Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 21 december 2011

Far och son: två små kukhuvuden

Regelbunden läsare måste undra vad som hänt, så här ser rubrikerna sällan ut! 

Men lugn, jag använder bara samma begränsade intellekt som de här två rapparna förfogar över. Allt för att bättre leva mig in i deras horoskop.

Swedish Village Idiots 2011

Bakgrunden är ett rabalder om huruvida man får förvränga en låt (här Anna Books gamla örhänge ABC) och missrepresentera låtens andemening genom t.ex. knarkallusioner (AB). 

Töntrapparna deklarerar i bästa gangsta-stil att de står över lag och upphovsrätt och att originalkompositören saknar nerver och ekonomiska muskler att dra dem inför rätta.



Ja, man undrar vem som ligger ovanpå vem, far eller son? De är ju stjärtpojkar båda två! Båda "männen" har den fallna virilitetens indikation: Mars i "kärringläget" i Kräftan. Den position som producerar signifikant många homosexuella enligt ett statistiskt test med 120 hbt-horoskop. [1]

Att de också har den typiska "pojke möter flicka" - Sol möter Måne - machotecknet Lejonet bara understryker att de är två fega (Mars i Kräftan) homon, om de nu inte upptäckt det själva än. Jag menar, vilken straight man skulle göra pastisch på en Anna Book-låt?

Jag tror det räcker så. Ämnet är inte värt fler ord och jag mår illa av att använda intellektet på deras egen nivå.


______
1. Jag har senare (utanför bloggen) upprepat testet med en datamängd som nu uppgick till 177 kartor. Trenden höll i sig, Mars fortsatte producera markant flera sexuella perversioner än övriga placeringar. 

Men som vanligt måste det sägas att "statistiskt signifikant avvikelse" alltjämt innebär att de allra flesta födslar inte havererar. Vad det visar är emellertid att antikens astrologer hade hittat en verifierbar sanning om krigaren. Rapparna är räddhågsna kärringar, det är därför de går på som de gör.


10 kommentarer:

Anonym sa...

Nu tycker inte jag om musiken som Far & Son producerar. Men jag ser inget fel i det de har gjort. Det är inte första gången det görs en parodi på en låt-text. Det är absolut inget fel med det (http://www.smff.se/?id=1434&cid=1274).

Far & Son (och Lilla Lovis) gör musik som provocerar, de sjunger om knark, och det är inget nytt, och det är bara väntat när man ber dem göra ett uppträdande. Du (eller jag) tillhör inte målgruppen som musiken riktar sig till; men det är ingen anledning till att ge dem skit för det dom gör.

Lovis, Frej och Simon G är populära; det går inte att förneka. De donerade ett USB-minne i musikhjälpen med flertalet osläppta låtar som deras fans gärna ville spendera pengar på, men det lades inte upp förens sista auktionsdagen, och det uppmärksammades inte i sändning. Väldigt onödigt (och respektlöst) i mitt tycke, pengarna skulle gå till en god sak.

Varför reagerar dom som dom gör? Jag vet inte; kanske för att hela situationen är så fruktansvärt löjlig?

Ha en bra dag.

Anonym sa...

All publicitet är bra publicitet, så varesig du vill eller inte så hjälper du bara bandet genom all skit du skriver.
Och vad har homosexualitet med saken att göra?
Tror tbh ingen av dem är homosexuella, men vad hade det gjort för skillnad? Ingen alls.

Far & Son är bra, och får göra musik om precis vad de vill. Det är inte upp till dig.

Ha en fin dag, hejdå!

Seaward sa...

Ordet är fritt.

Anonym sa...

Vad har du för syn på homosexuella egentligen? "Sexuella perversioner"?!

Anonym sa...

Horoskop? Vem är det som använder knark undrar jag?

Anonym sa...

Du kallar dig själv intellektuell men samtidigt är du både homofob och tydligen emot yttranderätts frihet! Bra jobbat med att dumförklara dig själv (Y) :)

Anonym sa...

då lägger jag den 7e kommentaren!
HAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHA!!!!!
WWAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!!!!

MUUUAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAHAHAH!!!!!!!!!!!

Hoppas du får betalt för att göra så här bra reklam åt dom!!! Synd att du ska behöva såga din egna gren för att göra det!!

AAAAHAHAHAHAHAHAHAHAH

Mikael Sol sa...

Nu undrar man ju över Anna Books horoskop. Är hon också homosexuell?

Seaward sa...

Eftersom några läsare inte klarar flerskiktade texter kommer ett dygn senare facit (som faktiskt finns i huvudtexten också, men eftersom några...).

Detta är bloggaren som driver med sina egna horoskopanalyser genom att inta den genomsnittliga rapparens förmodade intelligensnivå inom vilken gränslösa fånigheter kan förekomma allt från att tro man står över lagen till homofobi.

Men inlägget placerar sig ändå i närheten av de mer seriösa statistiska studierna på bloggen, bara för att förvirra lite extra.

Anonym sa...

L.S.D DU ÄR MINA TANKAAAAAAAR!