Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 12 december 2011

"Regina, du måste lära dig lyssna."


 
Rubrikens replik fälldes av motdebattören i Morgonradion P1 till helt rabiata moderaten Regina Kevius. Frågan gällde den idiotmodell Stockholms moderater idag ska söka genomdriva i frågan om Slussens ombyggnad. 

Och det stämmer, innan motdebattören tillrättavisade kvinnan hade jag fått hela frukosten förstörd av den fanatiska och hårt anspända röst ur Führer Reinfeldts nya svenska kader av rottweilers. Så obehaglig var hennes definitiva inställning ("Hur understår sig någon ifrågasätta oss moderater!") att jag inte ens hann registrera vem motdebattören var. Den besatta kvinnan tog upp hela utrymmet.

Jag var bara tvungen att titta på horoskopet för en typisk ung moderat människa av idag: arrogant, tondöv och helt intelligensbefriad.

Jag får justera grafikprogrammet en smula för att i färgsättning beskriva den skada mot psyket (Månen) som vi ser här:



Från den lika rabiata Jan Björklund (fp) känner man igen kombinationen av den hetlevrade Väduren och den kalla och energiska logiken hos Jungfrun. Men där Björklund kan upplevas som rätt kul och faktiskt trevlig i sitt lättviktiga fäktande, där hade Regina Kevius hade oturen (?) att få in hela den egenmäktiga och ohörsamma kampmentaliteten i ett "fallet" psyke: Månen i mordiska Skorpionen. 

Jag illustrerar det här genolm att låta psykets disponent Mars smyga in Vädurens tunnelseende Eld i Skorpionens hätska Vatten. Men ännu värre - och skälet till att kvinnan inte kan argumentera utan att förfalla till tekniken att söka skrika omgivningen till underkastelse: en diktatorisk Saturnus i Jungfruns jordbruna sörja väller in i det skorpioniska bakvattnet. Monopol på den konkreta politiken, den egna kartitningen.

Här får vi då den komplexa mixen av Eld-Vatten-Jord i samma psyke. Den är faktiskt lätt att förstå. Överhettad och fascistoid i samma andetag! Som man hade det här mycket möjligt varit en våldsverkare, men kvinnor tycks processa samma krafter i psyket istället för genom nävarna. Då får vi istället denna typ, häxan eller ragatan.
  
Kalla Saturnus repression av välviljans Jupiter indikerar också en i hästväg kall och effektivitetsdyrkande nazimentalitet. Det förvånar inte att det är sådana här människor som attraheras av Fredrik Reinfeldts politik. 

För en röst på Moderaterna krävs grava förståndshandikapp eller djupa emotionella störningar. Bara så kan man missa vilket djävulssamhälle det penningdrivna moderata driver fram. Men med personliga skador av nämnt slag märker man förstås inte att man representerar en fasciststat, med en dyrkan av despoten Reinfeldt, som uppenbarligen håller sig med såna här gläfsande hundar i sitt korta koppel.

Jag tror inte svenskarna överlag har fattat än vad som håller på att hända med det här landet. T.o.m. JMK (fd journalisthögskolan) är självrannsakande - de släpper ifrån sig pack till journalister. Det är något fel på den unga generationen, de verkar vara återfödda från Europa och Andra världskriget, många av dem. Onda själar eller själar som fortfarande har ont.


Inga kommentarer: