Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 25 januari 2011

...Och självmordsbombaren i Lahore

Den som identifierar sig med zodiaktecken måste genast bryta denna egoproblematik och bli ett "teckenbefriat" och rent medvetande! Människan är mer än sina tecken. Som symbol var Jungfrun för mig ett präktigt och trevligt zodiaktecknen innan jag började forska på denna blogg. 

Första gången jag reagerade var på våldtäktsdömde Tito Beltrans Mars (attack) mot Jungfrun (barnflickan) samtidigt som horoskopets tydliga betoning på Kräftan (ett kvinnotecken) stämde in på att han bedyrade sig vara en människa som älskar kvinnor. (Jag hade för länge sedan ett fall med samma två tecken, mannen sade sig älska kvinnor men var ändå hustrumisshandlare.)

Sedan kom insikterna slag i slag, och detta tycks vara en ljusskygg placering för psykets planet. Detta innebär naturligtvis att den överväldigande majoriteten inte har några problem med sitt sinnelag, eller upplever sig i vilket fall inte ha det. För när bloggen finner en "statistiskt signifikant" överrepresentation av brottslighet med denna Måne, pratar vi fortfarande bara om en ytterst liten andel av alla födslar.

Att den här placeringen visat sig den vanligaste i främlingsfientliga stämmer på något märkligt sätt med att den även tycks förekomma i terrorsammanhang. Glöm inte det paradigmatiska Twin Towers-horoskopet! (11 september 2001)



Solnedgången tycks som en favorittid för fanatiska självmordsbombare. Dagens illdåd i Lahore Pakistan upprepar exakt horoskopet från den ryska flygplatsbomben dagen innan. Tyvärr har BBC bara uppgiften "strax före solnedgång" och jag provar därför 17.20 (solen går ner 17.30 lokal tid).

T.o.m. Månen var ännu kvar i det ibland remarkabelt avvisande och trixande tecknet Jungfrun. Ska man tro att Månens ingress i Vågen alldeles strax får eländet att lugna ner sig, åtminstone tillfälligtvis?

Minns det paradoxala faktum att självmordsdåden är exakt samma form av extremism som främlingsfientlighet. Båda parterna har fastnat i en svårartad störning av "renlighetsiver". 

T.o.m. statsminister Reinfeldt uppvisar densamma via sin Jungfruascendent. Enligt rubrik i Aftonbladet häromdagen deklarerade landsfadern att han på sin fritid tvättar. Har ni hört - han gör tvätten! 

För att inte missa en enda väljares ynnest fejkar han alltså att han springer runt i hemmet och praktiserar jämlikhet istället för att, som en riktig landsfader skulle ha gjort, ägna sin fritid till att bättra på en minst sagt klen filosofisk förståelse av vad som driver honom till den nyttopolitik som äter honom. Att inte vara lönsam, eller ständigt i färd med något praktiskt, verkar vara det fulaste en Jungfru kan tänka sig.

Det är samma effektiva och syftande tecken som driver både honom, självmordsbombarna och Jimmie Åkessons debattartikel i DN (vars horoskop naturligtvis också indikerar dold aggression, men nu mot muslimer). 

Där den "normala" Jungfrun är en älskvärd och ödmjuk människa (därav religionsbekämparen Christer Sturmarks ständiga tjat om hur ödmjuk han är - Månen i Jungfrun!) resulterar det här psykiska komplexet under störning i skitnödiga människor som inte vet hur man möter livet med öppenhet och acceptans.

De blir aktivitetshysteriker och tror att samhället måste fyllas enbart av speedade batterikaniner (Reinfeldt: "Kvinnor, jobba 100%"). Något kan gå snett med Jungfruns blick för vad som verkligen är service till sin nästa eller till landet. Niten blir fanatism. 

Jag har sett människor med Jungfrun i horoskopet slå över t.o.m. på löparbanan eller bli fitnesshysteriker. Roligaste fallet är en kvinna som pga. fullmånen - Sol i Fiskarna och Måne i Jungfrun - ständigt ojade sig över sin kroppens utseende men aldrig orkade göra något av saken! (Fanns inget att göra - hon såg bra ut som det var!) Notera här att den dagaktiva Sol-Fisken egentligen inte bryr sig om trivialiteter som utseendet. Det som hördes var bara den ständigt kritiska och kverulerande Mån-Jungfrun.

Hade inte Lahore-bombaren varit så ung hade man kunnat tänka sig att det var utsikten att belönas med en massa jungfrur i Paradiset som drev på honom. Månen lämnade Jungfrun strax efter 17.00 svensk tid. Nu väntar två dygn av världsnyheter med Månen i Vågen, disponerad av Venus i Skorpionen...

Inga kommentarer: