Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 31 mars 2012

Reinfeldt i Caligulas fotspår

Har dagen sett ett inlägg där Reinfeldt paras med namnet på en avskydd diktator, kan den se två!

Här är en text från förra sommaren (12/7) som då lades på hyllan.

Föranlett av ett tv-klipp på DN.

Bloggen fortsätter med enstaka historiska paralleller mellan den korrupta regim Sverige nu har men stora delar av folket inte märker av eftersom deras andliga korruption är i paritet med rovkapitalismen vars springpojke Reinfeldt är.

Fredrik Reinfeldts maktambitioner går bättre att förstå om man jämför hans horoskop med den perverse kejsaren Caligula som klarade hela tre år vid makten innan han mördades. Det är ett tecken på att tiderna är lugnare nu än förr, att Reinfeldt är inne på sitt sjätte år i maktställning och ännu är vid liv - om än nätt och jämt.

Wikipedia återger historiska källor som exakt beskriver Reinfeldts sätt att plundra staten genom att sälja ut dess egendomar till privatintressen. När det började gå Caligula emot, då sades han ha falskeligen anklagat och t.o.m. dödat individer i syfte att ta över deras egendomar (och så förbättra statsfinanserna). 

According to Suetonius, in the first year of Caligula's reign he squandered 2,700,000,000 sesterces that Tiberius had amassed. His nephew Nero Caesar both envied and admired the fact that Gaius had run through the vast wealth Tiberius had left him in so short a time.

Reinfeldt ÄR slösaktig och saknar intelligent politik. Han bryter ner samhället, säljer ut det, och dräller skattelättnader över alla dem som minst behöver dem!
 
Caligula började också auktionera ut underhållningsgladiatorerna, en åtgärd som påminner mycket om en omvändning av Reinfeldt, som istället betalar arbetsgivare för att hålla anti-gladiatorer - samhällets mindre konkurrenskraftiga - sysselsatta i nonsensverksamhet i (nu avblåsta) Fas 3.

[Tillägg: Trodde vi ja! Oppositionen gick på semester sommaren 2011 och här sitter nu underteckad i en fas 3-åtgärd... Att socialdemokraterna styrs av en närmast marknadsliberalistisk falang visade nytillträdde Löfven med all tydlighet när han förklarade att det inte blir tal om något återförstatligande verksamheter som överhuvudtaget inte har i händerna på profitörer att göra.]

Astrologin vet att det ibland är samma principer som verkar bakom spegelvända skeden, men då med spegelvända planeter. Och mycket riktigt sker en utväxling i kapitalsamlaren Kräftan: Caligula hade Månen där, men Reinfeldt placerar sin Sol där.

Vad Caligulas galenskap och sexuella perversioner beträffar, har vi inte hunnit lära oss allt om Reinfeldt än. Jag har en "tidstvilling" till honom och den mannen inte bara liknar Reinfeldt med samma gråtande ögon och höga panna, utan har till och med samma kinesiska födelsehoroskop (baserat på helt andra teorier). Och: han är en sexuell pervert. 

Nå, anekdotiska fall övertygar inte skeptiker. Och det är just under Reinfeldts och Caligulas stigande tecken i öster, Jungfrun, vi hittar den mest inbitna skepticismen.

Caligula - notera den grova tamasiska mörkläggningen
i 12e huset för omedvetenhet och världslig förlust.

Reinfeldt - notera den grova tamasiska mörkläggningen
i 12e huset för omedvetenhet och världslig förlust.
  
Den fåfänga och självmedvetna uppsyn vi finner hos Reinfeldt gick sannolikt igen i en gränslös narcissism hos Caligula, där också Solen steg i det självmedvetna och privatistiska tecknet. 

Caligula kan därmed lika väl jämföras med hans sentida och genomkorrupta romerska statsman Berlusconi! (Här en jämförelse av Reinfeldts och Berlusconis horoskop.) 

Där, mellan tummen och pekfingret har vi kalibern på den man svenska folket valde till sin ledare. Och då har jag inte ens repriserat parallellerna mellan Reinfeldts horoskop och Italiens diktator Mussolini under Andra världskriget!

Kan Reinfeldts missprydsamma pompositet ha att göra med ett avlägset liv som högdragen romare? Mer än troligt. Vi är alla här igen, vi som byggt historien kollektivt. Vissa har kastat käppar i hjulen och bara velat leva för sig själva, på massornas bekostnad.

Våga tro på dina intressen - i dem kommer du att hitta nycklarna till dina tidigare liv.

*****

Några sista saker om Caligulas horoskop och de betydande parallellerna med Reinfeldts. Storhetsvansinnet hos Caligula har redan många politiker sett hos Reinfeldt. Något har gått snett i den mannens ledarskap.

Båda har ett omedvetet som inte fungerar väl. I Reinfeldts fall ligger "lilla välgöraren" Venus i tolfte, i Caligulas fall den "lilla illgärningsmannen" Mars. Att Caligulas vansinne var mer uppenbart än Reinfeldts är uppenbart, se hur den lilla illgärningsmannen och den stora (Saturnus) leker katt och råtta och ömsesidigt attackerar varandra! Detta förenar 12e huset för materiella förluster med det tredje, som bl.a. står för intellektuell redbarhet. I detta hus hittar vi också ena halvan av den "sataniska axeln" så att nionde huset för samvete är degraderat.

Mordet på honom kunde kanske beräknas med dasha-metoden för planetära cykler, men jag nöjer mig med att notera att den onda cirkeln mellan Mars och Saturnus, illdåd och gränsdragning (även gränser i tiden) och inte minst mellan livets och dödens tecken, Lejonet och Skorpionen, ger intryck av att hans livslängd var predeterminerat kort. 

Caligula hade för övrigt sett hela sin familj utplånad (inkl. sex syskon) tidigare i livet, så det är uppenbart att detta är en farlig astrologisk indikation! Vi har sett den förr i samband med mord eller självmord. Bloggen är tyvärr så ofantligt omfångsrik redan och sökmöjligheterna så primitiva att värdefulla parallellfall försvunnit in i dunklet... 

På här punkten kan Reinfeldt känna sig trygg (fast han ser ut som om mordet på Caligula ännu ekar i honom personligen). Han har inte lika extrema dödsaspekter i sitt 12e hus.

Precis som Reinfeldt var Caligula fullständigt fixerad vid pengar, men romarens horoskop uttrycker den dubbla emfasen på 2a huset för ekonomi och 11e huset för inkomst via karriär lite annorlunda. Men en dubbel emfas är det också hos Caligula, eftersom han har den hungrande och njutningslystna Månen i Kräftan i elfte med pengarnas Venus, och Venus är andra ekonomihusets tillfälliga härskare.

 
Tillägg 31 augusti 2020
 
Astrodatabank påpekar att födelseklockslaget 06.00 är en amerikansk astrologs spekulation, vilket franska AstroTheme tagit som fakta. I ett nytt blogginlägg kommenteras istället Calugulas galenskap ur perspektiv av en månascendent, det hamnar närmare personen Caligula än den hypotes som uppenbart VILLE se en härskare född i soluppgången...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har också mars i 12:e och saturnus i 3:e. Men inte i lejonet/skorpionen, och det är ju tur för mig... Också tur att jag har vågascendent och inte jungfrudito, är en reflektion man gör när man läser ovanstående. Om jag hade fötts bara några timmar tidigare hade jag haft mars/solen i första i kamp mot saturnus, och dessutom månen i väldigt tajt konjunktion med Algol. Min mamma har berättat att förlossningsarbetet avstannade några timmar innan det satte igång igen, och jag föddes vid 11-tiden. Det låg alltså inte i mitt karma att få ett så svårt öde som en jungfruascendent hade gett mig. Visst är det förunderligt att tänka sig vilka krafter som är igång vid barns födelse! Och det är vid en normal födsels förlopp inte läkarna eller mamman som bestämmer när födslen sättas igång, utan barnet själv (fick jag veta när jag väntade barn) men eg är det ju högre krafter...
(Det blev mycket förlossningsprat här ser jag, men så står månen i kräftan också, upptäcker jag!:-))
S

Seaward sa...

Ytterst tänkvärt det där med en respit under förlossningsarbetet, nästan så att "rätt" ascendent skulle hinna upp i öster !!!
:-)

Anonym sa...

Jag är lite nyfiken om vad du säger om Stefan Stenudds husbeskrivningar (jag vet att du nämt hans namn förut). Enligt honom så ska ju elfte huset stå för ideal (vilket ju låter betydligt mer ärofullt än "inkomst via karriär") och vidare så sägs sjätte huset förutom hälsa även ha med arbete att göra. Då kan man ju tolka det som att hans kräft-Sol i elfte står för den ideologi han driver och att Vattuman-Saturnus i sjätte huset sår för fixeringen vid "arbete".

Seaward sa...

Det här är de indiska husen, som skiljer sig från den tradition som vuxit fram i väst. De har gemensamma rötter men ibland skiljer de sig på intressanta sätt. (Elfte som "vänskapshus" ligger i Indien istället på den pladdrigt kommunicerande Tvillingarna - dvs. det tredje huset.)

Elfte som inkomst av karriär har att göra med den indiska tankeleken "andra från tionde", dvs det är ett ekonomihus. Jag har en länk på länksidan till en okej samling indiska husbetydelser.

Minns inte om indierna har traditionen om ideal vid elfte, men det rimmar ju helt med Vattumannens ideologiskt extremt fanatiska stil (se massmördaren Anders Breiviks ideologiska besatthet - en Vattuman-Sol. Kanske indierna var misstänksamma mot "idealister" eftersom de är så svala angående elfte...

Saturnus i sjätte för fiender, undersåtar, drängar och löntagare hos Reinfeldt stämmer precis med den indiska (och delvis med den västerländska) tanken om sjätte. Reinfeldt ser ner på löntagaren - liksom det näringsliv han arbetar åt - och sätter tung saturnuspress på särskilt detta hus... Saturnus indiska störning mot tredje intellektshuset visar att han ljuger om sina egentliga syften. Moderaterna stjäl socialdemokratiska begrepp och stoppar in nytt innehåll i dem.

Seaward sa...

Här är länken: http://www.goravani.com/tables/jyotish_vedic_houses1.html Jag ser att den här sajten har "vänner" i elfte men jag har sett andra indiska astrologer placera vänskap i tredje. Tredje är ett märkligt kluvet hus för dess signifikator är krigaren Mars och som kommunikationens hus är det också "pennfäktarens" plats. Hur funkar detta med "vänner"? Jo alla tre "lufthus" är kama-hus, dvs den sociala instinkten och het argumentation är alls inte oförenligt med vänskap (kanske i konflikträdda Sverige...)

Anonym sa...

Måste säga att för egen del tilltala mig den västastrologiska betydelsen av 11:e mer, har venus (asc- o måndisponent)där, men inte tusan har jag haft någon vidare "inkomst av karriär". Är kanske mer intresserad av ideal/ideologi... vänner däremot har jag aldrig haft många, men hellre kvalitet än kvantitet :-)
Apropå Venus så såg jag just på en sajt för vedisk astrologi att den förutom de vanliga attributen även kan stå för "vehicle". Fordon? Konstigt. Trodde man väl annars mer var Merkurius domän...
S

Seaward sa...

Fordon kan ses på olika sätt, i flera indiska sammanhang har jag sett fjärde huset, bilen är nästefter huset den dyraste kapitalvara de flesta köper. Och fjärde är just kapitalvaror (varav Kräftans dragning mot konsumism...) Fordon i elfte har jag aldrig hört om tidigare...

Det går inte att överväga Venus i 11e utan att titta på alla potentiella rikedomsomen. Är tionde husets herre urusel lär det inte bli någon förmögenhet i 11e oavsett om man har Venus där! Är inte 2a huset starkt talar också det mot en initialt venusfärgad förmögenhet. Osv... Dessutom innehåller indisk astrologi en direkt "second opinion" genom att varje hus också har en karaka (signifikator).

Och det är faktiskt inte ens Venus i 11e som är det viktiga här, utan ägaren till 11e. Med din Vågascendent äger Månen 11e huset. Ja, indisk astrologi är så komplicerad och kräver så många avvägningar att jag aldrig seriöst försökt anlägga samtliga perspektiv i ett och samma blogginlägg. Det skulle bli så oläsbart att ingen orkade följa med... Men lite förenklat kan man säga att man måste använda så många perspektiv man har kraft att hålla i huvudet samtidigt och till sist ändå bara utmynna i "nå, den sammanlagda avvägningen för en som bygger upp 11e-husförmögenhet"?

Anonym sa...

Fordon - 4:e huset och kräftan, OK, men vad har Venus med dem att göra... Men strunt samma...
"10:e husets herre urusel" - tja det är månen upphöjd i oxen, men ihop med Algol i 8:e och opponerad av Jupiter blir den kanske urusel. Den sistnämnda är förresten verksam illgörare, kanske därför den inte gett mig någon rikedom, fastän belägen i egendomshuset. Månen själv står konstigt nog inte med för Vågen i tabellen "Planeternas verksamma natur". Och ägare till 11:e är solen, inte månen. Den är neutral i mitt fall, vad jag förstår. (Verksam illgörare i ont hus.)

Hur som helst - jag klagar verkligen inte. Det är inte pengatjänande som är min uppgift i detta liv.:-)Och jag föredrar som sagt att se den goda Venus i 11:e som att jag har en god ideologi. Dessutom är det ju Vattumannen som äger 11:e och den har väl mer med ideologi att göra än karriärinkomst. På så sätt tycker jag Västastrologin är mer logisk.
S
S

Seaward sa...

Månens frånvaro i tabellen (med enstaka undantag) kommenteras direkt under densamma.

Ämnet är som sagt så komplext att det bär iväg för långt att söka säga något vettigt i dessa små kommentarspalter. Och jag försöker själv lära mig det indiska tänket och kan inte säga att jag kommit så långt än...