Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 4 oktober 2011

Meredith Kercher & Rudy Guede (Knox-fallet)

Det är en riktigt soppa de bildar, Meredith Kercher från England, som fick halsen avskuren, Rudy Guede, Guldkusten, som nu avtjänar 16 år eftersom hans handavtryck fanns i en blodpöl, och Amanda Knox, USA. 

Deras horoskop överlappar varandra på just ett sådant sätt som man kunde ha misstänkt i situationer där människor står varandra nära på gott och ont. T.o.m. människor som mötts för en kort tid. Det beror ju på att Ödet bara kan genomdriva sitt om "idéerna" är konstellerade så att en röd tråd löper genom själarna hos alla de inblandade.

Meredith Kercher, mordoffer:



Rudy Gere, som före domen producerade Facebook-innehåll där han beskrev sig själv som Djävulen:



Den utåtriktade, positiva polariteten är påfallande stark i båda horoskopen, sex av nio punkter hos både offret och den dömda förövaren.

Mordoffer och dömd mördare födda bara två dagar från varandra, i utlandstecknet Skytten. Båda i främmande land (Italien) där dådet sker.

Något gick snett vid en sexlek har det sagts, och om offret föddes före cirka 18.50 på kvällen (och oddsen talar för det) har hon en Måne i Tvillingarna. Den bildar en fullmånespänning med Rudy Guede.

Eller säg så här, hon har redan en medfödd motsättning mellan man och kvinna (Sol och Måne i det egna horoskopet) - allt som behövs nu är en extern trigger, exempelvis någon vars egen Sol ställer sig i det mönster som redan är prefigurerat på Merediths himmel.

Helt klart faller Amanda Knox himmel lite utanför det här eldfängda mönstret. Hennes horoskop har tydliga störningar i Vatten, vilket skulle kunnat läsas som att hon var passiv iakttagare till de dödande knivhuggen. ÄR hon delskyldig trots friandet skulle man kunna tänka sig att hon var vittne i rummet medan Guede skar halsen av brittiskan. 

Mannens historia om att ha varit på toa (starkt kryddad mat!) just de minuter Meredith mördades är väl den tunnaste historia som går att föreställa sig, men även Amanda och den involverade italienaren hade en svag redogörelse för den kritiska tiden. (Se länk i inlägget om Amanda Knox.)

Jämför gärna Elin Nordegrens horoskop med den mördade brittiskan. Även här samma fullmåne och även här en bitter felsatsning utomlands på en färgad man, en psykopat.


Tillägg.

Bara för fullständighets skull, den fjärde inblandade, italienska datateknikstudenten Raffaele Sollecito. Jag hinner tyvärr inte titta närmare på det här komplexa fallet med fyra horoskop. Men det vore spännande att ägna frågan en hel dags reflektion. För om alla tre är skyldiga borde alla deras horoskop peka i huvudsak i samma riktning, även om en eller annan god aspekt eller stark placering talar ett annat språk...

Likt Knox himmel drar italienarens mer åt Vatten.
De fyra upplöser sig således i två grupper,
en med mer Eld och en med mer Vatten...

Dock en observation. Kan även aspekter mot fixstjärnan Algol aktivera densamma? Det är den förkättrade frågan inom astrologin. Här har vi den i sig onda Mars-i-Skorpionen i nästan exakt opposition till hånleende Satans huvud, problemskaparen. (Minns Algol stigande i öster på Charlie Sheens himmel - ibland verkar den bara ge "okynne"!)

Jag söker genom 1.300 horoskop med födelseklockslag och accepterar en snäv orb motsvarande italienarens Mars i 5e graden, således Mars 1a-5e graden. Sexton horoskop har en matchande Mars, och flera av dem väldigt tankeväckande:

Robert Louis Stevenson; 13.11.1850;13:30
Mao Zedong; 26.12.1893; 8:30
Anna Freud;3. 12.1895;15:15
Albert Speer; 19.3.1905;11:15
Simon Wiesenthal;3 1.12.1908;23:30
Grace Kelly; 12.11.1929; 4:58
Danny DeVito; 17.11.1944;10:20
Gene Clark; 17.11.1944;11:05
Patrick Swayze; 18.8.1952; 8:10
Anonym 1; 20.12.1957;10:52
Anonym 2; 27.9.1965;18:00
Anonym 3; 6.9.1967; 9:29
Anonym 4; 20.2.1969; 9:48
Regina King; 15.1.1971; 7:40
Anonym 5; 7.10.1980;18:15
Anonym 6; 29.1.1986;11:07



Stevenson, författare till Dr Jekyll och mr Hyde. Kände även privat en inre dubbelhet: "jag och den där andra".

Zedong - svårbedömd politisk ledare, började bra men tycks ha korrumperats

Sigmund Freuds dotter Anna, led av svåra depressioner, ett "okynnigt sinnelag" (mischievous) har jag noterat - och det var långt innan jag började studera okynnets Algol!

Speer - naziarkitekt

Wiesenthal - nazioffer och senare spion åt israeliska säkerhetstjänsten (så typiskt Skorpionens verksamhet i det fördolda)

Kelly - kunglighet, ond bråd död i bilolycka

DeVito - regissör/skådespelare, född dvärg och med extremt skruvad svart humor

Clark - grundare av gruppen Byrds, depressiv, söp ihjäl sig

Swayze - skådespelare, neurotisk kedjerökare, dog i cancer

Anonym 1 - vänlig men introvert kvinna, inbiten ensammänniska

Anonym 2 - vänlig människa, social, få detaljer

Anonym 3 - lätt mentalsjuk, ser "psykopater" i alla andra, helt omedveten om egen slutenhet och tendens att dominera, illmarigt sockrat falskspel (Satans grin över hela ansiktet) - en äkta psykopat själv, med andra ord (Sent ska syndaren vakna!)

Anonym 4 - egocentrisk, dominant kvinna

King - aktris

Anonym 5 - barn till neurotisk mor och kriminell far, få detaljer

Anonym 6 - medveten och reflektiv individ, inga synbara "satansproblem"



En snabb överblick säger att det är lite väl mycket "problemindivider" i den här gruppen! Men som jag tidigare frågat: vad är det man ser, Algol eller Mars i förhärdade Skorpionen? Är det så att brottslingen Skorpionen projicerar sin skuld på en "objektiv andra" och målar fan på väggen. Är det i det här fallet fixstjärnan Algol som fått ta skit ända sedan antiken?

Är det i själva verket Skorpionen som är boven? Går det ens att separera de två halvorna av den "sataniska axeln" (Oxe/Skorpion) från varandra?

Implicerar inte den ena den andra? Den som väl öppnat munnen (Oxen) och börjat konsumera denna världen har samtidigt förpliktat sig att börja skita (Skorpionen). Konsumtionssnaran har slagit till och medvetandet är snärjt till denna världens små bekymmer. Precis som alla andra vill Djävulen ha en publik, han är en energitjuv av Guds nåde.

Inga kommentarer: