Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 28 maj 2017

Elon Musik mer än en vettig affärsman
Först en påfallande look-alike-koppling mellan entreprenören och uppfinnaren Elon Musik och affärsgeniet men mig veterligen ingen uppfinnare, pratsamme Bert Karlsson. Båda har en ovanlig ansiktsform och en mun som är naturligt sur och avvisande. Det är möjligt att de har varit nej-sägare i så många tidigare liv att attityden nu ätit sin in i den nuvarande kroppens utformning... 

Det var svårt att googla fram ett matchande foto på en ung Bert, men till sist hittade jag en intervju i någon sunkig tidning där han sitter och ler lite skuldmedvetet över den fejkade reportern (en utvikningsbrud så klart) som visar brösten medan han inte behöver visa något alls... Ja, se 70-talet! Den svenska omoralen var ännu kraftfull på den tiden. Nu är borgerskapet bara ett ljummet konsumerande pack utan några skoj kännetecken alls.

Jag har flera släktingar med ansikten som svagt påminner om Musk/Karlsson och med Månen (familjen) på Tvillingascendenten tror jag inte man är helt ute och cyklar om man kopplar utseendet till detta tecken. Båda dessa snarlika herrar har ju Solen i Tvillingarna.

Eftersom det handlar om driftiga och självgående människor behöver vi inte hymla och köra mjuka stilen via sinnelagsascendenter (födelsetimma okänd för båda). Dessa är så mycket soldrivna varelser man kan bli, så låt oss se kartorna ur det perspektivet, med handlings- eller viljelivets och intelligensens Sol som ascendent.

Bert först:
Förestå hur ändlöst detta sprakande kreativa geni kunnat förbättra världen om han inte valt bara att berika sig själv. Här ser man hur ett horoskop kan vara fantastiskt men ändå begränsas av den tid man föds i och ett land som vars enda religion stavas materialism...

Elon Musk föddes i en helt annan avkrok, Sydafrika och ingår i ett mycket ädlare öde eftersom kampen för en rättvisare värld i huvudsak har förts i de onda vita kolonisatörernas Afrika. Nu har alla dessa själar hunnit reinkarnera flera gånger som båda vita och svarta och därför finns en medvetenhet "i luften" i detta hörn av världen som man spejar förgäves efter i Sverige. Här hittar man på en banal jukebox, Spotify, i syfte att själv bli it-miljardär. Elon Musks själ försöker rädda mänskligheten genom sina innovationer! Mycket riktigt är Musks horoskop mer integrerat med denna världens öden, men Jordelementet står i problemhus och tecknar saker denna briljant merkuriala tänkare anser måste offras för att människorna (Tvillingarna) ska ha en chans att mötas i kärlek (Tvillingarnas enda planetära vän är Venus!).

Så in i 12e offerhuset går fixeringen (Saturnus) vid Oxens monetära äganderättsinstinkt. Allt detta måste offras för att mänskligheten ska bli hel. Kapitalismens primitiva och förlegade grundval är en källa till förluster i denna världen för en genuin Tvilling som återigen visar sig vara mer en ängel eller sändebud från Luften, "platsen" där den verkliga Mänskligheten väntar på att kunna realisera sig på jorden! Men de gamla jordägarna måste först dö.

Och jag kan inte utan stolthet meddela att den som i sympati läst den här bloggens tanke om den enda möjliga vägen för mänsklgheten (kommunism och hävt arbetstvång- kreativ tid för tänkarna och frivilligt arbete för de med rastlösa kroppshyddlr), den har läst i princip vad Elon Musk kunde ha skrivit om han inte varit upptagen med att bli en av USAs rikaste (i syfte att realisera sin större vision). Hur då? Jo, bloggaren och Musk delar den rike mannens planet Jupiter som ett problem och en fiende att nedkämpa! Bloggaren har en verksamt ond Jupiter i 6e huset via sin fysiska ascendent medan Musk ser ond rikedom som något att slåss mot ur skenet av sin andesjäl (Solen). Se där, Musk är en människa med perspektiv på sin och andras rikedom!

Det skadar förstås inte att som Musk vara utrustad med ett fullständigt fenomenalt "bright" sinnelag. Månen i Lejonet lägger sig här i det merkuriala 3e huset för intellekt och kommunikation och hämtar kraft från den förträffliga kombinationen av Solen och Merkurius. Det går inte att astrologiskt skapa en bättre illustration av en stor tänkare än detta!

Det finns fog för min spekulation om att Musk hunnit alternera mellan vita och färgade kroppar mer än en gång. Det 8e huset för dålig karma är påfallande starkt och det är säkert sitt och Sydafrikas rasistförflutna han nu söker reparera med den fantastiska bärvåg han ridit in i detta liv på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar