Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 10 februari 2011

Ny moderat under luppen - samma astro-störning!

Jag tar ett nytt astrologiskt stickprov på en moderat politiker, socialborgarrådet i Stockholm som tycker man ska avhjälpa den nya fattigdom moderaterna själva håller på att skapa genom sin bisarra politik...genom allmosor!

Jag tror knappt mina ögon. ÄR ALLA moderata politiker födda med störningar i Kräftans tecken - tecknet som i destabiliserat läge krymper solidariteten totalt och bara ser om sitt eget hus? 

Politik kan inte skapa solidaritet, påstår König Jerlmyr - felaktigt enligt AB:s artikel. 

Men det är inte helt fel. De stora sociala lösningarna kommer först senare i zodiaken, när symboliken blir mer komplex, i den första tredjedelen, där Kräftan hör hemma, ser själarna ännu till personen och faller offer för feltänket att systemfel, t.ex. naturvidrig politisk ideologi, kan lösas på individnivå! 

Moderaterna attraherar helt enkelt simpla människor som inte tänker värst bra. Se kritiken mot den hämmade Anders Borg som tycks tro att ju större penningpung, dess bättre. Han klarar inte att tänka i så många led som man måste kräva av stora statsmän.




Det är gott om kritiska kombinationer i socialborgarrådets horoskop. Fast man bara ska se en "fallen" planet som en potentiellt kritisk punkt, är det knappast lyckobådande att som här se kommunikationens Merkurius fallen i irrationellt Vatten i Fiskarna, samtidigt som Fiskarnas härskare gått över till Merkurius-tecknet Tvillingarna och där lider skada (hamnar i "detriment"). 

Detta är tekniskt sett en ömsesidig reception som borde stärka husens (tecknens) relationer med varandra, men tyvärr tycks Vatten och Luft svårförenliga (känslor och tankemönster kan gå rakt stick i stäv) att König Jerlmyr nu producerat en groda av magnitud om de fattiga. 

Faktiskt lika pinsam som den homosexuella sångares utfall mot den heteronormativa kristendomen som inledde åtskilliga bloggstudier av hur Vatten och Luft egentligen interagerar i ett horoskop. Det var i det sammanhanget jag lyckades visa att den här kombinationen helt enkelt inte vinner några Nobelpris i fysik. De är tydligen inte klartänkta nog.

Vad då göra om t.o.m. den starka Solen i Väduren (ännu mer personalistisk subjektivism) sviker genom att tecknets härskare Mars har "fallit" i Kräftan?

Eller när den snåla gränsdragaren Saturnus står klent placerad i sin fiendes,  hjärtegodhetens Sol, hus (Lejonet)?

Vad göra när så många indikationer är klart under normal standard?

Bli moderat förstås, och ängsligt hänga med den stora medelklassmassa som stänger ögon och öron eftersom de känner att också de kan ligga pyrt till i en svår tid. Är inte själsvirket mer än medelmåttigt, då skapar osäkra tider skitstövlar av de flesta människor, och det avspeglar sig i deras sätt att rösta politiskt.

König Jerlmyr kan nu inte lasta sig alltför hårt, för man är den man är. Frågan är om man har tänkt att förbli det hela livet igenom? Horoskopet visar vilka "ingångsvärdena" i livet är, men vår frihet ligger inte i en obegränsat mäktig vilja som många, särskilt duperade sekulära materialister tror.

Våra liv är redan förutbestämda när vi föds, och vi anländer med ett fullt schema med viktiga tajmade milstolpar. Vår egentliga frihet består i att likt Sokrates höra andesjälens inre röst säga nej när vi är på väg att ta fel beslut vid en av dessa vägskäl. På så sätt kan vi dö lite bättre än vi kom hit. Nästa återfödelse sker troligen under mer gynnsamma stjärnor.


Teknikalia: horoskopet prickar in alla tre av bloggens rätt generella "syndrom":
sensationalism (ger press, bra eller dålig), egenmäktighet (Saturnus kontroll över pengarnas Oxe är inte vacker här, givet övriga svagheter), samt dissociation (Vatten och Luft skär sig mot varandra).

*****


Se även:

(Leif Gripestam - samma skadade Mars i förvärvsdillets tecken Kräftan - med flera) 

(Torbjörn Rosdahl, mer av icke-mixen mellan Luft/Vatten)

Fredrik Reinfeldt - till dags dato sju inlägg som försöker förstå födelsehoroskopet för landets minst visionära politiker någonsin. 

Mannen som är nöjd att vara springpojke åt marknadskapitalismen och bara montera ned honom förhatliga saker, aldrig skapa något.

Om moderaternas nya metod att bara tiga när det osar hett (Bildt och Billström om Sveriges problem med "skräpet" från utlandet).

Exakt hur lågt politiker med den fallna Mars i Kräftan kan sjunka i sina värderingar, visade rasisten Marine Le Pen som upprepar Fredrik Reinfeldts skyggande Sol-Kräfta med egennyttans tecken Jungfrun som personlighetsyttring (ascendent). Ett obehagligt horoskop för den brist på välvilja med folket som hon delar med Reinfeldt, mannen som kallade sina egna landsmän "sovande". (Vilket jag håller med om, men på ett helt annat sätt.)

Prova tanken att Reinfeldts framskapande av en ny svensk underklass är hans sätt att uttrycka det som i andra horoskop har visat sig vara frekventa tecken på en rasist! 

Eftersom hans lata svenskar bara är en del av hans mentala störning passar han på att under sina redan för många år vid makten att via politiska åtgärder TROLLA FRAM just dessa "lågpresterande soffpotatisar" han av någon anledning sett i sina febriga mardrömmar och kommit att hata så. 

Detta är vad jag ser: Reinfeldt, själv född i svaghetens tecken Kräftan, hatar svaga människor! Är det neger-lurendrejaren till anfader han ältar, ett olöst personligt problem som nu landets alla cancersjuka och äldre får betala för? 

Kan inte någon via en kupp ta över rodret för den här skutan - vi kan inte ha djupt irrationella människor i ledningen!

Bloggen har brottats en del med problemet att de planetära och zodiakala principerna har ett så vitt spektrum. En del blir liemän i egen sak, andra använder Saturnus till att skipa rätt ur ett högre (andligt) perspektiv. I de flesta fall ligger problemen att förstå symbolikens utfall i dålig data - ett horoskop utan klockslag är bara av begränsat värde. Men ur arketypiskt perspektiv är det ingen som helst skillnad på Reinfeldts åsikter och rasisten Le Pens. De har bara valt olika grupper att rikta sin ovilja och fruktan för "smitta" mot.

I rättvisans namn granskade jag också Luft/Vatten-problematiken via samma fallna Mars i socialdemokraten Per Nuders horoskop. En del tycks mena att han lystet kryper för marknaden och penningen och inte en genuin socialist. Kanske är detta ett folkligt missförstånd, jag vet inte, för det finns en extraordinärt fin idealistisk Sol i den medvetna massans Vattuman. Den lider tyvärr lider av en störning i relation till den här oroliga och trygghetssökande Mars-Kräftan.


Inga kommentarer: