Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 9 juli 2012

Falska profeter i näringslivet

Svenska Dagbladet ger i sin faktakoll grönt ljus åt Svenskt Näringslivs chefekonom genom det vettlösa "argument från kvantitet" (tiotusen skrikhalsar kan väl inte ha fel). "En tämligen enig forskarkår visar att en högre ersättning i a-kassan ger en större arbetslöshet."

Naturligtvis vore det åt h-e om arbetslösa svenskar fick tillbaka den arbetslöshetsförsäkring borgarna stal från dem så att de faktiskt går runt ekonomiskt under sin tid av utanförskap. Högern har i sex år frusit arbetslöshetsersättningarna i sina (framgångsrika) ansträngningar att skapa ett segregerat samhälle, där den av borgarna framskapade fattigdomen dessutom beskrivs som individens eget fel! Bara Djävulens eget folk skulle kunna sno ihop en sådan historia.

Men vad vänta sig? Fölster är ännu ett konsonantrikt tyskt namn - och att han är moderat är ingen svår gissning. Han faller perfekt in i ledet vid sidan av de tyska namnen Per Schlingmann, Fredrik Reinfeldt och Anders Borg - män som sannerligen inte gjort Sverige något gott. Och dessa har redan lille Stefan Löfven skyndat att hålla om ryggen, i tron om att Reinfeldts utspel om särintresset inte tillhörde hela den manipulation och mind-fuck högern spelar upp med pressens hjälp.

Det är piskans linje Svenskt Näringsliv nu tuffar till sig och söker föra, när Europa skakar ekonomiskt, just som Fredrik Reinfeldt fejkar socialdemokratiska värderingar. Se hur dessa girighetens apostlar dansar kring er för att fullständigt beröva er orienteringen! De vänder alla begrepp upp och ner och hoppas att svenskarna verkligen är så korkade så att de köper samma makthungriga män för en mandatperiod till fast nu med andra slogans!

*****

Man kunde ju tänka sig att Fölster skulle ha blivit försiktigare efter den profetia han yttrade den 23 september 2008 - publiceringsdatumet för "Farväl till världsundergången" - en löjligt genomskinlig propagandaskrift. 

Löjlig därför att en ekonomist bara vill åt pengarna och därför inte bryr sig ett dyft om naturen går åt helvete - för det var det som boken på ytan låtsades handla om. Och löjlig för att en ekonom kanske inte är den första man lyssnar till om man vill höra något om hur naturen mår i klorna på dessa galna rovdjur i människoskepnad. En obsolet människotyp som framtiden kommer att ta i med hårdhandskarna med.

Det tragikomsiska (andra inlägget om tragikomik idag!) är ju att han skrivit denna "fuck miljöförstöringsalarmismen" - detta lov till Rovkapitalismen och en fortsatt övertro till människans omdöme - precis lagom till den stora ekonomiska smällen 2008! 

Sällan har väl en bok blivit så överkörd av en verklighet som visar exakt hur illa det är ställt med västvärldens hela tankestruktur - den som Svenskt Näringsliv inte kunde varit tydligare om än när de förra året hånade konsten att tänka (filosofi) med det enda språk de förstår: filosofistudier är inte "lönsamma".


Publiceringsdatumet för denna patenterat rubbade bok är intressant. Horoskopet visar nämligen ett extremt hoppfullt sinnelag: Månen opposit de lätta pengarnas och det eviga flytets Jupiter!

Men varför man inte ens bör nämna filosofi i samband med denna Jupiter, trots dess starka läge i sitt eget positiva tecken, beror på husplaceringarna.(Här använder jag midnatt som bokens födelseögonblick.)

Miljöförstöring sorterar distinkt under axeln 6e/12e huset (se bara inlägget om FBI:s virustvätt av datorerna hos handfallna svenska teleoperatörer idag). Det ligger således en tendens att ta väldigt lätt på den här axeln men de världsliga husen kan man inte jiddra med. Tolfte är den onda demonens hus - och världsliga förluster tycks vara vad denna hellenistiska figur ägnar sig åt (eller möjligen rubbade åsikter som inte gagnar människan i denna världen). 

Och sjätte huset är uttryckligen Olyckans och Ohälsans hus, en mycket negativ axel i zodiaken. Att blåsa varmluft (Eld/Luft) och lova guld och gröna skogar i frågan om världens framtid i samma gamla hjulspår som hittills, nyttjar därför inget till. Problemsektorer är alltjämt problemsektorer. 

Särskilt indisk astrologi är mycket tydlig med att vissa hus är goda och andra onda. Och det är husen som till syvende och sist avgör hur en och samma stjärnhimmel uttrycker sig under dygnets timmar. Bokens maxa och kör hårt står alltså helt käpprätt åt skogen på himlen, och en förklaring kan ju vara Lehman Brothers-kollapsen bara åtta dagar innan bokens planerade publicering. Det är en dödfödd pamflett som söker lovsjunga kapitalismen bakom tomt prat om miljö.

Att boken var destinerad att floppa ser man också av den straffade eller halshuggna Draksvansen i bokens första hus. Som nämnt tidigare har jag hittat två kvinnliga fall av upprepade självmordsförsök och där halshuggna Draksvansen i båda fallen legat mycket nära ascendenten! Fölsters bok har så att säga självdestruktiviteten inbyggd i sig redan i sitt tema: "Farväl till Världsundergången". Om något bekräftar Satans Förnekelse att undergången är på väg. Men det vet alla som lämnat konsumtionsträsket och vågar se eldskriften på västerlandets vägg.

Att det är egenintresse som styr innehållet (en partsinlaga) syns på Solen i profithungriga jordbrukaren Jungfrun i tredje huset för tankestil. Här ligger också den omoraliska Mars som alltså får tjäna som den "miljökatastrof" Fölster söker förringa eftersom han själv är den verkliga Olyckan (6e huset) med sin tygellösa Optimism (Jupiter).

Kräftan, ett av zodiakens mest näriga tecken stiger i öster vilket gör ständigt konsumerande sinnelagets Måne viktig. Och Månen ligger som sagt i tolfte huset för osunda influenser. Boken är rent ut sagt skräp.

*****

Hoppets profet själv då?




I brist på födelsetimma tjänar sinnelagets Måne som ett gott index på vilka stämningar som rör sig genom en människa. Månen berättar mycket mer om hur hon är än Solen, som i bästa fall kan skönjas i den inriktning en människa har i sitt liv. Solen i Tvillingarna är ett utomordentligt, nästan fånigt frekvent tecken för människor som just sitter och räknar på saker och ting. Här hittar vi train spotters och kalenderbitare, analytiker som lätt kan upplevas som hjärtlösa och kallsinniga. Vilket de också är om inte Månen ger djup och personlighet.

Något sådant finns verkligen inte här. Vi har samma depressiva tendens som kommer av extrem materialism (Jord + Vatten), och samma hjärtlösa paragrafryttarmentalitet som hos moderaten Cristina Husmark-Pehrson, hon som med Fredrik Reinfeldt kokade ihop den inhumana sjukvårdsreformen! (Reinfeldt har verkligen lyckats sopa igen spåren av sin inblandning...)  Sinnelagshoroskopet domineras fullständigt av den vågräta axeln mellan två lidelsefulla materialister. Besserwissern Stenbocken i fördelningsfrågor och så Kräftan för de gränslösa behoven. Det är inte svårt att se samma fenomen som hos Reinfeldt: en materialistisk och girig människa som projicerar sin svaga karaktär på "det sovande svenska folket", som Reinfeldt vågade uttrycka sig när han ännu var en ung och småfascistoid streber.

till H-P:s eftermäle ska sägas att hon insåg vad hon deltagit i och hämnades med en syrlig kommentar (som jag glömt) då det stod klart att Fege Fredrik sin vana trogen skulle offra henne för att rädda sig själv.

Hos Fölster är läget dock betydligt allvarligare. Här är det inte bara en formalistisk och okänslig Måne i Stenbocken kopplad till den nästan sjukliga girighet som den fallna Mars i Kräftan leder till. Till skillnad från H-P har han den märkligt felkopplade glöd som uppstår i horbockssyndromet, när Mars möter Venus i det negativa och begärande Vattenelementet. 

När man googlar dyker det upp högfrekventa ordkombinationer som söker gissa vad man är intresserad av, och vid inknappandet av namnet Stefan Fölster kompletterar Google med förslaget "gay"!!! Och det är just den fallna Mars i Kräftan bloggen hittat statistiskt överrepresenterad i homosexuella horoskop. Och vad händer då om man kombinerar med "horbockssignaturen"? Fråga Christer Sturmark som har samma lidelse och hunger i samma tecken och som ständigt attackera religionen för dess åsikt om homosexualitet eller gnäller på Newsmill om att inte staten ger denna bisarra copycat-klubb Humanisterna bidrag. 

(Trodde knappt mina ögon när jag upptäckte att de plagierar kristendomens konfirmation och tar betalt för att ge obildade föräldrar en chans att sätta oskyldiga ungar i en ateist-konfirmation. Detta är Djävulen i dess prydno, den onde som perverterar allt han rör vid.)

*****

Satans huvud, fixstjärnan Algol, förefaller faktiskt spela en roll i Svenskt Näringslivs chefsekonoms öde (se lobbyorganisationens horoskop med Den Onde i fullt majestät på himmelens högsta höjd.)

Om vi räknar med en snäv orb om ±3° och överger indiernas tes om att planeter (inget sagt om stjärnor) tvärt förlorar sin varkan vid en teckengräns, har vi faktiskt något av den värsta indikation på kriminell vilja till lätta pengar jag sett. För det faller sig inte bättre än att Fölsters Jupiter i Vågen också tillhör de placeringar där bloggen funnit statistisk signifikans. 

Lätta pengars Jupiter i venusianska (komfortsökande) Vågen var faktiskt den enda placering där Jupiter betedde sig markant illa (dvs. var signifikant överrepresenterad i några hundra horoskop för brottsdömda). Talesättet "Jupiter joys [förlustar sig] in Libra" kan visserligen ifrågasättas eftersom västastrologin i många hundra år talat om en Jupiter som i själva verket har befunnit sig i Jungfrun. Jag vet inte hur gammalt uttrycket är, det kan gå tillbaka till latinets Jove (Jupiter), vilket ger oss Jupiter som en jovialisk sälle, ibland en ren lycksökare.

Trots västzodiakens avvikelse från de antika positionerna - då traditionerna formulerades på det sätt de traderats till västerlandet - stämmer Jupiters "fröjdande" med mitt empiriska rön. Min tanke har varit att den här kriminella böjelsen mot stora och lätta pengar beror på att ägaren är Venus, pengarnas planet och även den en markör för det bekväma livet. Det blir helt enkelt för mycket av det goda och individerna blir veka, effeminerade och karaktärslösa. Det skulle kunna stämma med det faktum att många svenskar tydligen googlar för att ta reda på vad för något Fölster egentligen är.

Jag misstänker att människor i akut inre kris inte har någon som helst empati för andra människor i andra typer av problem. Därför ger Fölster blanka fan i att poängen med höjd arbetslöshetsersättning är att möjliggöra ett drägligt liv för dem som drabbats av hans högerideologi. Patologiskt lever han bara genom sina siffror men hur han hanterar dessa siffror och det han säger om dem, avslöjar hur fruktansvart illa han egentligen mår. 

Han har frankt talat den allra värsta månkonfiguration jag känner till, utöver den givna "mördarpositionen", den fallna Månen i dödens Skorpion. Varför? Jo, för Månen i Stenbocken har också en vad konnotation av "kläm åt dem tills de dör", glöm inte att det är Saturnus (Döden) som förfogar över det här sinnet. Och även om Saturnus står positiv i Skytten kan man inte bara vifta bara horkarlen i Kräftans giriga djup. Jag ska inte återge vad Claudius Ptolemaios i antiken ansåg om den här sorten, men det var inte Guds bästa barn...

Är han gay lider han troligen av så mycket självhat att han inte kunde bry sig mindre om de människor som fångats i den massarbetslöshet högern ställt till med. Vi har här en värdig ny medlem i bloggens växande samling av perverterade räknenissar på högerkanten, män som söker styra Sverige mot total infantilitet, mot en så fattig och pengafixerad världsbild att det är svårt att förstå hur det är möjligt för någon att bli så torftig. 

I Sverige domderar uppenbarligen patrask från det Större Tyskland. Genomsnittsfolk där, idag, men smarta nog att manövrera sig fram här, idag. Vi har nu noterat två namn, Per Schlingmann och Stefan Fölster, och det finns säkert många fler. 

De ansenliga mängder främlingsfientliga svenskar skulle profitabelt börja studera invandringen av tyska karriärister till Sverige och fråga sig om det är däri hotet för vår välfärd ligger, snarare än i en human flyktingpolitik som förädlar i första hand den människa som sträcker ut den hjälpande handen.

*****

Och för övrigt anser jag att SvD:s faktakoll borde faktakolla sig själva också, försåvitt man inte avsiktligt använder vilseledande färger, medvetna om att många numera är så ytliga att de bara tittar på bilder för att bilda sig en uppfattning...

SvD 120222

3 kommentarer:

Anonym sa...

Att Fölsters påstående stämmer säger ju inte bara en enig forskarkår utan också vanligt sunt förnuft. Skulle arbetslöshetsunderstödet vara 100% av lönen skulle vi självklart ha närmare 100% arbetslöshet. Och sedan sjunker den givetvis, ju lägre stödet är. Säger ju sig självt. Att det sedan är önskvärt med en viss nivå i a-kassa, trots att det minskar arbetsviljan och ökar arbetslösheten, är ju en helt annan sak.

Seaward sa...

Inlägget för sin diskussion utanför ekonomismens mind-set. Vilket naturligtvis är svårt att ta in för dem som fallit i Gropen.

Anonym sa...

Man undrar vad Fölsters morföräldrar skulle ha tyckt om hans idéer... Myrdalarna alltså...
S