Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 21 oktober 2011

Tänk, en hedervärd Moderat!

Nationalekonomen Anne-Marie Pålsson lämnar Moderaterna och som skäl anför hon partiets obegripliga mörkande av vem som finansierar deras nedmontering av det svenska välfärdssamhälle som faktiskt fungerade utmärkt intill den amerikanska marknadsliberalismen med dess kortsiktiga kvartalskapitalism och bindgalna profithunger började förgifta t.o.m. socialdemokratin. Ja, allt det sade hon förstås inte. Men läs hennes intressanta Newsmill-artikel.

Fast det är oklart var Månen stod på himmelen då Pålsson föddes uppstår ett spännande budskap av moralisk art om man räknar med en födelse strax efter halvelva på förmiddagen. Visserligen ger detta det "sämsta" psyket av dem alla, den fallna Månen i Skorpionen har som vi sett utmärka sig bland mördare och kriminella. 

Men merparten av dessa sinnelag är förstår inte alls särskilt vanartiga och eftersom det tidiga dygnets Måne i Vågen har det i sig att kunna missköta sig gravt (se bara Fredrik Reinfeldt!) skulle man kunna välja Skorpionsinnet i det här fallet, bara för att kompensera en smula!



Men sanningen är att placeringen passar bra. För med Chandra lagna, en månascendent som ersättning för bristen på klockslag, ser nu då hur den direkta och här inte så lite sensationalistiska Väduren angriper nionde samvetshuset i en fräsande Eld/Vatten-drabbning. Kvinnan visste minsann hur att göra sorti från Nya Moderaterna med buller och bång!

Samma Mars angriper också sitt andra hemmatecken för en distinkt intensiv typ av Mån-Skorpion. De här sinnelagen brukar annars vara ruvande och kalla, noga iakttagande och bara ibland slå till i ett välriktat utfall. De är faktiskt bra analytiker, fast Månen är Vatten och teoretiskt hör till den animala eller t.o.m. vegetativa själen.

För nationalekonomi tycker jag Venus (pengar) i härskarläge i materialistiska Jordtecknet Oxen passar utmärkt, och då särskilt om Månen eller hågen står till Skorpionens negativa vakande på alla sprickor i systemet. Den sataniska axeln behöver naturligtvis inte alltid leda till en privat överkonsumtion och måttlös bunkringsmentalitet, se åter påven Benedikt för ett exempel på hur man kan ta medveten ställning mot den sataniska axeln fast man har den på sin himmel. 

Ett annat exempel på detta är den rätt sorgliga unga Megan Fox som pga. sin skönhet tvingats börja reflektera kring yta och innehåll. Jag säger sorglig, för av de rikliga citaten på imdb.com att döma, har hon en negativ grundmentalitet, anfrätt av självtvivel och, kanske, en något begränsad intelligens. Men det är just vad man får med viktiga planeter i den här negativt polariserade axeln. 

Anne-Marie Pålssons kraftfulla Vädur blir här ett välkommet motgift till den satanism som hon nu med Gycklaren Algol tillskriver Moderaterna som hon lämnar för ett universitetsjobb. Skulle Månen stå i ganska exakt opposition mot stjärnan Algol (al-Ghul, den store satan) uppstår det fenomenalt intressanta att detta sinne inifrån är informerat av utmanaren Väduren, så att detta pionjärtecken söker en nystart bortom Skorpionens korruption.

OM Pålsson har Månen i Skorpionen blir hennes dramatiska avhopp från Moderaterna faktiskt mer begripligt än om Månen opponeras från en plats i Vågen. Men smaka på båda placeringarna och avgör själv!

Givet osäkerheten om månplaceringen är det ingen mening att som i fallet med moderata propagandaministern söka lista ut psykets dolda disposition via den indiska läran om planeternas verksamma naturer. Gäller Skorpionen är det intressant att finna hur Mars likväl inte är en verksam välgörare utan neutral. Och det stämmer nog. Ingen vettig människa går med i Moderaterna till att börja med. Här är ett typiskt exempel på hur det materialistiska mörkret dominerat men att Väduren har det i sig att se Skorpionens korruption och välja en nystart i livet. 

Intressantare är väl att Månen (per automatik) anses vara en verksam välgörare - detta eftersom vi låter den sammanfalla med det första huset som alltid är gott, även om det också förser oss med en falsk känsla av ego. Det goda ligger förstås i att det knappast kan vara ett ont ting att existera, även om jordelivet är en förkrympt version av det verkliga livet. Jämfört med den "psykiska" analysen av propagandaminister Schlingmann är detta ett bättre horoskop.

*****


Jag får nog rätta rubriken en smula. Hedervärd kan en Moderat inte bli förrän han/hon lämnar den fasen bakom sig.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu kanske jag är ute på djupt, godtyckligt vatten; jag har delat ut flertalet lördagsexpress från riksdagen till nämnda kvinna och det klickade inte alls vid överlämnandena s.a.s. Jag har månen i Vågen. Nu kan det säkert vara många andra faktorer som avgjorde att det inte "klickade". Jag misstänker att du gjort ett korrekt antagande angående månen. Å andra sidan har jag träffat en herre med just Månen i Skorpionen och Solen i Väduren relativt nyligen där det klickade s.a.s. Psychobabble? Det är många planeter som spelar in...

Mvh/R.C.

Seaward sa...

Jag håller helt med om att det många gånger inte går att leda ett intryck eller ett beteende tillbaka till en enkel symbol. Och än värre blir det (som i detta fall) när man inte ens vet säkert vilken symbol man söker knyta sin upplevelse till!
:-)
Men får helt enkelt gå till sin samlade erfarenhet och jämföra med intryck av andra. En Mars opposit Mån-Vågen är en mycket öppnare typ än en Mars 210° Mån-Skorpionen som skapar en stor slitighet mellan "sekretess-Skorpionen" och "blottaren" Väduren.

Det är mycket pga den här motsättningen jag anar att hon stormar ut från (m) med dunder och brak - jag kallar ju Eld/Vatten-mötet för "sensationalism"...