Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 25 januari 2011

Åkesson i DN-debatt (ogin stjärnhimmel)

Det förvånar ingen som studerar de kosmiska budskapen att Åkesson levererar en dos av sin till politik förklädda islamofobiska ångest i DN kort efter det ryska bombdådet under en mördande saturnisk himmel. De båda händelserna har en andlig släktskap, uttrycker i grund och botten samma fixeringar, och jag visade i föregående inlägg att Åkessons födelsehimmel har egenskaper som lika gärna kan leda till terrorism som främlingshat. Extremlägena möter varandra...

Jag ska därför bara rita upp publiceringstiden i DN:s nätupplaga (förtjänstfullt angiven till skillnad från AB som bara anger datum). Det intressanta är att se hur ett annat stigande tecken (ascendenten) förändrar situationen.



Det man har i 12e huset är man inte medveten om. Antingen krävs livserfarenhet eller terapi för att locka fram oinspekterade attityder. DN:s artikel kan på rent astrologiska grunder misstänkas vara en grinig och negativ artikel. Iskalla och snåla Saturnus med sinnelagets Måne i ett i sig självtjänande tecken som Jungfrun ger ingen munter bild. Notera att det här horoskopet går djupare än bara Åkessons egen text, detta är berättelsen om vad som driver debattartikel. 

Och Månen i Jungfrun känner vi förstås igen som den till både kriminalitet och främlingshat mest benägna placeringen. Vi har också hört hur den låter genom Humanisternas ordförande Christer Sturmark och den lika ateistiska vapendragerskan Dilsa Demirbag Sten

Det finns något egoistiskt i de sämre versionerna av detta tecken - jag misstänker att religionen är som ett rött skynke för dem bara för att den har en kollektivistisk (dvs. social) aspekt. Och gruppaktiviteter hotar Jungfrun som är ett i grunden osocialt tecken - minns dess tendens mot att dissekera, särskilja, diskriminera. (En riktig laboratoriemänniska eller potentiell anhängare av apartheid.) 

Jag har sett många indikationer på hur Jungfruns tecken aktivt söker avskildhet och dras mot separatistisk mentalitet. Inte minst omvittnar zodiakens egen design att genuin sociabilitet föds i nästa tecken, alliansernas Vågen. Fram tills dess har Väduren, Oxen, Tvillingarna, Kräftan, Lejonet och Jungfrun alla egentligen bara sysslat med att utmejsla sin person eller individualitet. Först i Vågen förverkligar sig individen genom sina relationer.

Men här stiger ju Vågen i öster? Varför predikar då inte Åkesson för alla människors inneboende godhet och att vi borde beblanda oss mer med varandra?

För att göra det här inlägget kort: Vågascendentens härskare Venus - horoskopets "totalhärskare" - står skadad i Skorpionen, hatets och invändningarnas tecken. Vi får samma osynk mellan underliggande attityd eller instinkt och det sockrade mentala luftslottet som jag i vissa sammanhang kallad "desinformation". Flera andra bloggare har noterat att Åkesson väljer godtyckligt och icke-representativt ur den undersökning han citerar.

Eftersom Luft/Vatten-störningen här involverar ascendenten blir detta ett prakthoroskop som beskriver en simplistisk materialist (för mycket Jord i "fel" hus, och störda av Saturnus) och en lögnaktig presentation.

Man kan gå vidare och studera Venus disponent (Mars)! För minns, ett "typigt" horoskop kräver att ett antal saker samverkar till det sämre.

För den som vill studera himmelen närmare ur perspektiv av invandrarhat, notera hur Sol/Mars (hat) i hierarkiska och värderande Stenbocken är intryckt i Kräftans 4e hus för privatism och revirbeteende, och hur denna ogynnsamma placering knyter samman med Månen (Kräftans härskare) i 12e huset för "offer" (verkliga eller upplevda till följd av paranoia).

Mars "inklämda" läge i instinktiva 4e huset är naturligtvis inte någon riktigt bra bas för sagda Venus som redan från början har problem med att tala klarspråk (Luft/Vatten).

Det här är, som gårdagens terrorbomb indikerade, ett verkligt lågvattenmärke, astrologiskt, med både Sol och Måne så tydligt angripen av de båda naturliga illgärningsmännen.

Vid oppositioner är fienden lättare att se och man tar upp kampen. Konjunktionen är lite som att säga "Stockholmssyndromet" - vid födelsen råder fullständig identifikation med förövaren och hemmablindheten är total. Ett par yttre ögon kan behövas för att bringa en sådan människa till medvetenhet om sig själv eller sina åsikter.

Inga kommentarer: