Den har bloggen startade i mars 2009 och avslutades i december 2018. I själva verket passerades målsnöret några månader tidigare med boken "Folksjäl - som i en filterbubbla", vilken sammanfattade och i delar vidareutvecklade många års kommentarer kring det besynnerligt lyckligt lottade men inte självklart goda svenska nationalhoroskopet

Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)onsdag 27 maj 2015

Telias mörkläggande vd ger oss ren astro-poesi
Astrologin blir inte bättre än så här, enkel så ett barn kan förstå den och makalöst grafisk. Tydligen (SvD) är Telias nya vd Dennelind en likadan bottennotering som den förra rovkapitalisten, som inte ens anser mycket viktiga saker "relevanta" att redovisa för aktieägarna.


Notera tidningsrubrikens nyckelord, "gömma" och "bakom aktieägarna". Här ser vi en nymåne i hemlighetsmakaren Skorpionen disponerad av en Mars i Vattumannen - det senare tecknet står för en social gruppering av något slag, t.ex. aktieägarna. Men Skorpionen och Vattumannan bildar ett slags utstötningssyndrom så att den ena eller den andra parten blir lidande. 

Utan känt klockslag för den dolske vd:n är det meningslöst att gå ner sig för djupt i tolkningar, men man kan konstatera hur väl detta dominanta budskap rimmar med en dålig satt rubrik. För enligt texten är det inte alls så att Dennelind gömmer sig bakom mammas kjolar. Han och hans kriminella kumpaner ansåg det istället "inte relevant" att ge aktieägarna information. Dennelind är själv en av mobbarna som praktiserar "utstötning" på ett sätt som bara Skorpionen kan: att dölja sin egen verkliga agenda! Han har skapat en Luft/Vatten-reva och "dissocierat" människor från viktig information. (Detta rimmar förunderligt väl med det tidigare inlägget om Telia som noterade fulspelet med info på en "need to know basis".)

För den som undrar varför jag smutsat ner färgerna på denna sinnelagskarta (med den sönderbrända och oreflekterande ny-Månen som substitutascendent) så har det förstås att göra med planeterna i de onda husen och hur de tenderar att fylla kartan (och livet) med dissonans. Även här räcker det att känna in vibben. Skorpionens uppgift är att tjäna Rovdjuret vilket gör den genuint mänskliga Vågen till en källa till förluster. Men här hittas den tillfälliga ägaren till förlustens tolfe hus i det första huset så att alla ränker och ohederliga trick denne vd försöker för att gynna sin herre Hydran, strax blir synliga för den som kan läsa av människor på den psykiska nivån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.