Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 18 april 2013

Sossar, Nationalsocialism & Berufsverbot

Journalisten Anna Helena Rudberg på Newsmill och ett urval "rättrogna" socialdemokrater uttrycker naziliknande åsikter som kan sammanfattas med tyskans "Berufsverbot" - har du också filosofiska eller religiösa ståndpunkter vid sidan om ditt samhällsengagemang beläggs du med yrkesförbud! Politiken välkomnar dig inte längre! Du är utestängd från det goda bygget av det gemensamma välfärdssamhället, ett slags "himmelriket på jorden".

Hör Veronica Palms maktfullkomliga ordval i sin första officiella förklaring: "förkastliga åsikter" (i demokratins och yttrandefrihetens Sverige!), "konfronterat Omar", "förkastliga åsikter" (upprepning är effektiv när diktaturer hamrar in sina fabricerade förklaringar), "metoden att bjuda in även personer med förkastliga åsikter" (tredje upprepningen av en maktfullkomlig despots åsikt om vad som inte godtas i en diktatur. Jfr gärna hur förrädaren tre gånger förnekade sig känna till Jesus och hans läror. Här gol tuppen för Palm, som i sin egen text avslöjat sin fundamentala maktfullkomlighetsdröm.

Sosseriet skapar i dessa historiska dagar av vanvett sin första inhemska terrorist och (s)-märkta martyr. Och ingen kommer att kunna påstå att de inte förtjänat det, med tanke på vilka maktfullkomliga och ociviliserade sidor de plötsligt börjat visa efter en längre tids "högersosseri". Borgerlighet föder enligt socialvetenskaperna den fascistiska mentaliteten och det är märkligt hur snabbt (s) avslöjat hur de skulle börja bete sig i regeringsställning! Det här är inte längre den socialdemokrati som hjälpte undertecknad till en omstart av karriären på 90-talet via utbildningsinsatser efter en akademisk examen i - som jag nu förstår - det ämne de lägsta elementen bland svenskarna lever för att hata: religion och filosofi! 

Dessa två ämnen vetter nämligen mot intellektet och sublimitet, svenskheten å sin sida, består i en korkad kroppslighet, den gamla fattigsvensken som fortfarande efter hundra år inte klarar att tänka längre än till pengar och mat! Hur kan världens intellektuella utveckling ha gått Sverige så spårlöst förbi? I det globala samhället har man full respekt för människors religiösa tillhörighet och vetenskaplig forskning visar att människor med religion mår bättre och presterar bättre än de sekulära. 

Omvänt har en aktuell studie visat att unga människor som lyssnar på rock av de hårdaste typerna är mer deprimerade och mår sämre. Där har vi religion/politik i ett nötskal: välmående/illamående. Politiken ska drivas av Religionens insikt om vad som är det goda livet, men "The Great Chain of Being" vet Sveriges socialdemokrater inte ens vad det är för deras världsbild är en plattmarkens världsbild. Och lokalt bunden mentalitet är, ärligt talat, en byidiotens utblick!

Utvecklingen i Sverige är så obehaglig att jag inte tror de ansvariga längre förstår vilka synder de hopar över sig själva! På Newsmill reducerar Rudberg människan till en kropp baserad på dna och förklarar sedan att religion inte är något annat än en serie åsikter som hälls i  detta dumma stycke kött för att täppa till den ångest som existensen påtvingar köttstycket. Ren biologism, den dummaste av alla myter eftersom den befordrar ångest och världslig konsumtion, den mest negativa och intelligenshämmande av alla spiraler.

Hon använder det stora ordet "identitet" för att förklara att en politisk identitet krävs för att verka som politiker. Den med religiös "identitet" ska hålla sig borta från politiken. Var lämnar det alla svenska partier som är överens om att de verkar på kristen värdegrund, som t.ex. Kristdemokraterna?

Som bloggen konstaterat: OND DEMON verkar i den svenska folksjälen fram till år 2020 enligt den indiska läran om planetära cykler (dasa/dasas). Demonen har sitt säte i Sverigehoroskopets tredje hus, ett naturligen ondskefullt hus men som under gynnsamma omständigheter är reformerbart. Knappast dock under en period där den medfödda och galet maktlystna demonen Rahu verkar genom det kollektiva svenska intellektet. Som mediebranschens eget hus (Merkurius = kommunikation) förstår man nu bättre än någonsin att det är i journalistkåren vi hittar de värst demonangripna. 

De vill, som i den indiska legenden om Rahu, själva upphöja sig till gudastatus och dreven kommer nu slag i slag i Sverige. Det bästa svenska folket kan göra är att helt bojkotta svenska tidningar och det numera sjukligt högervridna SVT med dess "politiska kommentarer" som enbart är förtäckt högerpropaganda. 

-Det fascinerande när man läser pöbelns läsarkommentarer är den blindhet som råder nere i djupen. Folk rabblar fortfarande ramsor om svensk tv:s vänstervridring (ord de säkert hört föräldrarna yttra). Denna arma pöbel klarar uppenbarligen inte att själva bedöma innehållet i det de dumstirrar på varje kväll. 

Detta faktum visar hur sårbart astrologins Luftelement är. Bygger man sin intellektuella kropp illa, följer en livslång livslögn. De som föds helt utan Luft bedöms mildare. Veronica 'lågt i tak utan luft' Palm är således en lindrigare syndare än Fredrik Reinfeldt som via sitt Luft-sinne är fullständigt medveten om att hans politik bygger på lögner och smutskastning av ett i grunden gott samhällssystem (det svenska välfärdssamhälle som skapade av en annan sorts sossar än de vi ser göra bort sig i dessa dagar).

Kraschen för dessa falska luftslottsbyggare fram mot livets slut kan bli förfärande... Undertecknad är så tacksam sin inre goda daimon att han väcktes ur sin sömn via "de blå drömmarna" utan vilken den här 50-öresbloggen aldrig blivit till. Den har dock redan hunnit en bra bit på väg med att ge äran åter till den sideriska zodiaken som babylonierna tålmodigt skapade men som inte hann längre än till grekerna förrän metoden sjabblades bort och vi fick det västerländska systemet som är i osynk med den andliga (Luft) verkligheten.

 *****


Även: I SvD kräver nu ännu en socialdemokrat Veronica Palms avgång för halsstarrigt och maktfullkomligt beteende.


Inga kommentarer: