Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 14 december 2011

Består Regeringen Reinfeldt enbart av riffraff?

När du läst så mycket du orkar av det här inlägget, missa för all del inte den här artikeln i engelska The Guardian. Brittisk press är precis som den högerstyrda svenska: bedriver en klasskamp till de besuttnas beskydd som avlägger en så massiv rökridå att läsaren inte ser vilken värld hon lever i ! Tankarna går direkt till Aftonbladet (Juholt-drevet) och /Expressen samt en del mindre talangfulla lobbyister/ledarskribenter i DN/SvD!

Läs, britten skriver med glöd och precision!

*****
 
Så hävdar då Regeringen Reinfeldt inför Europadomstolen (AB) att det 91-åriga fanskapet visst ska ur landet - denna kostsamma barlast som är mer än en moderat vill ha att göra med - precis som de tre små barnen som svensk polis haffade i ottan häromdagen och slängde ut i vida världen utan några kontakter alls! (AB 2)

Nu har väl ändå Regeringen Reinfeldt tappat ALL LEGITIMITET i människor ögon för att inte tala om Himmelens Tysta Öga som ser och tar Notis.

VAR ÄR SOCIALDEMOKRATIN NU? Ser ni inte hur denna cyniska statsminister och hans vanskapta ledhund Billström formligen tigger om att bli utmanövrerade? Det mänskliga samhället är ju om något den punkt där sossar borde kunna plocka massor av poäng när vi nu fått in riktiga fascister i regeringsställning!

Ta Charlotte Hellner t.ex., Regeringen Reinfeldts ombud i kontakten med Europadomstolen (det är hon som undertecknat dokumentet AB publicerar). Här har vi ännu ett av de där horoskopen som först ser sätt okej ut, tills man börjar fråga sig vad som händer i Fiskarnas tecken. Och varför hon bara har känslor (Eld och Vatten) men ingen som helst kunskap om mänskliga värden - de som ges av de människoliknande Lufttecknen Tvillingarna, Vattumannen och rättvisans Vågskålar (människor i partnerskap).


Faktum är att hennes karta för tankarna till den sociopatiska Tobias Billström själv:



Vad som tycks skapa dessa undermänniskor som inte skäms för att utföra de dåd de utför är en kombination av två illgärningsmän med handlingsmänniskan Solen. I båda horoskopen är Solen "överdriven" i brist på bättre ord. Det är demonen Rahu som förvanskar Solens inflytande, och minns att Solen redan från början är klassad som en förbrännande faktor i denna världen, hur mycket den än i nästa värld är vår egen andesjäl.

Både Hellner och Billström har störningarna mot Solen i "sattviska" tecken, som tydligen får dem att ta väldigt lätt på det här med "rörlighet". "Lätt in, lätt ut ur landet". Jag bekymrade mig tidigare över att en annan cynisk rasist, holländske populistpolitikern Geerd Wilders hade ett storkors i Sattva, "godhetens kvalitet" men självklart kan Rajas - Tamas - Sattva uppträda på olika sätt hos olika människor. Wilders är tydligen ohyggligt intelligent och är således en som missbrukar det ljus han blivit given.

Hellre då en tungsint och trög människa som kämpar mot Mörkret, ta t.ex. tidningen Chefs chefredaktör Cissi Elwin, vars utbrändhet och depression märkligt nog kom minst tio år efter hennes närapå tidstvilling den likaledes medicinerade och depressiva Brooke Shields.

Med mindre än ett dygns mellanrum mellan de här två födelserna men ändå så likartat psykologiskt öde (mörker och medicinering) kan man ana att det faktum att Shields drabbades många år före Elwin har med ascendenttecknet att göra. De går så att säga igenom sitt liv med olika rytmik och möter vissa utstakade utmaningar vid olika åldrar i livet. (Synd att bådas födelsetimma är okänd.)

Tillbaka till moderaten Charlotte Hellner. Axeln mellan Fiskarna och Jungfrun, men främst Jungfrun ensam har figurerat tidigare i horoskop som gjort sig skyldiga till främlingsfientlighet. Logiken bakom detta är redan utredd i flera äldre inlägg av typen främlingsfientlighet/rasism. Sägas ska bara att Fiskarna står för exil och rotlöshet och Jungfrun för en ensam och räddhågsen farmare som klänger sig fast vid det han/hon upplever som sitt stycke jord (begripligt men knappast särskilt begåvat - det är den mentaliteten som föds ur det materialistiska Jordelementet om man inte gör något åt sin inskränkthet).

Tilläggas ska bara att jag hittat det omvända också: hos invandrare, även förstagenerationens. Det ligger en märklig ironi i detta - att det är samma människotyp som hatar invandrare som de invandrare som kommer till och hoppas på en ny chans i livet!

Främlingsfientliga Hellner på Utrikesdepartementet är säkert en nyttig idiot, dvs en plikttrogen byråkrat. Hon är en livsfarlig människa, en legalist. Saturnus är en paragrafryttare och ett osäkert kort i varje horoskop. Det är inte en god planet utan en illgärningsman. Som bäst kan man få viss kontroll över kontrollören så att individen blir självbehärskad och tålig.

I sämre fall tar Saturnus helt över och man blir en kallsinnig psykopat. Saturnus i Vatten (som Fiskarna) är i grunden inte alls lyckad och det blir inte bättre av att stryparen tvingas samman med generösa Solen. Lägg sedan "förstoringsglaset" Rahu så att vi får en megaversion av den här legalistiska idiotin!

Här är då en kvinnlig skarprättare som - fast hon inte förstår det - nu är skyldig till mord - i den andliga världen där vi samlar goda och onda gärningar - andligt mord på en 91-årig kvinna. Hon är precis som en lägervakt i något naziläger under Andra världskriget.

Regeringen Reinfeldt visar allt mer för varje kvartal som går att de är en illegitim regering av värsta sort. Varför lägger inte riksdagen fram en misstroendeförklaring? Sverige skämmer ut sig.

Nu är det skandaler av högeregoistisk typ inom precis vartenda område - och de har inget alls att göra med att Europa strular i sitt valutasamarbete. Detta är en ohyra som äter landet och börjar på regeringsnivå och går i korrupta förgreningar till vänner och bekanta inom näringslivet som Regeringen Reinfeldt har. Sverige har på bara några år blivit en enda stor cancermetastas vilket bäst förklaras med att statsminister Fredrik Reinfeldt är född i Kräftans eller cancerns tecken. Så här ser alltså den sjukdomen ut överfört på ett samhälle. Ruskigt!


Bonusspaning.

Av mina sparade 5.700 horoskop har det inte lyckats slinka in någon med moderatkvinnans besvärliga mix av Sol, Saturnus och Rahu, så jag förenklade sökningen till dem med ömsesidiga fienderna Sol och Saturnus i Fiskarna. Då kom en hel hög, 38 stycken. Därtill en grupp med remarkabelt många störda figurer.


  • Joseph Priestley;25.3.1733 - avfälling från teologin, blev kemist
  • Charles-Pierre Baudelaire;9.4.1821 - poet, brände ut sig, dog mycket ung
  • Albert Einstein;14.3.1879 - genial fysiker, dyslektisk försöker en del påstå för att känna sig själva lite bättre
  • Otto Weininger;3.4.1880 - kvinnohatande filosof, självmord vid 23 (jfr Baudelaires snabba utbränning)
  • Franz Stangl;26.3.1908 - JA! Nazivakt i lägret Treblinka! Svart på vitt hur hjärtlös den här regeringstjänstemannen är!
  • Abraham Maslow;1.4.1908 - materialistisk behovsuppfyllelsepsykolog
  • Ingemar Hedenius;5.4.1908 - ateistisk agitator
  • Bette Davis;5.4.1908 - frapperande tuff kvinna
  • Herbert von Karajan;5.4.1908 - dirigent, nazianhängare (förtigs gärna bland vänner av klassisk musik)
  • Carl-Henrik Svenstedt;29.3.1937 - girig svensk höjdare, gjorde senast bort sig under BP:s oljekatastrofen i Mexikanska bukten
  • Orlando Kicke Fagin;30.3.1937 - transsexuell velpotta, bytte kön från man till kvinna och sedan tillbaka till man igen: "ångrade mig"
  • Warren Beatty;30.3.1937 - skådespelare, fd make till Madonna, sexmissbrukare (skröt om mer än tiotusen erövrade kvinnor!)
  • Colin Powell;5.4.1937 - statssekreterare under Bush Jr som sålde ära och heder
  • Rudolf Nureyev;17.3.1938 - balettdansör, homosexuell, dog i AIDS
  • David Irving;24.3.1938 - nazistisk historiker, förnekar Förintelsen
  • Anthony James Leggett;26.3.1938 - Nobelpristagare i fysik
  • Björn Axén;28.3.1938 - hårfrisör, homosexuell, självmord vid besked om HIV+
  • Ali McGraw;1.4.1938 - aktris, gift med Steve McQueen som dog efter bara fem års äktenskap
  • John E. Hunter;29.3.1939 - psykolog
  • Levi Fragell;30.3.1939 - norsk fd predikant som blev ateist
  • Marvin Gaye;2.4.1939 - soulsångare, drogproblem, bisexuell, mördad av sin far
  • Seamus Heaney;13.4.1939 - Nobelpris i litteratur
  • Cynthia Nixon;9.4.1966 - aktris, homosexuell, bröstcancer
  • Lisa Stansfield;11.4.1966 - popsångerska som kom ur ropet snabbt
  • Rigmor Gustafsson;12.4.1966 - jazzsångerska
  • Lauren Graham;16.3.1967 - aktris (begåvad, bokmal)
  • Jonas Berggren;21.3.1967 - hmm rik sprätt pga några poplåtar
  • Anonym1;24.3.1967 - vacker, vänlig kvinna växte upp med fadern (troligen moderns tragiska död)
  • Mikael Westerlund;7.4.1967 - skattefifflande pokerproffs
  • Anonym2;9.4.1967 - den mest liderliga teologistuderande jag mött
  • Sarah Cracknell;12.4.1967 - sensuell sångerska i St Etienne
  • Capleton;13.4.1967 - homofob ragga-artist
  • Anonym3;23.3.1968 - vänlig modersbunden designer (skilsmässobarn)
  • Damon Albarn;23.3.1968 - kreativ kraft i gruppen Blur och Gorillaz
  • Lucy Lawless (Ryan);29.3.1968 - tv-aktris (Xena)
  • Celine Dion;30.3.1968 - sångerska
  • Annika Winsth;4.4.1968 - chefsekonom
  • Patricia Arquette;8.4.1968 - aktris


Vad är det underliga med den här gruppen? Jo, vid ett tillfälle när datasamlingen bestod av cirka 5.300 kartor tog jag fram HBT-horoskop för en särstudie - de var 177 stycken. Dessa utgjorde cirka 3,3% av hela underlaget, vilket väl motsvarar uppskattningen i verkliga livet (2-4% har jag läst).

I den här gruppen med 38 frusna hjärtan (Solen/Hjärtat + iskalla Saturnus) är det fler än så, närmare bestämt 6 stycken eller chockerande 15,7%. Och då undrar man vad den homofoba ragga-sångaren söker undertrycka! Och lägg till det två självmord, en bestialisk nazivakt och en fisförnäm nazisympatiserande dirigent. Och Xena, krigardrottningen Lucy Lawless, lesbisk favorit nummer ett, vad har hon egentligen för läggning, eller de två dedikerade ateisterna?

Ingen kan missta sig: Solen med Saturnus i "exilens tecken" skapar besynnerligt avvikande människor.

Givet moderaten som utan att invända sig hanterar ärendet med 91-åringen som vilken pappersexercis som helst tillhör helt klart det här skadade sällskapet och ännu värre - hon har dessutom den perverterande förstärkaren Rahu på sig!




Inga kommentarer: