Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 26 april 2013

Svensk rasbiologi ända in på gymmet

Tillägg 130427: I en utmärkt krönika ser Fredrik Virtanen delvis samma pursvenska tecken i tiden som det här svettiga inlägget sniffat upp.

Tillägg 130501: Upptäcker en lärorik artikel om Linné i SvD som publicerades redan den 21 februari. I den förekommer - knappast av en slump - samma delning mellan blå Luft och brun Jord som i det rudimentära stamträdet längre ner i detta inlägg.
Svensk fitnessfixering på export

Det är fascinerande att se hur den svenska rasism socialdemokraterna så tydligt avslöjade i sin Mustafa-affär går djupt ner, ända till den rent kroppsliga människans begränsade verklighet, ändå in på gymmen där folk stretar med maskiner och löpband. 

För folk som sjunkit ner i det här töcknet är det allvar när reklamen säger dem att de inget är värda om de inte har rätt muskeltonus och BMI. I den här ultimata "sköt dig själv och skit i andra"-verksamheten lägger dolska krafter grunden till en allt djupare "vi mot dom"-attityd. Ut från gymmet går dessa människor stärkta i myten att de nu verkligen är mer fit och lite bättre än de slappa, de sjuka, de arbetslösa. Fascistregeringen i Sverige håller på att nå sina mål - via gymmen! 

Hur slug var inte den där Per Schlingmann! Han verkar ha koordinerat hela konsumtionsindustrin för att slutgiltigt förgifta samhällskroppen med en antisocial indivudalism (Reinfeldt: "etniska svenskar är lyckade"). Redan måttligt lyckade individer uppmuntras att känna minimalt för de mindre lyckade. "Var och en sin egen lyckas smed." Till sin hjälp att bygga kroppslig distans till de andra har de stegräknare och små tabeller och formkurvor de fyller i vartefter. Allt handlar om mej - mej - mej - i denna värld av patologiskt kroppsvårdande.

Schlingmanns slughet, ja. Vad fick t.ex. gym-kedjan Sportlifes vd Magnus Wilhelmsson att byta namn på sina kroppsdyrkartempel, till NordicWellness? Han svarar inte lokaltidningen i "sköt dig själv"-distriktet Hammarby sjöstad i Stockholm utan svamlar: "Jag tyckte det var ett bra läge för ett avstamp till nåt nytt och fräscht" (källa)

Att inte ens kunna redogöra för tankarna bakom bytet till ett namn som EXAKT påminner om nazisternas myt om det nordiska folkets överlägsna egenskaper är naturligtvis begripligt. Med tanke på att firman har kopplingar till invandrartäta Malmö kan också ge ledtrådar till varför bytet just nu. Varför skulle NordicWellness medge ett främlingsfientligt motiv i kombination med den gamla nazistiska nordicismen, om det var så tankarna gick?


Ett historiskt stamträd över en idés
degeneration när den sjunker till de
enbart kroppsliga typerna (hyliker)


Gym-kulturens kroppsfascism är så normaliserad att knappt någon förstår hur sömlöst den här verksamheten sjunker tillbaka i sina rötter, 1900-talets svenska och tyska rasbiologi. Kroppsfascism praktiseras faktiskt av den moderatledda regeringen redan i direktiven att jaga papperslösa som ser utländska ut.

Har du varit med om att någon uttrycker sig så enkelt att man redan innan meningen är färdig börjat spekulera över hur den ska sluta? Det hände när jag läste gym-vd:n förklara det senaste av de namnbyten han varit involverad i under sitt yrkesliv:

"Jag hade möte med en varumärkesexpert som tyckte att allt skulle ske över en natt, byte av skyltar, bort med alla produkter med mera men jag kan än idag se nån komma med en gammal Spartacus-tröja eller en gammal Nergy vattenflaska..."

...och nu trodde jag vd:n skulle säga något hjärtevarmt om gamla minnen som kom tillbaka inför en klassisk t-shirtlogga som han själv haft en hand med i. Men han svarar så här:

"...och jag tycker inte det gör nåt."

Det här gör mig mörkrädd. Vad hans tankar spelar mot för ett ögonblick är inget annat än fascismens krav att alla måste bära samma uniform. "Sieg Heil" Kavajtvång på ett j***a gym! Så nära fascism ligger alltså dessa sjuka klubbar för människor som tror att en själ automatiskt blir sund bara man ränner runt med kroppen sin.

*****

Låt oss titta på de nazister som i början av 1900-talet - med starka influenser från den tidens svenska kroppsfascister - formulerade världshistoriens värsta fantasi - myten om den nordiska rasens överlägsenhet - och kallade det "vetenskap".

Så vitt jag kan se av Wikipedia är det tre biologer som utgör den lilla kärntruppen och den grymme nazisten Josef Mengele - och givetvis Hitler med fler - anammar sedan deras "vetenskapliga rön".

En av biologerna har okänt födelsedatum men Fritz Lenz och Eugen Fischer är en nog så intressant duo. Nära knuten till dem var också den yngre och kvinnliga biologen Karin Magnussen (tysk trots nordiskklingande namn) - en av dem som experimenterade på ögon tagna från mördade barn i nazisternas fångläger.

För att de här kartorna ska bli ännu mer intressant vill jag förslå även det här nyliga inlägget om en annan tysk "rashygienist", Hans Günther. Överblickar man de här fyra kartorna tycks just IDÉN om en nordisk och överlägsen typ ha att göra med att det BLÅ LUFTELEMENTET GÅTT ÅT FANDERS. Det vill säga, just det element som bäst symboliserar idéer och teoribyggen.

Men bara tre av de fyra horoskopen har idealmänniskan Vattumannen aktiverad. Vad alla fyra har är istället "undermänniskans" tecken Fiskarna aktiverade! Och kunde man inte misstänkt något sådant? Rasbiologerna är tvungna att trampa ner på vissa för att kunna presentera sin nordiska ljusblå - moderatblå - människotyp som den yppersta. Jag säger bara: Nordic wellness.

Jag väljer den naturliga zodiaken just för att idéerna är det intressanta här. Dessa rasbiologer reduceras med andrar ord från att vara människor till rena uttrycker för vissa av zodiakens egna idéer! Kartorna blir dessutom lättare att jämföra.


Günther
Fischer
Lenz
Magnussen

Man skulle också kunna peka på att tre av fyra kartor har bruna Jordtecknet Stenbocken aktiv - tecknet som etablerar strukturer och hackordningar!

Tillsammans bildar dessa fyra kartor således ett eko av mitt "släktträd" som börjar i den tyska upphöjt blå idealismen, men sjunker ner till brun fascism. Och gym-kedjan har vid årsskiftet 2012/13 lyckats välja precis de två färger - vattengrönt och luftblått - som den här bloggen sedan fyra år kallat för "dissociation" - dubbla budskap, mentala förträngningar eller i värsta fall mentalsjukdom. Osunda kroppsideal skulle man kunna tillfoga...

Jag tror definitivt vi har kommit den svenska mentala bräckligheten på spåren, socialdemokraternas uppenbara främlingsfobi och ekon från en oandlig kroppsfixering som aldrig egentligen lämnat landet. Man dessa urvattnade ny-nassar i moderat chica citykläder förstår inte ens längre i vilken idétradition de är säsongens blomster. De är omedvetna transportörer av ideal som blir rent sjuka när de saknar en meningsfull kontext. 

Varför ska jag vara fit som en Rambo? För att arbetsgivaren har fascistiska urvalskriterier när han anställer? Och jag spelar med! Jag tror faktiskt en moderat syltat in sig värre än en simpel sverigedemokrat på bondvischan. Lantisarna tror sig åtminstone fatta vad livet handlar om: "jag mot de där borta på flyktingförläggningen - de där som kostar." Intelligens på en myras nivå. Jag betvivlar att en urban moderat klarar att rena ut den härva av bisarra antaganden som utgör hans oreflekterade världsbild.

Sverige har ett påfallande problem med att backa två steg och se vilka tankar som rör sig i nationalsjälen! Varför är landet så förkrympt att någon överhuvudtaget lyssnar på människor som Anders Borg eller Fredrik Reinfeldt? 

(Mitt förslag är nationalhoroskopets Måne i jag-jag-jag-tecknet Väduren disponerat från Mars som identifierat sig på ett aggressivt sätt med Oxen - sin lokala mylla. Mot människans dumhet kämpar gudarna förgäves!)

Jag tror vi borde förbjuda all medicinforskning i en, två generationer och försöka hitta en helt ny nationell identitet, nya styrkor. Det här duger inte längre. Ett helt land med smygrasister och alla är materialister och tror på biologin som vore det en religion eller livets mening.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kontroversiell studie: Lathet är ett tecken på att du är smart
Stillasittande = intelligens? Det visar resultatet i en ny forskningsstudie.
http://www.va.se/nyheter/2016/08/19/lathet-tecken-pa-smarthet/

Vissa känner tillfredsställelse av att flänga runt med kroppen medans andra använder huvudet. Det blir mest naturligt att man håller på med det man är bäst på.

Seaward sa...

Kul studie/nyhet. Jättetack för denne feelgood-nyhet.

Bekräftar att om nu "arbete är bästa medicin" för Oxens princip där harmoniska = slöa Venus blir en verksam illgörare när Oxen är ascendent, så gäller exakt motsatt förhållande när nästa tecken, den tänkande Luft-varelsen Tvillingarna vid östra horisonten. Då är tvärtom Venus dess enda planetära välgörare.

Luft av Ljusets kvalitet (= intelligens) behöver "lugn och ro" (Venus = harmoni) för att intellektet ska kunna göra sitt jobb.

Ibland får man känsla att forna skaparna av zodiakens system designat en så tajt kompass att den bekräftar alla VERKLIGA sanningar (till skillnad från många ex.vis politiska myter).