhållanden har bloggen kallat en "andens brutalisering" och en bättre sammanfattning av det här låga avskummet går inte att hitta. Han är brutal och dum i huvudet och han brutaliserar och kränker andra - Jord-elementet drar alltid åt det fysiska. Hade han varit en råbuse av ren Luft eller Eld/Luft hade han kanske nöjt sig med att trolla på nätet.

Sedan jag introducerade den bortglömda "onda stjärnan" Algol har jag försökt tagga inlägg där den spelat en viktig roll. (Har säkert missat i många inlägg.) I det här fallet blir våldtäktsmannen det 41a fallet av "Algol och Solen" för den som är intresserad av att jämföra vilka andra som dykt upp under några år.

Och till sist: visst är Tamas guna - "vanementaliteten" - starkt framhävd här genom den framträdande störningen mellan Oxen och Lejonet.  


Bonusspaning

Att ingen är dömd av en dålig himmel visar en sökning på 9000 horoskop för kändisar runtomkring Per Perssons födelse. Jag hittar följande:

  • Morgan Johansson;14.5.1970 - ateistisk (s)-minister
  •  Per Persson;15.05.1970 - sedlighetsförbrytare 
  • Tina Fey;18.5.1970 - "smart" kvinnlig humorist 
  • Bob Hansson;18.5.1970 - poeten med en extremt "lididinös" ordsvada ("Mars och Venus" kan alltså slå sig på munlädret också...) 
  • Naomi Campbell;22.5.1970 - dekadent supermodell med missbruksproblem och extrema divalater
Typ femti-femtio. Några är tydligt märkta av Algol och/eller Mars/Venus....

2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Inlägget nämner "ljuger som en borstbindare", "lögnhalsar" och "faktaförvrängare" i samband med Algol. Tidigare idag läste jag denna artikel:

http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/masspsykosen-aer-snart-slut-sedan-far-vi-oeppen-debatt-21151

Citat:

'om han kunde komma på starkare ord om det svenska debattklimatet än ”lögn” och ”masspsykos” skulle han använda dem'

"ser sig som sanningssägare i en tid med många offentliga lögner"

"Medierna försöker kringgå akademin"

"Min roll är att säga att man inte ska förvanska verkligheten."

"aggressiv problemförnekelse"

"Det som gör människor arga är inte invandringspolitiken i sig, det är alla lögner."

Tino Sanandaji har också Solen i nära konjunktion med Algol och en betoning på Oxen och Lejonet. Fast Perssons placeringar i Väduren ersätts här av Tvillingarna (Månen/Venus), axeln Rahu-Ketu kastas om och Jupiter står nära Regulus. Men Månen och Venus samt de fyra planeterna i Lejonet disponeras av Merkurius respektive Solen i Oxen.

Kan en liknande algoliserad karta hos vissa individer ge upphov till en kamp mot samma dåliga temata som kartan indikerar? Det har vi ju sett förr på bloggen. Men typiskt då hos vänsterorienterade individer. Sanandaji har ju en bror som är moderat, men TS vill vara opolitisk eftersom han är nationalekonom och inte marknadsekonom. Han ser i alla fall bra mycket snällare ut än sin Rensvält-klon till bror.

"Det finns ju förmögenheter att hämta hem från utlandet, om man vill.

– Man borde återinföra arvsskatt för rika och en progressiv kapitalbeskattning, som i USA och Kanada."

Seaward sa...

TS som en satan, som den bibliske Åklagaren?

Algol, denna icke-ortodoxa figur i astrologin, förefaller byta gestalt beroende på hur den kopplar an till övriga horoskopet, men en systematisk studie återstår ännu att genomföra. Jag har samlat kartor under några år för att få en känsla för om Algol verkligen spelar in.

Vad gäller TS om Sverige och medierna är det solklart att det är bloggens utpekande av landets Rahu i 3e medie- och kommunikationshuset som passar in bäst på mediernas "alternativa fantasiuniversum" om hur lönsamma alla till svenskhet hjärntvättade flyktingar kommer att bli "på lite sikt" (senast sagt av LO-basen häromdagen). Operation Sverige Låglöneland i marknadsliberalismens klor är ett fullbordat faktum...

Ska leta upp TS data och fundera lite över hans karta.