Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 10 oktober 2017

Sveriges identitetskollaps: sveket mot FN:s antikärnvapenresolution

Visserligen nämnde jag i förbigående "fega" Sveriges svek mot FN:s arbete för en kärnvapenfri värld för tre dagar sedan. Men det är först miljöpartiveteranen Birger Schlaugs dagsfärska krönika i ETC om samma svenska ondska som får mig att inse: här är ytterligare ett exempel, extremt dessutom, på hur Sveriges identitet under ett kort men intensivt år håller på att kollapsa! Med andra ord ännu en viktig händelse att lägga till etiketten "Sveriges planetära cykler".

Vår mer precisa sub-cykel (Solen) fram till april 2018 sätter tydligt fokus på vilka obegripliga skitar till politiker som med järnhand styr landet i sitt eget och USA:s intresse. Otur för svenskarna att de är ett så passiviserat folk som inte längre vet hur man revolterar mot en övermakt som tappat kontakt med folkviljan och t.o.m. landets egna djupa traditioner...  (Här kan man visserligen ställa landets historiska schizofreni med ett fredligt folk sida vid sida med stormaktsdrömmande krigshetsare...)

I det här läget hade enligt kinesisk statslära revolution varit påkallad. Staten utgjordes av folket även då och där, även om den konfucianska statsläran föregick "demokratin" med flera tusen år. Detta framgår tydligt av Konfucius betoning av att hushållen och dess medlemmar först av allt måste sköta sina roller så att ordning och stabilitet sprids från toppen och upp till nationens administratörer. Samhället som EN pyramid, EN folkgrupp.

Våra nya landsförrädare, statsministern och försvarsministern, bryter mot denna glasklara modell för nationell sammanhållning och ränner istället till den penningstinna amerikanska försvarsindustrin (f.n. frontad av "Mad Dog"). Vår inhemska mordvapenindustri vill inget hellre klänga på jänkarnas rygg i förvissningen att själva få fler och megastora stora vapenorders - kanske från arabiska diktaturer som ingår i USA:s manipulativa spel om världsherraväldet. 

*****

Sveriges försvarsminister Hultqvist har förekommit i närmare tio inlägg och nu kan man alltså direkt knyta honom till det onda ledarskap som ödescykeln representerar. Tidigare kopplade jag Aurora 17 med Nato som ett tecken på vår onda ödescykel men här ligger betoningen alltså på att Hultqvist är den ytterst ansvarige i regeringen som lett till Sveriges identitetskollaps när vi fegade ur FN-avtalet och som Schlaug skriver: fegt begraver den känsliga sossefrågan i en utredning tills EFTER valet 2018. 

Jag upptäcker att Schlaug skrev ungefär samma text men ännu skarpare den 26 september. I den texten siar han om vad den onde Hultqvist kommer att göra efter nästa valseger (i allians med utvalda högerpartier av det mest marknadsliberala slaget). Läs och hata det Sverige blivit i dessa vår historias sista döende årtionden.




Det är ingen slump att Hultqvists horoskop via Månen (psyket) resonerar mot Lejonets, dvs. Solens arketyp. Därmed är han ett "bindemedel" till den pågående solkris som Sverige genomlever. Astrologiskt således svart på vitt att han är en landsförrädare, en som skadar nationens identitet! 

Tyvärr har den här bloggen så liten spridning att påpekandet knappast ändrar något. Och det kanske är tur för bloggaren för USA har en tradition att tysta sanningssägare, och med Hultqvist som Sveriges de facto-ledare är det inte svårt att gissa att han genast skulle anamma samma metoder för det här landets befolkning. 

Hulk-kvist har redan börjat varva upp genom att låta åtala någon som publicerat en "hotfull" karikatyr som uttrycker tanken att försvarsministern borde få ett nackskott. Så ser myndighetsmissbruk ut! När han undgick misstroendevotum från Alliansen växte storhetsvansinnet tiofalt.


Inga kommentarer: