Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 27 december 2015

Look-alikes och förtryckets axel

Ägnade apropå SvD-intervjun med Quentin Tarantino, mannen vars filmer nästan alltid har "ultravåld" på menyn, en stund åt att studera alla exempel av våldsplaneten Mars fallen i Kräftan och i opposition med kallhamrade Saturnus i negativt härskarläge i Stenbocken - en kombination som verkar stava trubbel. I synnerhet våld pga. känslan av maktlöshet kan förutspås här, där hela axeln Kräfta/Stenbock relaterar från det maktlösa och tillknäppta privata hemmet och maktmänniskan, den offentliga människan (eller makt/stat som sådan).

Kanske detta är en astrologisk signatur i sig, en "förtryckets axel" som får individer att reagera orimligt på order (Stenbocken) eftersom deras Mars är "fallen" och snar till att gå i clinch. Eller är detta en objektiv axel som varnar för gammal skit som själen dragit in från ett tidigare liv?

Men jag skippar Tarantino och det tidiga 1960-talets exempel på den här axeln och går till tidigt 1990-tal. Pga. Mars och Saturnus omloppsbanor går det långa perioder innan de två kan mötas på nytt i opposition, och man kan misstänka att just den med Saturnus i överherreläge och en fallen Mars är en "tidsportal" då hela generationer av terroriserade själar återvänder - eller terrorister!

Tarantinos våldsfixering tyder på en själ som försöker jobba ur sig ett trauma (kanske från ett tidigare liv) och jag noterar att SvD ångrade sin rubricering på Tarantino-intervjun, artikeln heter "Jag hatar Amerikas konfedererade stater" (en fullständigt intetsägande rubrik för i princip hela SvD:s läsekrets utom några som kan USA:s historia). Men URL-adressen visar att artikeln publicerades under ett annat namn: 

http://www.svd.se/tarantino-det-sydstaterna-stod-for-ar-att-jamfora-med-nazism/om/kultur

Tydligen för magstarkt att använda ordet nazism för någon överordnad naziredaktör på den mörkblå tidningen med dragning åt brunt.

I gruppen av celebriteter från 1991 med Mars-Kräftan och Saturnus-Stenbocken kan jag inte ens avgöra om förnamnet Willa syftar på en man eller kvinna och än mindre vem den här celebriteten (inom filmbranschen) är eller i vilken film jag kan ha sett honom/henne.

Nätsökning visar att det är en ung kvinna och IMDB.com berättar att hon var USA:s mest kända barnmodell mellan 7 och 11. Redan efter några foton inser jag att detta är en kvinna som påminner starkt om den trettio år äldre Rebecca de Mornay, som slog igenom som gatflickan som en ung Tom Cruise trasslade till det med i 80-talsrullen Föräldrafritt ("Risky Business"). 

Likheten är så påfallande att frågan nu infinner sig: båda horoskopen saknar födelsetid, men vågar man använda look-alike-faktorn för att bestämma Willa Hollands osäkra månplacering? Vid lunch står den precis i slutet på Lejonet men sannolikheten är nästan lika hög för att hon föddes med en Jungfru-Måne.


Rebecca de Mornay vid 22,
Willa Holland vid ungefär samma ålder
Ännu vid 46 har de Morney
kvar sitt tydliga lejonansikte

Till intäkt för ett försiktigt ja på frågan tar jag det hyperintressanta faktum att kvinnorna då skulle utgöra det perfekta äkta paret, där de mellan sig skapar en "ömsesidig reception": Rebecca de Morney är Sol-Lejon (se ansiktet!) och har garanterat den lätta och intellektuella Månen i Tvillingarna. Barnmodellen och reklamskådisen Willa Holland har typiskt nog Solen i den unga pojkens och flickans tecken Tvillingarna och med hög sannolikhet en Måne i sceniska Lejonet.



En intressant detalj i de Mornays horoskop (inre kretsen) är att hon så snabbt blev castad som hjärtlös bitch i Hollywood. Efter Föräldrafritt där hon först är en samvetslös tjuv och hora kom Handen som gungar vaggan där hon spelade en psykopat, och jag har sett henne göra åtminstone en ytterligare ond kvinna, vilket kanske kan förklaras som Sol-Lejonets önskan att få göra lite verkligt drama och inte bara små tillrättalagda kvinnoroller. För dessa mer äventyrliga själar har Hollywood då bara kvinnliga slinkor eller skitar i sin generande begränsade garderob av klichéer. 

Man kan förstås även anföra Månen i amoraliska Tvillingarna (budbäraren lägger sig inte i budskapets innehåll). Men det är i samband med Månen man hittar den kufiska "ömsesidiga receptionen" mellan Månen och dess disponent i kalla Kräftans Vatten. Vi har på insidan av Rebecca de Mornays psyke just en sådan dissociation som kan uttrycka sig som lögnaktiga dubbelnaturer. (Minns moderata försvarsministern Tolgfors energiska glidningar som slutade med att han avgick i samband med Saudiskandalen. Och minns för all del hans chef, Reinfeldt, med Solen i Kräftan, ägd av en Måne i Luft-Vågen.)

Den här kopplingen mellan Tvillingarna och Kräftan är som klippt och skuren för kalla och bitchiga rollfigurer!

Vad gäller barnmodellen är det nästan fenomenalt hur väl pusselbitarna faller på plats om man antar en Måne i Lejonet. Då får vi det återspeglande sinnelaget i det sceniska Lejonet som älskar stort format på allt. Månen representerar också den konsumerande och själv ansiktslösa folkmassan och eftersom Lejonet är ett älskat tecken (och ett älskande tecken) tycks den här placeringen ha nära till popularitet. 

Och se nu hur man på många sätt skulle kunna säga att folkets dyrkan av Willa Holland kanske t.o.m. kulminerade redan när hon var bara barnet. Tvillingarnas härskare Merkurius representerar intellektet, men på en livslinje täcker den åldern 5-14 då det operativa intellektet mognar hos de flesta. Och här ser vi alltså en Sol (individualitet/ledarposition) i en nästa perfekt konjunktion med barndomens planet. 

Glöm talet om att Solen "bränner" (i bemärkelsen "skadar") planeter som kommer för nära dess starka ljus. Här är det i själva verket så att Solen tycks teckna en ledare eller en stjärna under "merkuriusfasen", och Månen/konsumenten står i Lejonet och plockar upp budskapet från dess härskare Solen i ungdomliga Tvillingarna.

En helt annan vinkling på temat barnstjärna ger innehållet i Willa Hollands Kräfta. En mer "sensationalistisk" Kräfta får man leta efter. Eld från Mars (förvisso "fallen") och Vatten i stor mängd från Jupiter i sitt "upphöjda" läge här, plus kärlekens Venus. Eftersom Kräftan (och 4e huset, men huset är okänt i brist på exakt tid) representerar den skyddade barndomen, inser man direkt en suspekt förhöjning av effekten på hemmaplan. 

Det är som om man "groomar" barnet för framgång i den här skyddade hemmiljön, faktiskt energiskt pushar det. IMDB berättar att det var Stephen Spielberg som talangscoutade flickan redan som liten, och det ligger onekligen lite av hor i Kräftans tecken, en närmast pervers libido att lyckas (Jupiter). Man ska inte skylla allt på mammor som försöker förverkliga sina spruckna drömmar genom sina barn, men här luktar det lite av det.

Bara 13 celebriteter från den här perioden har fastnat och det beror väl på att deras framgång ännu är så trivial eller ambitionerna ter sig så låga för en äldre stöt som den här bloggaren att få rubriker lockat till beräkning av småstjärnornas kartor.


1. Estrid Faust;19.5.1991;12:00 - ungcentern, "statliga fester behövs" - hör ungdomens fånighet när det pågår för mycket "hortendenser" i den Vegetativa Själens primära tecken, den lidelsefyllda Kräftan! Månen, Mars och Jupiter i detta tecken.
 

2. Lena Meyer-Landrut;23.5.1991;12:00 - söt flicka som vann schlagerfestivalen 2010 och väl inte varit i närheten av en hitlåt sedan dess. Intressant nog verkar Månen som nu hunnit fram till Jungfrun dämpa excesserna från det första fallet!

(Se den märkliga synken mellan Lenas horoskop och himmelen den kväll hon vann en storseger.)

3. Johanna Pettersson;31.5.1991;12:00 - fd sångerska i Timotej, bytte bana till dans. Månen i Skytten baserad på Mars/Venus/Jupiter i Kräftan. "Sensationalism", åtrå till liv och rörelse.
 

4. Saga Torpedahl;9.6.1991;12:00 - från någon artikel om ett mänskligt öde: "nio första åren med två alkoholiserade föräldrar födde ett starkt kontrollbehov" notera svampighetens Kräftan och kontrollens Saturnus mittöver. Månen i Väduren och Saturnus i Stenbocken: "egenmäktighetssyndromet" får här en helt naturlig förklaring: barnet var tvunget att "själv bli bäste dräng".
 

5. Felix Antman Debels;12.6.1991;12:00 - vänsterjournalist, magasinet Tiden. Nymåne med skrivaren Merkurius i Oxen. Oxe + Kräfta = typisk orientering mot materiella resurser (och kanske tänkande kring fördelning).
 

6. Willa Holland;18.6.1991;12:00 - barnstjärna och aktris
 

7. Robin Hultman;19.6.1991;12:00 - kvällstidningsnyhet, körde moppe i 90, kraschade och fick sin spräckta skalle fastsydd. Olycksplaneten Mars är också fysiologiskt kopplad till hjässan/skallen. Månen i Jungfrun.
 

8. Megan Meier;6.11.1992;12:00 - nätmobbades till självmord. Den sorgliga sidan av dessa två onda Mars och Saturnus i opposition. Negativ och fallen Mars som självmord/självvåld? Månen i offrets tecken Jungfrun hårt ansatt av Saturnus i Stenbocken (via 60-gradersvinkeln) och med en opposition från sin egen härskare Jupiter från diskrimineringens tecken Jungfrun. 

Obs. Alla fall från 1992 har nu Jupiter i Jungfrun istället för året innan då den låg i Kräftan. Under en tid båda dessa år söker Saturnus trycka ned den fallna Mars via opposition.
 

9. Tove Styrke;19.11.1992;12:00 - sångerska som hajpades i USA 2010. Hände något? Månen i Jungfrun igen, delar tecken med framgångens Jupiter.
 

10. Miley Cyrus;23.11.1992; 6:37 - freak, om ett tweet med födelsetiden är pålitlig är detta en födelse i Skorpionens soluppgång så att Månen i Luft stängs inne i tolfte huset för exit = mindless/reckless behavior!
 

11. Oliver Andersson;3.12.1992;12:00 - ännu ett medicinskt fall från medierna. Vid 17 redan 208 cm lång, "gigantism". 

"Naturen" (Vattenelementet) i full karriär här också: Månen i Fiskarna i opposition med sin härskare Jupiter (expansion) och Solen med uppåtsträvande demonen Rahu. 

Naturligtvis drabbades inte alla födda denna dag av gigantism lika lite som alla födda samma dag som de Morney/Holland blev lysande skönheter. Men så långt bara dygnet räcker till, ser man passande indikationer ligga i luften. 

För kortväxthet bör istället begränsaren Saturnus dominera ett horoskop, särskilt med aspekter till en känd ascendent. Typiskt stämde inte detta för den enda extremt kortvuxna jag inhämtat födelsetid för (för att bevara anonymiteten uppger jag bara positionerna för denna Vågascendent).

Kvinnan saknade dessutom äggstockar och föddes med olycksplaneten Mars stigande i öster i Vågen. Venus är könsorganens planet i indisk astrologi och Venus hittas här i Lejonet och disponeras således av Solen, Venus fiende. Men det som troligen avgör saken är att Solen står i Kräftan (ägd av Mån-Fisken i fysiska ohälsans sjätte hus) och tillsammans med "halshuggaren" Ketu i det prominenta (materiellt verksamma) tionde huset. 

Och "längdens" planet Saturnus-i-Jungfrun står faktiskt inspärrad i tolfte huset för förluster och i opposition till Månen i olyckshuset som i sin tur förfogar över Solen, könsorganens (Venus) disponent.

Jag har haft horoskopet i många år, men det är först med indisk astrologi jag börjar se hur ofördelaktiga alla dessa placeringar är. Kvinnan var ljuvligt vacker och proportionerlig, bara så väldigt kort (130-140 cm, cirka).

Den enda berömda person jag på rak hand minns som mycket kortväxt var glitterrockaren och tonårsidolen Marc Bolan (gruppen T.Rex). Lustigt nog ser man här expansionens Jupiter stiga i Skorpionascendenten men halshuggen av Rahu! Och ascendentens Mars står även här fallen i Kräftan och dessutom tillsammans med restriktionens Saturnus. Skaffa fram ett dussin mycket kortväxta och ett mönster ska nog visa sig... 

12. Morillo Esteban;4.12.1992;19:20 - mördare, extremhöger skinhead sköt vänsteryngling i ryggen

13. Benjamin Dousa;5.12.1992;12:00 - ungmoderat pratade smörja i SvD om att kostnadsbelägga universitetsstudier, en fascist-elitist och inget annat!  Här ser man att den kalla hackordningsorienterade Saturnus-Stenbocken söker skada den svaga Mars-Kräftan (det arbetande och enkla folket).




Inga kommentarer: