Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 21 juli 2012

Rör inte mitt underhållningsvåld!

I Aftonbladet producerar Natalia Kazmierska en blek krönika apropå massmördaren som lurade i den amerikanska biosalongen. Två gånger förnekar hon att underhållningsvåldet skulle ha med den osedvanligt mordiska amerikanska underhållningskulturen att göra. Som "bottom line" och helt utan en argumentation låter hennes "Rör inte min kompis, underhållningsvåldet" mest patetiskt. 

Närmast en förklaring kommer en försåtlig referens till religionen - en dålig recension av senaste Batman utlöste ett sånt näthat att Batman-konsumenterna måste ha anträtt religionens farliga väg, klanen har liksom bildat en Kyrka! Man riktigt hur hör hur maken och tillika AB-krönikören Aagårds religionshat spiller över i hennes egna tankar.  Det är som judarna sade, man sätter sig inte ostraffat bland bespottare. Rätt som det är har man själv blivit en av de ogudaktiga.

Men om Kazmierska inte kan hitta några argument för att fria underhållningsvåldet har astrologin tydliga indikationer på att USA är ett andligt besmittat land.

Det börjar förstås redan i horoskopet för Amerikas Förenta Stater. Tidpunkten för grundarnas signaturer är ett trätoämne men den dominanta teorin är att "the Sibly chart" är den korrekta. Enligt denna är det mycket riktigt den sideriska Skorpionen som stiger i öster när det amerikanska kynnet föds. Eller som djupt störde Axl Rose, en annan västerländsk kulturhero, sade: "Appetite for Destruction".



Inte så att Skorpionen ensam har en förödande effekt. Det måste tillkomma sekundära omen som understryker fixeringen vid död och gärna också vurpar psyket och gör det anfäktat intill det psykotiska. Det är väl egentligen det Kazmierska ville skriva om - den amerikanska fixeringen vid rätten att med vapen freda sig och sitt hem - men spädde ut sig för tunt.

Dödsfixeringen är närmast total i USA-horoskopet eftersom Skorpionens härskare Mars befinner sig i Skorpionens (dödens) naturliga åttonde hus. Och med den i princip hela det amerikanska horoskopet förutom då landets "sinnelag" där Månen i fjärde huset för Hem och Trygghet via ett ytterligare mytfragment visar hur fullständigt fixerade de här utvandrade européerna var: nationalsjälens Måne bottnar i Saturnus och fixeringens planet (karma!) är knuten till Jungfrun och 11e huset för förmögenhet via inkomst. 

Att läsa in "vänskapsförbund" i 11e när den isolationistiska och rent privatistiska Jungfrun färgar huset, vore inte så begåvat Notera hur amerikanskt föreningsliv har den typiskt negativa tendensen till split och hårklyvning som kännetecknar Jungfrun: tallösa klubbar och föreningar - kyrkor som förgrenar och spjälkar av sig som cancermetastaser. Det är precis som Fredrik Reinfeldt (Cancer med Virgo/Jungfrun stigande) vill att Sverige ska bli: staten misshandlas av de folkvalda tills den faller sönder och samman och kvar är bara en massa nybyggare/profitörer/entreprenörer på Sveriges yta. Reinfeldt: en mördare av landet.)

I USA-horoskopet fungerar därför inte 11e som något hypersocialt och allomfattande hus (i linje med hur Vattumannen inkluderar alla i ett grandiost och övergripande samhällskoncept). Därför tar Jungfruns solkigt jordiga sida över här så att 11e huset tydligt kommer att handla om att sätta hackan i jorden för att var och en för sig själv (som nybyggare) skapa sin egen rikedom. Jungfrun som slug profitör på allt som kan kultiveras stämmer perfekt med 11e huset som förmögenhetsalstrare i indisk astrolog. Det är detta som ligger under fantasiplaneten Månen och som utgör den "amerikanska drömmen". Det är väl horoskopets mest harmlösa sida, om man säger så...  

Jag tror på allmänna grunder man kan säga att starka Lufthoroskop har problem när de tvingas umgås med omvärlden via en ascendent i Vatten. Det är som om Kants rena förnuft tvingas ta det mest fluddriga i bruk som finns: den irrationella djursjälen, den ömkliga intelligens som Moder Jord själv under alla dessa årmiljoner lyckats frambringa. Själens sanna uttryck korrumperas stundligen av att tvingas arbeta genom den mänskliga kroppen, tankarna fördunklas och det som är så självklart i nattens dröm blir plötsligt så svårt att redogöra för när dagen kommer. 

Vi dör från själens nivå varje morgon när vi vaknar. I natt läste jag helt uppslukad sida upp och sida ner i en bok som låg väntande hos postombudet men som jag inte hann hämta igår. Jag vaknade med en otroligt lång dröm som verkade ha pågått hela natten och där bokläsandet bara var startskottet. Likväl låg intrycket av de snyggt balanserade verserna på sidan kvar för det inre sinnet vid uppvaknandet.

USA består inte bara av dissociativa lögnhalsar men visst märker man att landet är en kommunikationsglad Tvilling men där allt landet kommunicerar är förvrängt och filtrerat genom deras högsta prioritet: att först och främst se om sitt eget hus. Det är ett sjukt primitivt horoskop, en Tvilling med sin Merkurius i Kräftan för sagda trånga sympatier och självbevarelsedrift alltid som högsta prioritet (ja, faktiskt något av USA:s niondehus religion: vi och vår kamp mot åttondehusondskan "där ute i värden". Faktiskt, horoskopet ser ut att tillhöra en ren psykotiker eller en sociopat.

*****

Nu kan man visserligen välja att inte se den övergripande bilden och nöja sig med detaljplottret. Naturligtvis finns mycket fint att säga om de bästa intellektuella krafterna i USA, var och varenda amerikan kommer naturligtvis inte att agera ut nationalhoroskopet, lika lite som varje individuell svensk kan anses vara lika korkad som Sverigekartans passiv-aggressiva bindning till jorden och materiella faktorer. 

Sjukligheten blir tydligare ju mer svenskarna börjar ta sig ton och kulminerar i våra tider i Svenskt Näringsliv - ett gäng jönsar som fått vittring på de Stora Pengar som de upptäckte står att få om de gör gemensam sak med vida världen. Man nästan önskar vi vore tillbaka i Fattigsverige då dessa spån aldrig ens haft en chans att lämna sin hembygd. Nu flyttar de till Stockholm och har totalt förgiftat den här staden varifrån jag skriver. De ser inte onda ut på gatan, men är det. Onda i sin totala aningslöshet om vad de sysslar med, vilka värderingar de av ren obetänksamhet kommit att göra till sina.

Amerikanerna är enklare. Panikrädda för död och hot har de beväpnat sig till tänderna ända sedan de var "pilgrimer" i Nya världen. Det är kraftigt befolkade Lufttecken i de irrationella Vattenhusen som skapar USA:s enorma förmåga att inbilla sig själva hur bra de är och som gör dem helt inkapabla att förstå hur tydliga deras brister och skadliga tendenser är för världen i stort.

När jag som ren amatör beräknar USA:s planetära cykler har nationen nyligen påbörjat sin tredje "inkarnation". Den indiska läran var ju måttad efter ett långt människoliv så det är bara att starta om cykeln för nationer som varit med länge med oförändrad konstitution.

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Mars:  2009-09-27  -  2016-09-26
 Rah:   2016-09-26  -  2034-09-27
 Jup:   2034-09-27  -  2050-09-27
 Sat:   2050-09-27  -  2069-09-27
 Merc:  2069-09-27  -  2086-09-27
 Ket:   2086-09-27  -  2093-09-27
 Ven:   2093-09-27  -  2113-09-28
 Sun:   2113-09-28  -  2119-09-29
 Moon:  2119-09-29  -  2129-09-28


I september 2009 "återföddes" USA ännu en gång, och det är uppenbart att omstarten under Mars - våldets och skjutvapnens härskare - inte räcker som förklaring. Missanpassad och av våldsunderhållning skadad ungdom har skapat stora rubriker längre tillbaka i tiden än så. Skolmassakern i Columbine ägde ju t.ex. rum den 20 april 1999.

Låt oss gå tillbaka till föregående cykel:

Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Mars:  1889-09-25  -  1896-09-25
 Rah:   1896-09-25  -  1914-09-26
 Jup:   1914-09-26  -  1930-09-26
 Sat:   1930-09-26  -  1949-09-26
 Merc:  1949-09-26  -  1966-09-27
 Ket:   1966-09-27  -  1973-09-26
 Ven:   1973-09-26  -  1993-09-27
 Sun:   1993-09-27  -  1999-09-27
 Moon:  1999-09-27  -  2009-09-27

Columbine-dådet låg i slutet på Solens cykel (en Sol som för USA ligger i dödens åttonde hus), men perioden är för lång. Det indiska systemet bryter ner storcykeln (maha = stor) i subcykler som är en upprepning med var och en av planeternas segment proportionellt förminskade. Det är som om indierna kommit på att naturen "tänker" i fraktaler långt före västerlänningarna. 
Här är Solens cykel "inzoomad" som en ny serie mindre delar:

Vimsottari Dasa:

 Sun MD:  1993-09-27  -  1999-09-27

  Antardasas in this MD:

  Sun:   1993-09-27  -  1994-01-12
  Moon:  1994-01-12  -  1994-07-14
  Mars:  1994-07-14  -  1994-11-20
  Rah:   1994-11-20  -  1995-10-15
  Jup:   1995-10-15  -  1996-08-02
  Sat:   1996-08-02  -  1997-07-14
  Merc:  1997-07-14  -  1998-05-19
  Ket:   1998-05-19  -  1998-09-27
  Ven:   1998-09-27  -  1999-09-27

Så skolmassakern ägde rum under subcykeln Venus inflytande... Mycket besvär för ingenting. Hela det amerikanska horoskopet går ju i dödsfixeringens tecken och också Venus ligger i åttonde dödshuset, vars disponent Merkurius själv står i Kräftan, ett negativt och protektionistiskt tecken. Eftersom ascendenten är vad den nu är, blir Merkurius en verksam illgärningsman i det amerikanska nationalhoroskopet! En Merkurius som närmast religiöst (nionde huset) förfogar över fyra planeter i dödshuset. Är det amerikanska folket nekrofiler?

Frågan är om det ens går att använda den indiska dasha-metoden på ett helt land, i synnerhet om nationalpsyket är så stört som det amerikanska. Var och varannan cykel eller subcykler leder ändå bara tillbaka till den här fixeringen vid våld, vänskapskorruption, desinformation och död.

Den korrekta astrologin, som bygger på den gamla zodiaken, har mer än något fått mig att förstå hur rätt araber har som kallar USA den Store Satan. Landet saknar alla förutsättningar för Sanning och därför är den amerikanska pöbeln en sådan oändlig källa till nöje för europeiska tv-skapare. 

Men tack vare vår ständiga konsumtion av den amerikanska vägen har samma avgrundslåga tendenser fått rejält fäste i dagens svenskar, dessa misslyckade barnen av barn till Fattigsveriges analfabeter. Med detta historiska arv är de hjälplösa produkter av pissdålig tv och den sämsta desinformationen på nätets bakgränder. Vi har redan en massmördare närd av våldsspel på datorn i grannlandet Norge. Det är bara en tidsfråga innan de blir fler.

Det är en sen tid på jorden där det är smartare att dela upp folk utifrån om de tror på något högre eller är sekularister. Det är de senare som håller på att bli helt vansinniga, med svåra samhällsstörningar som följd. Att rösta in regeringen Reinfeldt en gång är kanske förlåtligt, man vet inte om folk är galna på förhand. Att ge honom fortsatt förtroende (fast med knapp marginal) är illavarslande för den svenska intelligensen. Och i Norge ska Anders Breivik naturligtvis räknas som sekularist trots sina barnsliga försök att imitera religiösa attribut i sin förryckta sociala aktivism.

Den blott samhällsorienterade människan är Djävulens egen avkomma. Och se hur dessa söker klä upp sig i religiöst utanpåverk: Humanisterna stjäl kyrkans konfirmationsceremonier men ersätter Gudsbegreppet (nödvändigt för att få ett perspektiv på vad man sysslar med) med den distanslös hyllning av människan. Skulle utomjordingar bevaka oss just nu genom särskilt effektiva teleskop skulle de häpna över all mänsklig inbilskhet. De skulle nog bli tvingade att senarelägga första kontakten ytterligare några tusen år.



Bonusspaning.




Den ena av de två massmördarna i Columbine-massakern, Eric Harris. Den enda med verifierat klockslag. Behöver mer säga? Samma Satan i dödens väderstreck väster som då norska polisen larmades om att något pågick på Utøya...

Detta är som synes USA:s nationelhoroskop som tycks vara på väg att manifestera sig genom den tveklöst demonbesatta Eric Harris. Skorpion i öster och en mycket, mycket viktig planet i åttonde dödshuset: sinnelagets Måne.

Dessutom en väldigt obalanserad axel mellan Fiskarna (offer) och Jungfrun (diskrimineraren). Harris var mycket riktigt "displaced" på samma sätt som de främlingshatare som ofta har den här axeln (och, har jag upptäckt, offer för främlngsfientlighet har den också).

Inga kommentarer: