Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 17 april 2018

Felix och den flata kommersialismens röst

DN:s Johan Croneman är på fränt humör. Han förnimmer ansatser till genuin psykologisk lyhördhet hos den före detta komikern och nu reklamfilmsproducenten och fastighetsprofitören Felix Herngren, men konstaterar att hans bredfolkliga grepp i en aktuell tv-produktion bara andas harmlöshet. 

Det får mig att tänka på hur företrädesvis Stockholms reklammakare presenterar svenska folket som ofattbart dumma i var och varannan reklamfilm. Det är avpolitiserat trams som förgiftar folkkroppen och i långa loppet gör betraktaren just så dum och menlös som de officiella stereotyperna. Snitslad bana in i medelmåttigheten. Branschen exploaterar hårt den internationella myten om den "snälla och dumma svensken". 

Men det finns en annan sorts svensk också, den cyniska karriärklättraren från folkdjupet som tackar och tar emot för den här förberedande förstörelsen av den svenska folksjälen signerad Herngren och andra cyniska folkförrädare. 

Den lilla cyniska elitens jobb är att binda ihop det svenska Storkapitalet med andra rika farbröder världen över - och naturligtvis själva se till att få så stor bit av kakan som möjligt. Det arbetet blir så mycket enklare när svenska folket drogats genom psykförlamande smörja som den Herngren och likasinnade producerar. Det är värt att notera att Herngren och reklammakarna är den absoluta underklassen inom visuell underhållning just därför att de bara är i gemet för pengarnas skull.

I Vattenelementet hittar man en OND Jupiter som
stimulerar OND Måne och i detta värv orkestreras
av en GOD Saturnus. Reklamfilmsproducenten som
fyller folkets luära begärsnatur med skit...

Herngrens horoskop är nog det mest sorgligt materialistiska jag sett, helt i paritet med "Brunkolsprofitören" Damberg och andra lika förfärliga horoskop för svenska makthavare. Men till skillnad från Dambergs rätt extrema fokus på bara Vatten och Jord (bevattna livets materialistiska aspekt), introducerar Herngren den lätt psyksjuka och skruvade mentalitet som hans misslyckade sadist till polis Papi Raul en gång synliggjorde. På den här himlen pågår starka störningar mellan emotionalitetens Vattenelement och rationalitetens Luft - tänk den rejält verklighetsförfalskande Fredrik Reinfeldt och femdubbla hans tendens att sprida en falsk bild av verkligheten ovanpå de verkliga fakta - där är reklammannen Herngren i ett nötskal...

Det räcker med en van blick på kartan för att misstänka en iskall och kalkylerande typ. Solen är av eldnatur och brukar kunna värma upp anrättningen om den står prominent (i något av hörnhusen). Här är solascendenten naturligtvis bara en konstruktion för att ha något att diskutera utifrån, men oaktat det är en Sol i Jordtecknet Stenbocken förmodligen ett av de mest kylslagna placeringar man kan tänka sig. Än mer så när dess disponent Saturnus sjunkit ner i Vatten som också är ett kallt element. 

Faktum är att ALLA planeter i det här horoskopet VÄNDER SIG BORT från det allt annat överordnade Eldelementet - de senantika filosofernas "gudomliga eld" och tillika eviga kognitiva kraft som ÄR själens egen odödlighet. Själen har alltid erfarit världar och händelser, och kommer aldrig att upphöra. Just nu är vi människor men vem vart våra överordnade kommer att ta mänskligheten härnäst?

Croneman uppehåller sig vid Herngrens "harmlöshet" eller förmågan att absolut inte säga någonting meningsfullt. Den här svenskt högervridna politiska korrektheten kommer definitivt från Solen i Stenbocken vars härskare Saturnus sjunker ner i ett självutplånande Vatten som skildras som sattviskt (Sattva guna, kunskapens kvalitet).  Fiskarnas offer av all individualitet är en förberedelse för att återvända till en högre medvetenhetsnivå så lyckligtvis kommer troligen inte Herngren att för alltid vara en simpel svensk materialist. 

(Det kommer för övrigt inte att ges mera tid på Jorden för mer än en eller två återfödelser i detta havererade och sekulära medvetandetillstånd - världen tar nu radikala steg fram mot en helt ny kunskapsbas och när DNA-forskningen anknyter till kosmos rörelser då är vi tillbaka vid samma kunskap antikens lärda filosofer redan hade men på ett för oss "vetenskapligt" lagda människor mer tillfredsställande sätt. Det som sekulära människor (regressiva psyken) kallar religionernas "barnsagor" kommer i framtiden att rehabiliteras men då göra bruk av en ny terminologi.

Vem vet, grekernas gudomliga intellekt (Nous) kanske kommer att kallas den "unifierade teorin" eller "TOE" (teorin som innefattar allt, "theory of everything"). Fysikernas strävan är ett sökande efter Gud (och många av dem, dock inte framlidne Stephen Hawking, är fullt medvetna om det själva). Men hur ska man lyckas förklara det för svårt obildade sekter som de ateistiska Humanisterna vilket vunnit insteg bland socialdemokraterna i regeringen. I Sverige väljer man frivilligt dumheten bara för att den är enklare att hantera. (I SvD anklagar två moderater regeringen för att sova i EU genom att välja minsta motståndets lag och inte orka/förmå tänka ut någon egen hållning för vårt land - träffsäkert och sant!)

"Harmlösheten" på Herngrens himmel är inte bara den rejält urlakade SolStenbocken utan också spetsiga krigaren Mars i rejält bakvänd placering i fredsivrande Vågen och i 10e huset för bl.a. statsmakten och lagens görare. Den här placeringen förklarar troligen mycket av hans genombrott med den misslyckade polisen Papi Raul. Aggressiv och uddlös på en och samma gång! Utifrån solascendenten för den utagerande människan eller för den objektiva livsvägen passar det bra med lågenergiplaneten Mars i Vågen i 10e status- och makthuset, även om den undertryckande södra månnoden (Ketu/Draksvansen) förstärker intrycket av en aggressionshämmad figur.

Mer olycklig är kanske den här människans eget sinnelag eftersom Månen anses fallen i Skorpionen till att börja med (se bloggens studier av mördarhoroskop). En svag Mars i dissociativt förhållande (Vatten/Luft) ger en halvhjärtat (Mars/Ketu) vilja att manipulera folks känslor (Månen = folket, känslorna). Kort sagt, Mars/Ketu i Luft är det underliggande manus när det kommer att spela på folkets känslosträngar.

Jag konsumerar inte visuell svensk kultur och underhållning men Herngrens karta tyder på att han är en större aktör inom Operation Folkfördumning. Jag har varit inne på hur lätt resan in i den hycklande Eliten är om man själv är född i Vattenbärarens tecken, Sverigehoroskopets soltecken. Även om Herngren med åtta dygn missar "rätt" tecken för att direkt ingå i Sveriges överhet (som formar folket), befinner sig redan intellektets Merkurius och artisteriets Venus i Vattenbäraren. Samma dissociativa slirighet här eftersom det återigen är Saturnus nedsjunken i VattenFiskarna som disponerar över hans intellektuella Vattenbärare. 

Den här bär inget vatten alls utan är en misslyckad Jesus som inte lyckas harmoniera med vattenytan och gå på vatten utan istället dras rakt ner i Fiskarnas virvelström - Naturens astralhav. Själens syndafall slutar i det här fallet i en kraschlandning som stel Stenbock - en ren objektifierad "typ" (vad annat än typer sysslar reklamfolk som Herngren med?)

Den här människan tror å ena sidan att han manipulerar folks känslor (Mars äger Månen, Luft till Vatten) men å andra sidan är hela hans aktiva livsvandring en enda golgatavandring fram mot den egna degradationen (Saturnus äger Solen, Vatten till Luft) - till sist har det näriga Vattenelementet berövat honom all genuin mänsklighet, vilket vad Venus-i-Vattenbäraren hade som sitt löfte. För missa inte hur Saturnus sjunken i Vatten sjunker än djupare då den i sin tur ägs av expansionskraftens Jupiter OCKSÅ i Vatten och därtill en verksamt ond kraft för SolStenbocken-i-första!

Ja, astrologi t.o.m. på nybörjarnivå kräver sin man/kvinna. Inget för stirriga och ofokuserade naturer - sådana som Eliten söker degradera svenskarna till i syfte att underlätta övergången till ett land med bara skitjobb på slavlönenivån. De avancerade jobben har redan börjat lämna landet och den globala Kapitalismen är som ett rovdjur som kommer att lämna Sverige som ett plundrat vrak.

Herngren är ett bra exempel på den privilegierade Elit som är en överklass i det svenska samhället och som pga. nationens torftighet t.o.m. innefattar simpla reklamare men knappt några verkliga konstnärer. Se Sverigehoroskopet med dess ONDA Sol-Jupiter och krämaren Merkurius inklämd mellan dem i det lyckosamma femte huset där landets ledare och kreativa själar håller till. Detta är den högsta kasten i landet som inte är intresserade av något utanför sin privilegierade skyddade verkstad - global som den är, med flitiga helgresor till New York och annat som den gamla fattigsvensken transformerad till materialistisk streber numera glädjer sig åt.


*****


Från årgång 1967 har jag genom många år stött på flera "vanliga" människors horoskop, och de har alla illustrerat Herngrens offer - människor som haft problem med psyket eller sin begärsnatur: alkoholister, depressiva och t.o.m. suicidala individer, en förtidspensionär med stora kroppsliga problem. Det ser ut som att det typiska för det här året, båda de stora ödespenslarna Saturnus och Jupiter i Vatten, verkligen drar ner individerna till den olustiga nivå där man bara är ett steg ifrån Herngrens totala syndafall ner i cynisk materialism... 

Självömkan och ryggradslöshet följer också gärna när den stoiska Saturnus sjunker ner till Vattnets nivå, i den antika astrologin representerar planeten ju det Luftartade och gudomliga intellektet som i sig dissociativt avvisar den låga Näringssjälen/Vatten även om, som Vattenbäraren indikerar, "Herren har HELA världen i sin hand". 

Men det är upp till själarna som ligger och plaskar nere i vattnet att inte absorberas av den onda materia som Herngren betjänar utan att rikta sin intention "uppåt" mot Luftens intelligenta tanken och mot Elden, insikten att medvetandet finns där, alldeles oavsett om man har en materiell kropp eller inte. Det är således i SJÄLEN - i Naturen eller i Vattenelementet - som kampen mellan Gott och Ont - utspelar sig, dvs. i det förhållandevis låga och simpla Sinnet (Månen). 

Ur Solens perspektiv sitter man säkert, bortom förvandling och obeständighet, och ser att både mördare och helgon är sak samma. Men skulle Solens budskap predikas i Sverige, då vore det slut på våra korrupta politiker och den bakomliggande Eliten. 

Sveriges växande ojämlikhet närs av det onda direktivet från Staten att små människor ska känna sig små och otillräckliga och söka sig till politikerna. Arbetsförmedlingen försökte nyligen dupera mig att det var fult att vara inskriven där! Som om det inte var ett systemfel att arbetsmarknaden totalt blockar människor efter en viss ålder! Hur illa måste inte den handläggaren må i sitt inre som sitter på uppdrag från Staten att demonisera sin egen arbetsplats!

I detta sketna fulspel som Överheten bedriver för att reducera människor till bara kroppar (Jordelementet) och få dem att bli lönsamma (Jord igen) åt överheten, spelar Herngrens reklamfilmer en viktig roll: de syftar ju till att få människan att tro att hon behöver konsumera för att vara någon... Detta är så typiskt den lägre sublunära världens klokskap, sanningar som snarare kommer från Djävulen än från Verklighetens riktiga arkitekt. 

Den här bloggen har från första början inskärpt att senantikens sub Luna (Jord och Vatten) och supra Luna (Eld och Luft) motsvarar västastrologins idag plågsamt illa förstådda "negativa och positiva polaritet" - i allmänhet dåraktigt sammankopplad med kinesernas yin och yang-lära. Den korrekta förklaringen finns inte i new age-flum utan i historieböckerna, men dem läser knappt svenskarna längre. Mickra snabbmat är dagens melodi, och för många räcker en halvtimmas videoklipp med någon tvivelaktig new age-guru på YouTube!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om man går igenom Felix Herngrens produktioner så hittar man helt klart harmlöshet. Men också produktioner om ganska harmlösa människor som gör radikala saker för at bryta med sina harmlösa liv. Jag tänker på filmen 100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann och tv-serierna Enkelstöten och Torpederna. Torpederna ska tydligen bli en internationell exportvara också.
100-åringen handlar om en gubbe som flyr från äldreboendet och sen händer massa diverse tillsynes osannolika saker. Enkelstöten handlar om två tillsynes vanliga kvinnor som blir kriminella för att tjäna storkovan. Torpederna handlar om två relativt harmlösa smågangsters som vill klättra uppåt i den världen.

Kankse Månen i Skorpionen tillsammans med Mars i Vågen handlar om en deterministisk vilja (Skorpionen) att bryta upp (Mars) med det harmlöst balanserade (Vågen)?

Seaward sa...

Eftersom jag inte sett hans produktion utan bara kommenterar utifrån DN-recensentens text, har jag svårt att säga något. Men...

Åldrandets problematik (100-åringen) låter som det kan härröra ur Herngrens egen "jord-och-vatten-sörja" där geriatrikens Saturnus står i Vatten-i-dess-slutliga-upplösning (Fiskarna harmonierar naturligt också till 12e huset för ålderdomshem och terminalvård).

Men går man till åldrings-Satarnus disponent är den frihetssträvande Jupiter som ännu inte är redo att möta döden. Den står i Kräftan som är Vatten i ett tidigare och mer primitivt stadium: sinnesbunden emotionalism i tillståndet Rajas, dvs. Passion.

I opposition till en Sol fångad i Saturnusåldringens Stenbocken tecknar dessa tre just en ren prosaisk materialistiska instinkt om att vägra dö. "Jag går inte utan strid mot den natur jag har haft osmartheten (som själ) att sänka mig ner i närapå totalt".

Månen kan förstås vävas in i detta resonemang och den vägrar också på sitt skorpioniska vis ("motståndstecknet"). Mars undertryckt av Ketu ger en intellektuell eller rationell bas för känslolivets negativitet, men tycks mest teckna mild olycka och en Ketu-undertryckt kämpaanda. Dvs. de lama åtbörder till problemlösning som jag minns hos figuren Papi Rauls i dennes små utbrott som strax bedarrade.(P.R. är enda figur jag sett Herngren göra)

Det går naturligtvis att spinna fler historier ut planeternas placeringar, men här provade jag bara en, utifrån ditt exempel med 100-åringen som inte ville dö (återigen en typiskt sekulär, ofilosofisk reaktion på Naturens existensvillkor och som kanske inte skulle uppstå med en annan typ av horoskop).