Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 28 december 2015

Naturens hämnd på USA



Möjligen är det England som ska anklagas för att vara den första industrinationen - det maskinunderstödda missbruket av arbetande människor för att göda den rike mannen just innan vågskålarna som står i himmelens förgår avslöjar att den rike går rakt ner i helvetet. 

Men Englands band till nya världen och Amerika är så tajta att det t.o.m. är en britt, Ebenezer Sibly, som bevarat kunskapen om den nya nationens födelsetid så att den sideriska zodiaken i tidernas ände kunde se att det fattiga och nedtryckta Europa alls inte lyckades med någon nystart genom utvandringen utan tvärtom födde en nation av dödsdyrkande massmördare: det är en ohyggligt ful döds-Skorpion som stiger i öster. 


Banden sågs också i att brittiskan Margaret Thatcher så enkelt kunde exportera nästa steg i överhetens krig mot mänskligheten - marknadsliberalismen - till USA och från denna globala terroristmaskin vidare till övriga världen.

Det "ideal" som från första stund drev en nation född i fasans eller terrorns tecken Skorpionen, blir begriplig om man påminner sig bloggens påpekande: astrologin i väst flummar runt med begreppsparet den positiva och negativa polariteten och vet inte riktigt vad det handlar om. Så man släpar in en historiskt ogrundad koppling till den kinesiska yin & yang-läran, som om detta skulle förklara något för den genomsnittligt nyfikne. Sanningen är att kopplingen har sin poäng för den som tänker ett steg till: "yang" indikerar hur en vattenyta ser ut i motljus, glittrigt ljusskimrande, "yin", hur vattnet ter sig för den som intar ljuskällans perspektiv, mörk och dyster. 

Därmed påminns man om den judiska första Mosebok där Guds andar (plural!) svävade över mörka vatten eller där Gud yttrar sitt kreativa maktord: "Varde ljus!". Mitt i den här mytologin skönjer man gamla kosmologiska tankar om en högre värld och en lägre separerad av mörka vatten. Också greken Empedokles (oriktigt kallad de fyra elementens fader) menade att elementen ligger separerade, som i varsin ringhörna, innan en skapelse tar sin början och elementen kommer samman. Här måste man gå till hinduismen för att få hela historien eftersom grekerna inte fullt ut förstod de tankar de så villigt tog till sig från öster: det är det femte elementet, det kosmiska rummet eller Eter-elementet, som de fyra elementen tumlar runt och bildar olika världar eller kroppar.

Mitt i allt detta förblir enligt den hinduistiskt influerade romaren Plotinus Eld-elementet överordnat alla andra i egenskap av att vara ljuset. Som tidigare nämnt tjänar Luft-elementet som god tvåa i kosmos tidiga skede. Om Eld är ren och skär medvetenhet - livets essens - uppstår strax det kosmiska livets första kropp och den består av Luft. "Den kosmologiska axeln" mellan Solens eget tecken Lejon och Saturnus tecken Vattuman (urnan = kosmos utsträckning) påminner om den "supralunära" spelplanen. 

Eld och Luft är gudarnas spelplan - pur kreativitet genom syn- och tanke - men sedan tillkommer den "sublunära" spelplanen där livet på jorden replikerar den högre världen i ofullkomliga kopior av gyttja - Jord och Vatten. Vilket för oss till USA:s horoskop och den Naturens hämnd i formen av hämndänglar - virvelvindar - som de andligt döda kallar dem, och som nu angriper landet på order av den kosmiska ordning som måhända kan avläsas i den ohyggliga nationens pågående planettransiter:



Som jag sade i samband med sångerskan Zemya Hamiltons död denna jul, har bloggaren länge funderat på ett ömsesidigt "medvetet" band mellan ett individhoroskop (människa eller nation) och inte bara en mekanikers dumma inbillning att transiter på något sätt är orsaker som utövar kausal påverkan på födelsehoroskopet. Minns vad jag just sade om att sann kreativitet är syn och mentalisering - så skapar gudarna verklighet - helt utanför den verklighet som de stackars materialisterna och simplare typerna av empiriker förmår föreställa sig.

Även under USA:s dödliga vinter 2015/16 ser man samma fenomen och i det extrema: förvisso vandrar dödens herre Saturnus just nu genom landets berörbara "yta", dess Skorpionascendent. Men dessutom triggas den vandrande Saturnus av att nationens egen ödesplanet under samma tid blickar på den från Saturnus hinduiska korta specialaspekt 60 grader (blicken eller aspekten täcker in hela tecknet).

Härmed ser vi att Amerikas "ideal" den vinstgivande jordens tecken Jungfrun har nått en karmisk skördetid. Saturnus är faktiskt Skördemannan så att denna nation skapades av fattiga bönder som inget hellre ville än att bli sina egna individualistiska skördemän, godsherrar, profitörer på markens rikedomar, står bortom allt tvivel - det är USA:s "idealhus" som förklarar så mycket av dess mord och krig på andra nationer som har naturtillgångar av något slag.

Men nu är det som sagt dags för Saturnus att skörda Amerikas egen mark! Saturnus ger nu tillbaka amerikanerna vad de gjort med så många andra. Om IS-terrorister inte som Guds straffredskap kan ge Väst tillbaka vad Väst förtjänat, detta pga. USA:s hysteriska gränskontroller, då tar Naturen i sin outgrundliga vishet fram Elementen själva!

Notera hur USA:s skorpionpersonlighet avslöjar en horribel dubbelmoral och kapacitet till dubbelspel: den instinktiva och näringslivsorienterade Vatten-ascendenten har sin härskare, energins och krigets Mars - i det rationaliserande Luft-elementet men tyvärr i det åttonde korruptions- och dödshuset. Minns den hinduiska regeln för detta förhållande:
  • [Den tillfälliga] Härskaren över ett angulärt hus (kendra, 1, 4, 7, 10) är en verksam illgärningsman om den är naturligt god och verksamt neutral om den är en naturlig illgärningsman!
Men eftersom första huset också är ett triangulärt hus (kona) uppstår en tolkningskonflikt, eftersom ägaren av ett sådant anses vara en verksam välgörare.

Mars är naturligen den "lilla illgöraren" och att Mars äger ascendenten gör den nu inte god, utan neutralt transparent. Mars är vad den är, en krigsherre och framkallare av pest och ofärd. (Gud vad PR-folket jobbar dygnet runt för att dölja verkligheten bakom myten om "den amerikanska drömmen"! Se mytspridarna jobba globalt via lokala tidningar som DN och SvD. Den onde rike mannens välde bygger på att inte folks medvetenhet når en kritisk massa, för då slår världen över i revolution.)

Bara ur det amerikanska egots perspektiv (1a huset som ett hörn i triangeln) betraktar nationen sig själv som en god och rättfärdig krigarnation. Vi andra kan tydligare se (via Mars faktiska placering i åttonde onda huset) att "världspolisen" spelar ett smutsigt spel som inbegriper deras "ideal" om att själva få skörda alla världens åkerfält och berika sig. Det är samma utfattiga Europé som grundade nationen men som nu blivit ett rovkapitalistiskt monster!

Som vanligt är vanligt folk medskyldigt till överhetens illdåd med mindre de tar ställning mot missförhållanden. Därför stryker champagneklunkande parisbor med i terrorattacker och amerikanska stadsbor dör i virvelstormar och oväder från helvetet.

Mars och ödeläggelse hör alltså ihop med det amerikanska kynnet och det är därför rätt fascinerande att se hur dess transit nu kommer att tillbringa någon månad i förlustens tolfte hus i USA-horoskopet. Därmed utlöser Mars den "dissociation" (mellan Vatten och Luft) som också finns i den nationella kartan. När inte intelleket (Luft) vill greppa verkligheten som den är och då människan alienerar sig från andevärlden och tar parti för Vattnets eller den låga Vegetativa Själen (som har med näringslivet att göra), då alienerar sig också Luften från de ynkliga människor som valde den låga vägen genom livet. 

Det är därför i sagofilmens värld, i Jakten på den försvunna skatten, som Förbundsarkens väktaränglar förvandlas till hiskliga demoner varje gång kameravinkeln väljer nazisternas synvinkel. Biobesökaren får här en liten lektion i var ondskan låg. Hjälten Indiana Jones, som så fyndigt påpekat i ett avsnitt av "The Big Bang Theory" spelar ingen som helst roll för filmens utgång. Nassesvinen hade hursomhelst förintats av Guds hämndänglar i samma ögonblick de öppnade arken för att lägga beslag på Lagens tavlor, alltmedan "hjälten" stod bunden och blundade för sitt liv. 

Gud till Moses ur den brinnande busken: "Ingen kan se på mig och leva vidare". Den judiska teologin är påtaglig under sagoberättarytan! Ingen människa är en hjälte, allra minst den imperialistiska tjuvarkeologen Indiana Jones, i den grandiosa finalen i den första (och bästa) filmen är det Guds rättfärdighet som briljerar. 


Den här sensmoralen har bäring på de mördande virvelvindar som nu chockar USA. Och glöm inte vilken "natur" Saturnus har i den filosofiskt genomlysta hinduiska astrologin: planeten är Luftens herre, men inte vilken Luft som helst, utan den tjockaste och mörkaste luften (Tamas guna). Organisationens herre och rollen som Liemannen kommer här samman och producerar förtätade väderfenomen och gör så på den av världens värsta Skorpioner. 

Karmalagarna lönar lika med lika, men vilka "precisionsbombningar" i andra länder som nu förfallit till återbetalning kan ingen levande människa säga. Däremot kan den korrekta sideriska zodiaken (som åter väcker de arketypiska motiven till liv) stimulera tanken till att börja se att människan inte alls lever i ett vakuum från Naturen i stort. 

Naturligtvis är detta Naturens hämnd på ett mordiskt folk. Och det kommer att komma mer, eftersom den Store Satan måste falla innan Vattumannens tidsålder - mänsklighetens tidsålder - är ett faktum. Det vi sett under trettio år under nyliberalismen är den Vegetativa Själens - den näriga människans - herravälde på jorden. Det är typiskt att Syrienkriget och annat eskalerar nu, när Saturnus vandrar genom det mörkaste av de tre Vatten-tecknen. Kräftan är oro och protektionismens mekanismer, men Skorpionen är den ohöljda fasans (terrorns) Vatten. Med Fiskarna kommer det Vatten som rentvår världen från dess självförvållade synder, men då ska man minnas att det friköpandet ytterst handlar om att offra banden till det jordiska livet helt och hållet, som i martyriet.



Anm. Saturnus sanskritnamn är Shani, "Den Långsamme". Hur går det ihop med snabba destruktiva virvelvindar? På sätt och vis är de inte så snabba, de rör sig makligt över jordytan och kränger värdigt hit och dit och krossar allt i sin väg. Men ser man till transiterande Mars - Shanis plattform och även Amerikas Förenta Staters - så har den en tid rört sig genom det rörliga tecknet Jungfrun (där Saturnus natalt befinner sig). Men i entrén in i Vågen på själva julafton tycks ett nytt skede ha börjat eftersom Mars i Vågen i sig är destabiliserande och tolfte huset är ett olycksbenäget hus. Saturnus svarta vindar baseras med andra ord på den destruktiva svarta elden och eld är volatil och fladdrig. Vi har i kombinationen av tamasisk Luft och tamasisk Eld den värste formen av "vredeseld" men notera hur den uttrycker sig genom den problematiska Vatten/Luft-dissociationen som tenderar till separation och skingring.


 

4 kommentarer:

Susanne sa...

Strax innan jag läste det här hade jag läst artikeln "Galet väder - i hela världen" i Aftonbladet :-)Så jag vet inte om DN är mer USA-fixerad... men det säger sig självt att klimatförändringarna inte känner några landsgränser... I Europa är Storbritannien (både England,Skottland och Wales) svårt drabbat av översvämningar. I Sydamerika är också flera länder drabbade av översvämningar - 150.000 evakuerade i fyra länder. Det blev några rader gömda i en artikel - hade det hänt i USA hade det stora rubriker.
Jag överlåter åt dig att tolka GB:s horoskop, liksom Brasiliens, Argentinas, Uruguays och Paraguays, utifrån transiterna :-) Jag kollade in GB:s i alla fall, och såg att Saturnus f n transiterar landets ascendenthärskare Merikurius.

Seaward sa...

Du kan skriva upp att de nedbantade tidningsredaktionerna följer en och annan blogg och snor idéer därifrån. Efter att jag kommenterat SvD:s namnändring av Tarantino-intervjun ändrar någon åter rubriken på Ettan så att det onämnbara "nazist" jag raljerade kring återigen används!

Som studie i transiter lär naturligtvis tidens uselhet inte skära sig likadant med alla klimatdrabbade nationers horoskop. Men du har missuppfattat genren i detta inlägg. Det är inte astrologi utan astrologin som verktyg i en polemisk diskurs. Det diaboliska i kråksången är att den samtidigt troget följer en bona fide astrologisk tolkning!

Detta är våra dagars Shakespeare, grovt förfalskade kungaskildringar presenterade som historia i det vällovliga syftet att lyfta fram högre sanningar.

Susanne sa...

Jag förstår :-) Men om man nu ändå envisas med att ta ett större grepp om det där med just nu pågående översvämningar... så är det väl ändå en lustig poäng att just Storbritannien, landet du själv nämner att det har tajta band med USA, är det just det europeiska land som är drabbat av översvämningar.
Jag kunde inte avhålla mig från att kolla in Paraguays horoskop också. (I ett radioinslag strax efter min förra kommentar rapporterades från översvämningarna i England (York) och i Paraguay som är det värst drabbade landet i Sydamerika.) Och gissa i vilket tecken landets soldisponent Mars återfinns...? I Skorpionen!
(14/5 1811)

Seaward sa...

Ja, det vore förstås mumma att upptäcka att "Naturens hämndkrafter" är astrologiskt regisserade ända ner på nationell nivå! När jag nu öppnar Storbritanniens karta (1/1 1801 midnatt) ligger faktiskt Saturnus i Lejonet och är just nu drabbad av den hemska passage som Saturnus genom Skorpionen innebär. Britternas Måne i Tvillingarna ägs därtill av Merkurius... i Skorpionen. Ser ut som väldigt snarlika mönster här också.