Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 21 december 2011

Nytt stickprov på pöbelns kommentarer

AB skriver Eva Franchell en ruskig artikel om vad som håller på att hända med svensk demokrati under de tre tyskklingande namnen Schlingmann, Borg och Reinfeldt (sistnämnde är de facto bara en skyltdocka, det är mycket mörkare krafter som driver de sovande svenskarna in händerna på Rovkapitalet!)

Artikeln ger en antydan om den galna makthunger som driver Moderaterna och det går inte längre att förneka att de har ambitioner liknande de tyska nazisterna i Tyskland en gång. Den här gången gör det onda sinnelaget sin kupp försåtligt och i lönndom. Svenskarna har överhuvudtaget inte givit sitt godkännande till det propagandaministerium Schlingmann nu håller på att bygga för skattepengar.

Förstå! Svenskarna finansierar via sin skatt i detta nu ett system som ska hjärntvätta dem med falsk (m)-historia! Vi får regisserade små skådespel som t.ex. statsministerns jultal i vilket han visade sin oerhörda känsla för slagna kvinnor (han fick nämligen själv en örfil i skolan en gång). Det falska lismandet och den tomma retoriken får den korkade svenske mannen i reklamfilmerna att framstå som en både hygglig karl och en karaktär med viss substans!

Som den politiske analytikern Karl Marx nästan sa: 

Religionen Moderaterna är ett folkets opium!

Av läsarkommentarerna visar sig som vanligt dumhet kombinerad med själviskhet vara en utmärkt drivkraft för troll-beteende. På AB:s nätupplaga finns en äldre kommentatör med glödande penna som under årtionden samlat på sig en fantastisk insikt om turerna i Sverige och dess politik - Christer Brandt heter han. 

När han koncist summerar misstankarna att Aftonbladet var en medveten del i en större borgerlig kupp mot Juholt som upplevdes en farligt skarp retoriker (Reinfeldt är faktiskt ett skämt i det här avseendet), då svarar ett sånt här folkmassans bottennapp, Carl-Johan Tubbin: "Vad är det för trams du skriver" och tror sig sedan kort tillbakavisa en helhetsbild han inte ens tycks ha förstått.

Några rader längre ner (eller är det högre upp?) har han laddat om, och beter sig exakt som ett nättroll när han kommenterar en bra och seriös summering av hur socialdemokratin skapade ett jämlikhetssamhälle (rättvisa): "Du har rätt, sossarna tillhör det förgångna!"

"Trollet", som jag tycker Tubbin förtjänar att kallas, är inte en tolv heller, han är född 1968!Vad var det av vett som saknades på den här stackars posörens födelsehimmel? Tänk! Han är född väldigt lik den likaledes ständigt kritiserande folkpartisten Jan Björklund, en pladdermaskin som möjligen är underhållande men som ingen längre tar på allvar i politiken: Solen i påflugna Väduren, sinnelagets Måne i den pätimetriska Jungfrun. Björklund har helt enkelt dålig koll, precis som den här självbelåtna Vädurs-trollet.Notera hur självbelåtens Jupiter-i-Lejonet kontaktar Solen och kärlekens Venus i egocentriska Väduren. Det kunde ha betytt väldigt hög intelligens, men av lätt observerade anledningar kollapsar Elden i det här horoskopet och kvar blir bara en självcentrerad narcissist - alla tre eldplaceringar havererar och visar sina sämsta sidor: Venus i Väduren=kär i mig själv och mina fräcka utfall (Solen i Väduren). MEGA-KÄR i mig själv (Jupiter).

Vad som får Elden att korrumperas och bli en smutsig eld, ett trollaktigt uttryck är förstår Jordelementet. Det noblaste och det smutsigaste tvingas samman. (Kanske är det för att Jungfrun är ett Jordtecken tecknets neurotiska jakt på renhet går så långt som att t.o.m. skänka rasism, moderat politik eller naziutresningar av orena raser ett öra? 

Den naturliga och väl fungerande Jungfrun sorterar ruttna äpplen från de goda för att rädda skörden som helhet - notera återigen fixeringen på det dåliga som förvandlas till Jungfruns "urskillningsförmåga". Eller Jungfrun kanske blir laboratorieassistent eller t.o.m. kemist där det mängder av små ämnen på vilka Jungfrun kan applicera all sin förmåga att särskilja, urskilja, avskilja det ena ämnet från det andra. 

Jungfrun är tecknet som leker med Lego-bitarna hela sitt liv men aldrig går vidare och sammanfogar dem till större gestalter. På samma sätt visar det här trollet upp sig bara för att negera eller klaga. Detta är så uppenbart Månen i Jungfrun!

Men åren 1968-69 rymmer faktorer som drar mot en extra negativ variant på den naturligt negativa Jungfrun. Det är månnoderna samt Saturnus. När Tubbin föds kommer alla dessa negativa komponenter samman i en föga avundsvärd opposition mellan petiga och preciserande Jungfrun och kaotiska Fiskarna. 

I Tubbins fall är det uppenbart: kritisk Måne opponerad av kritisk (eller definierande eller bara hämmande Saturnus) - mindre och mindre perspektiv ju mer mannen tänker! Dumheten blir kapital om man tar det hårklyvande sinnet för långt! 

Saturnus också med norra månnoden, den som hungrar och förstärker tendenser: extremt restriktiv eller avvisande Saturnus. Det hårklyvande sinnelaget med södra månnoden som indikerar någon som "klippts av" eller separerats från sammanhanget - "huvudlös kritik" !!!  Det stämmer bra på trollet, vars kommentar bara vill skada, det är en illvillig kommentar till föregående kommentators goda sammanfattning:

Lars-Åke Petterson · Toppkommentator
Tänk själv, tänk kritiskt.
Köp inte den färdigtuggade propagandan från "dina" företrädare rätt av.

"Vi svenskar har glömt att berätta varifrån vi kom. Vilken resa vi gjort från fattigdomens, svältens och diktaturens avskräde till den starka moderna stat vi ser framför oss idag. Det är viktigt att kunna sin historia. För att förstå varför vi är där vi är och för att förstå vart vi är på väg.
     I Sverige lyckades socialdemokraterna genom allmänna val inneha makten under mycket långa tider. Tillsammans med LO-facken kunde ställa krav på ekonomiska och sociala reformer, som finasierades via skatter och statliga inkomster. Som stark industrination och med vår tekniska utveckling kunde vi bygga landet. Ett Sverige som de historielösa verkar tro har uppstått av sig självt...
     Visa mer

Svar · 10 ·
    Carl-Johan Tubbin · Toppkommentator
    Du har rätt, sossarna tillhör det förgångna! 

Dummare än Tubbin kan man omöjligt bli utan att helt tappa läs- och skrivförmåga! Ta hans horoskop som exempel på pöbelns låga typ av "egenmäktighet" (Eld/Jord som blockering som manar till kamp). Men minns också att de 187 Nobelpristagarna i fysik hade överrepresentation av Eld/Jord-kampen. Men de använde inte sin energi på detta stupida sätt.

Det onda intellektuella öde som Jungfru/Fisk-oppositionen signalerar runt 1968-69 kan förstås uttrycka sig på många sätt. Den hettar bara till när den månnodsaxeln med Saturnus i ena änden fylls på i andra ändan med någon viktig eller personlig planet. Viktigare än Månen eller Ascendentens härskare blir det inte.


Det här utsnittet tillhör t.ex. "fallet med den vänliga (och extremt vackra) modern", vars älskade dotter tyvärr led av svåraste formen av "bokstavssjukdom" - en flicka vars sinne var lynnigt i det extrema, till och med våldsam. Fadern hade en mental störning, men det insåg modern bara efter hand... Här kan man se Månen opposit Saturnus som "vedermödor i moderskapet" och det är en sådan förenklad iakttagelse att jag nästan skäms att dra ett streck för det här inlägget här.

Man får inte missa Satans huvud, vrångskalligheten. Tubbin har sinnelagets (Månen) härskare Merkurius i samma tecken som den skadade aggressionen (Mars i detriment i Oxen) och bara några få grader från "den onda stjärnan" Algol. Väg in den också i bilden av kvaliteten på den här människans psyke! 
Jämför sedan med det troll den här bloggen drog på sig under ett drygt år. Påfallande tydliga paralleller!

1 kommentar:

 1. Du har utan mitt godkännande publicerat kränkade uppgifter om mig och mina födelsedata ovan. Med hänvisning till PuL har du nu två möjligheter;
  1) Omgående ta bort ovanstående hänvisningar till mig, min bild och födelsedata
  2) Bli polisanmäld enligt ovan hänvisning

  Valet är ditt!
  Mvh
  Carl-Johan Tubbin

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.