Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 8 januari 2011

Billström - Thick As A Brick


Det är illa med den borgerliga regeringen och deras värderingar. Svenskt tänkande prickas av utlandet som ur fas med verkligheten. Är detta är verkligen vad svenskarna ville ha - en migrationsminister som första gången jag registrerade honom var av åsikten att "invandrare stör friden"? 

Sedan blev Billström känd för inhumana uttalanden om Europas mest mobbade grupp, romerna. Han är ju själv undermänniskan av rang! Det är ju ofta de som är snåla mot andra som själva är just det problem de just börjat uppfatta i sina omgivningar. Elementär psykologi. 

Nu slingrar han sig angående tvångsutvisningar av irakier eftersom han inte hör något mellan raderna (SvD). När Irak inte uttryckligen bett om en omförhandling av avtal, då händer inget i den själsdöda människans inre.

Jag gjorde en sökning bland mina nu cirka 4.700 sparade horoskop för att se om det råder någon särskild omdömeslöshet i december 1973, då den här ondsinta människan föddes. Genom att skära ner tidsintervallet rejält visar sig jag ha noterat följande personer:
 
Stephenie Meyer;24.12.1973
Martin Kellerman;24.12.1973
Tobias Billström;27.12.1973
Camilla Lindberg;28.12.1973

Det är ganska fascinerande att seriefiguren Rockys tecknare Kellerman är född samma dag som den extremt populära vampyrboksförfattarinnan (Twilight)! Uppenbarligen finns en förmåga till artistisk verksamhet det dygnet.

Men Billström, tre dagar senare har psyket (Månen) sämre placerat och delar den ofta kallsinniga, maktlystna och formalistiska Månen i Stenbocken med fd folkpartisten Lindberg som här får representera alla landets FRA-hatare. Det vill säga en egoist som sätter sin frihet över det som den nya globala miljön kräver. Det låter i mina öron lika inskränkt som invandrarhat i en tid när jordklotet plötsligt är för alla människor och nationalism börjar blir ett helt förlegat koncept.

Hur kan Billström vara så efter sin tid?

Jo, det är stockkonservativa Stenbocken som styr totalt. Den skapar faktiskt tröga människor när stjärnorna kärvar för mycket. Faktum är att det är samma mörklagda LEGALISM han återigen uppvisar som utreddes redan i det första inlägget om honom.

Men låt oss kort reprisera problemet.

Solen i Skytten är en "maxad" utblick på livet, dessa är fria och handlingskraftiga människor, hoppfulla och satsande. Skytten är också en symbol för utlandet, utlänningar eller utforskande resor.

Här är Rahu/Drakhuvudet kopplad till Solen vilket ger en slags megaversion av den frimodiga Skytten. Billström borde vara världens mest positiva och öppna natur! Var ligger felet?

Hos Skyttens härskare och Solens disponent! Generösa Jupiter står skadad i det snålaste tecknet, Stenbocken, och har det här dygnet (och nästa) sällskap av Månen/Psyket - som också anses skadat under passagen genom det kallaste och mest formalistiska av tecknen!

Jag är säker på att sånt här folk kan göra nytta någonstans. Men INTE i en befattning som har det allra minsta med utlandet eller invandring att göra!

Herregud vilken regering. Det är fel man på nästan varje plats.


Inga kommentarer: