Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 3 januari 2017

DN:s förrädiska planering för att hålla russofobin vid livDen här frusna biten tid visar DN:s och Etablissemangets sataniska och ständigt pågående manipulation av medvetandet hos dem dumma nog att fortfarande tro västerlandets livsföring har någon framtid. 

På tisdagen vidareförmedlar DN nyheten i Washington Post att "ryssen som hackar det amerikanska elnätet" var ännu en tidningsanka i väst. Det var varken ryska hackare som låg bakom eller någonsin någon fara för de amerikanska intressena. Man kan säga att både Putins och Trumps kyla inför nyheten fick de USA-allierade ryktesspridarna att komma av sig.

Nyheten om bluffen har ett sådant allmänintresse att DN hur mycket de än skulle velat inte kunde smussla undan den. Idag är allmänheten vaksam på varje steg medierna tar och vad de visar eller döljer! 

Men vad gör man då för att hålla den propagandistiska smutskastningen av ryssen på högtryck i dessa tider när Sverige håller på att tvångsanslutas till NATO och USA:s intressen utan att folket har ett enda att säga till om? 

Jo, man kilar in nyheten om tidningsankan under en äldre blänkare på nätupplagans förstasida, dold av en gråtmild töntartikel från en rysk dissident. Den dygnsgamla russofobiska artikeln tillåts inte åldras och krympas eller flyttas ned som normalt är utan ges fem gånger så mycket plats vilket effektivt marginaliserar nyheten om att västmedierna sprider skit om Ryssland! Tydligare än så här kan väl inte DN avslöja sig.

Fulspelet från DN var jag inte medveten om när jag i morse blev inspirerad av en annan russofobisk debattartikel i högervridna Aftonbladet till att titta på martyren för sin USA-dyrkan, ryska oppositionspolitikern och sedeslösa kvinnotjusaren Boris Nemtsov, som mördades 2015 av några ryska vigilanter. Men det stärker min känsla av att Väst försöker föra sina mediekonsumenter bakom ljusset.

Den gråtmilda anti-Putin-författaren på bilden ovan borde veta bättre än tro något annat än att Ryssland genomgår precis samma degeneration som västerlandet gör. Det är inte Putin eller Ryssland utan Tidsandan som söker locka världens folk att ta kål på varandra i ett sjudundrande Harmageddon, och medierna hjälper till i den riktningen mer än någon annan.
Som beskrivare av krig uppfyller Babtjenko mer än kraven på en rapportör, han uppvisar Gråterskans arketyp: Solen i martyren Fiskarna, tecknet som lider med allt och alla i sin ibland plågsamma oförmåga att sätta en gräns för sin egen inlevelseförmåga. 

Jupiter som är Fisk-Solens fundament är korrumperad av Satans stjärna vilket är ett svårbedömt omen: smutskastar Babtjenko den ryska regimen eller är han själv oförvitlig och ett stackars offer för smutskastning och drev i de sociala forumen? Satans stjärna drar ofta in oärlighet och dubbelspel, och jag vill idag helst se ett exakt klockslag innan jag spekulerar i huruvida Babtjenko och andra "sataniskt drabbade" agerar i ond tro eller är 100% oskyldiga offer för ett onådigt öde...

För att ingen ska missa Gråterskan i horoskopet upprepas sedan en liknande berättelse även på månsidan: krigets Mars förstås i närheten av folkmassans Måne (i ideologins Vattuman - det är Putins krig han beskriver och Svenska Pen-klubben hyllar medan alla glömt USA:s ständigt pågående massmord på folk i en mängd länder i princip sedan Andra världskrigets slut). Men Månen i Vattumannen står svagt när dess disponent Saturnus befinner sig i Vatten och därtill i Olyckans och Fiendens 6e hus. Här är lustigt nog ytterligare en ömsesidig reception mellan ett Luft- och ett Vattentecken, en kombination som talar för sönderfall och  ett folk som faller sönder i fraktioner. 

Det är lustigt hur samma dag levererar ännu en karta med samma typiska problematik som i fångupproret i Brasilien, morgonens första inlägg före det om den otrogne ryssen som avrättades för sin dubbelmoral. Fångupproret var en miniatyrbild av "den sociala utstötningen" - Vatten och Luft i slipprig kombination då gruppsociala Vattumannen (Luft) är involverad.

Alla politiska mord har ytterst himmel sanktion - det är sanden i ödets timglas som runnit ut för offren, och jag är inte säker på att deras verkliga karma är den medierna hittar som förklaring till deras död. De gamla kineserna hävdade för 2.000 år sedan att Naturens sällsamma intelligens var sådan att den i ett enda handgrepp samtidigt realiserade dussinet tankar. Det är människan som splittrar upp händelsen i efterhand och söker förklaringar och alla de svar som man hittar är mer eller mindre sanna, allt beroende på hur snäv den egna förståelsehorisonten är. Det var dussintals karmiska förvecklingar som alla gick i mål i den ena åtgärd Naturen iscensatte! (Slitet men humoristiskt rabbinskt ordspråk: "När människan tänker skrattar Gud.")

Jag menar att det kan vara bristen på privatmoral som egentligen kostade Boris Nemtsov livet. Gå till det inlägget och studera hans 9e hus för samvete i horoskopet och minns att en dålig Venus kan bli en horkarl även utan angrepp från Mars. För Nemtsovs frihetliga och pluralistiska Skyttascendent blir Venus en verksam illgörare eftersom pluralisten sviker allt och alla just genom sitt insisterande på västerlandets frihet och mångfald! Kvinnor tycks ha varit hans akilleshäl, det sätt på vilket han förtörnade Himmelen själv... 

(Jag har tidigare sett tecken på att Skytten skulle kunna vara en symbol för socialismen, i kraft av dess härskare Jupiter som expanderar och söker främja sin egen natur av välmående. Detta är nu inte samma slags frihet och välmående som det rävgift det marknadskapitalistiska väst prånglar ut, så man kan behöva precisera de grovt tillyxade astrologiska schablonerna. Att i Vänsterpartiets ledning hitta Skytten och därefter Vågen som dominanta tecken ger en sådan preciserad tankefigur. Där är den sociala jämvikten som ska blåsas och upp bringas att tillväxa, inte bankkontona hos de rika 0,2 procenten av vampyrer som håller mänskligheten förslavad.)

På vad sätt Gråterskan Babjtjenko misslyckas gå till botten med samtidens verkliga problem går inte att spekulera i förutan klockslag...

*****


Apropå DN:s skändliga sätt att hålla russofobin levande, studera chefredaktör Wollådroskijs obalanserade horoskop där Eld och Vatten inte känner någon hejd - där i lika hög grad som i Donald Trump har västvärlden en verkligt farlig natur, den värsta desinformatören. Wollo tycks skriva mindre i DN numera, åtminstone i nätupplagen utanför prenumerationsportarna, så han kanske fegat ut rätt rejält och nöjer sig med att håva in lönen, som vilken korrupt borgare som helst...
4 kommentarer:

 1. Den mest uttalade lögnaren i USA vad gäller Ryssland torde vara den republikanske senatorn John McCain, som förlorade presidentvalet mot Obama 2008. Han kallade fejkknyheten om Rysslands hackerattack mot USA-valet "an act of war".

  29 augusti 1936, 18:25 (rating AA)
  Colón, Panama

  Kartan är intressant. Sol-Lejon med AC i Vattumannen och horoskophärskaren Saturnus i första huset (och född en lördag - Saturnus dag!). Månen instängd i tolfte huset Stenbocken, med disponenten Saturnus attackerad av fallna Mars i Kräftan i sjätte fiendehuset. McCain var krigsfånge i Vietnam 1967-73. Idealet Jupiter i Skorpionen i tionde makthuset angripen av Saturnus trekvartsvarvsaspekt. Både far och farfar var amiraler.

  Högsta goda är Venus i Jungfrun i korrupta åttonde, tillsammans med disponenten Merkurius i negativt härskarläge.

  Dock en hederns man i gammaldags stil, enligt biografin på astro.com:

  "On October 26, 1967 he had been shot down on a mission over Hanoi, breaking both arms and legs. After solitary confinement, he was transferred to a cell with 50 other prisoners. As the son of Commander in Chief of the Pacific Fleet during the war, he had turned down paternal sponsorship, resisting pressure from his North Vietnamese captors to go free because his preferential treatment would demoralize the troops."

  Krigshetsande republikaner och demokrater använder nu misstron mot Trump för att legitimera sina egna lögner. Strategin med rena påhitt om "weapons of mass destruction" inför invasionen av Irak går igen.

  John McCain:

  "The Russians have interfered in a lot of other elections. The Russians have hacked into some of our most secret military information. The Russians have been active using as a tool as part of Vladimir Putin's ambition to regain Russian prominence and a dominance in some parts of the world. Vladimir Putin is a thug and a murderer and a killer and a KGB agent. He had Boris Nemtsov murdererd in the shadow of the Kremlin. He has dismembered the Ukraine. He has now precision strikes by Russian aircraft of hospitals in Aleppo. Let's call Vladimir Putin for what he is."

  Återigen ser vi hur dissociationen mellan Luft och Vatten gör individen helt uppfylld av lögnens ande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. McCain ficks sig en extremt summarisk presentation 2010 i

   siderisk.blogspot.se/2010/11/nya-moderaternas-horoskop.html

   ...efter att tidigare samma år nämnts som en politiker som hånades i USA vid denna tid för att han "behövde" äga 7 hus och 13 bilar.

   Tack för det här tillägget till hans tvivelaktiva CV! Jag hade AstroDatabanks gamla klockslag 9.00 baserat på moderns felaktiga minne! 18.25 är intressant på många sätt, dels de du pekar på men också redan ur ett mycket mer övergripande perspektiv – du nämner dem alla men jag tycker det förtjänar en repetition under egen kategori:

   Han har planeter i SATMLIGA TRE ONDA HUS (6, 8, 12). Inkluderar man 3e som ett ont hus (men reformerbart), så ägs intellektet av den fallna Mars-i-Kräftan i fiendens och olyckans hus - kanske därför han var så snabb att kraxa "act of war". Löfven har heller inga vidare kalla nerver och jag tror den här placeringen är smått problematisk. Folk som har den bör söka lugna jobb där de inte stressar upp sig i tid och otid!

   Samma Mars attackerar ju också hans konceptuella förmågor (Saturnus hemma i Vattumannen stigande i 1a) så att man får en slirig Vattenattack från närighetens själ som riktar sig mot hans förmåga att tänka ideologiskt och konceptuellt. Att äga en massa hus och motorfordon tillskriver jag dock hans korrupta Merkurius-i-Jungfrun i 8e huset. Både fastigheter och bilar är kapitalvaror och därmed hemmahöriga i 4e huset, vars härskare här blir Venus som ligger tillsammans med Merkurius i "blinda instinktens" 8e.

   Roligt är just att hans enda väg till att frälsa eller rena sin själ i detta liv, går genom 12e moksha-huset och här är det alltså materialistisk besmittelse (Jordelementet) som närmast övertydligt måste stryka på foten för att hans Luftascendent (andeväsendet) ska kunna realiseras. Men Månen ligger i 12e och det betyder att han måste offra hela sitt instinktsliv, vilket dessutom har slagit rot i hans ego (genom att 12e-ägaren, "den onda daimonen", här ockuperar 1a ego-huset). Och när näriga Mars-i-Vatten från 6e olyckshuset irriterar 1a ego-huset, då inser man hur irrationellt hans ägande- och trygghetsbegär i själva verket är. Så hela 12e hus-frågan om att offra materialismen för att nå moksha tycks som ett mindre troligt vägval...

   Slirigheten mellan Vatten och Luft späs här på av ytterligare faktorer, men jag håller med om att Mars-Vatten i 6e mot Luftascendenten verkar vara den starkaste ingrediensen.

   Radera
  2. Tog en snabbtitt på USA:s Blabbodarsky, Marty Baron, chefredaktör på Washington Post som naturligtvis medvetet publicerade fejknyheterna om rysk cyberinfiltration för att senare smyga in rättelsenotiser (efter att ha håvat in inkomsterna från den ökade nättrafiken).

   1954-10-24

   Solen/Merk./Saturnus i Vågen disp. av Venus i Skorpionen. Kommunikatören Merkurius Rx står i nära gradexakt konjunktion med stryparen Saturnus som lägger sin långa aspekt på Jupiter i Kräftan, disp. av Jungfru-Måne.

   Pulitzerprisvinnare "for revelations of secret surveillance by the National Security Agency". Ha!

   Radera
  3. Håller med. Du pekar ut aspekten för en perfekt lakej som går statens intressen, och då inte bara för att Månen befinner sig i mer eller mindre lojala betjäntens tecken. Hans koppling mellan Saturnus och Merkurius är verkligen att tänka och kommunicera i kort ledband!

   Att det är Överheten/Saturnus som kontrollerar utdelandet av Pulitzer-priset (Jupiter, utmärkelser, celebritet) gör ju hans "uppenbarelser" av NSA-övervakningen till ett skämt, som du antyder. Men Jupiter-i-Kräftan visar också att det är för PATRIOTISM, trohet med det egna blodet eller det egna landet eller dess säkerhet han belönas. Svepande konspirationstankar funkar inte med tolkningen, för använder man Saturnus som Överheten kan man fråga sig varför densamma skulle belöna en som avslöjar Elitens fuffens på högsta nivå? Avslöjades NSA för att de helt enkelt var en inte minst ekonomisk belastning givet hur dyr denna massövervakning måste vara, i relation till vad man kan tänkas spara in i en eller annan förhindrad terrorattack? En tankemässig trasselhärva jag inte tänker försöka nysta i just nu... :-)
   Utifrån månascendenten (i brist på klockslag) är Saturnus dessutom verksam välgörare, vilket visar att hans tjänstvilliga Jungfru-psyke upplever att staten är god (och samma myndighet kontrollerar sedan hans grad av patriotism och styr in honom som värdig mottagare av ett Pulitzer-pris.)
   Men det måste jag säga, Baron _ser_ rätt lömsk ut på fotot google väljer ut (och som kommer från hans eget twitterkonto)! :-)

   Radera