Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google förstörde en gång mängder av bilder från de första åren vid ett omskapande av usla miniatyrer av original i GIF-formatet. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa usla ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)söndag 5 april 2015

VoF provar ny strategi

Det var länge sedan Vetenskap och Folkvett skränade i medierna, men nu är de tillbaka i ständigt religions- och metafysikhatiska DN med ett utfall mot (som vanligt) "pseudovetenskap". 

Kanske deras årliga mobbingutmärkelse gav så negativa publicitet att de backat, regrupperat för att nu återvända med en mindre drängig framtoning (VoF:s koppling till Kungliga vetenskapsakademin var helt obegriplig och visar vilket land av byidioter och inskränkta ingenjörer vi lever i).

Den nya strategin tycks vara att hålla de gläfsande nazihundarna borta och söka dupera folk med en ny feminin framtoning. Av de sex namnunderskrifterna tillhör alla utom en kvinnor! Och att vi har en kiropraktor med (en nyttig idiot), bara understryker vilken otäck populism VoF bedriver.


 • Linda Strand Lundberg, ordf VoF
 • Gunilla Burell, vice ordf VoF, psykolog
 • Dan Larhammar, styrelsen VoF, professor av något slag
 • Take Aanstoot, "arbetsgivare"
 • Anna Bergström, medicinare
 • Hanna Brus, kiropraktor (legitimerad gudbevars!)
 • Kristina Claesson, psykolog

Jag trodde fjärde namnet var ett skämt som lekte med både engelska och svenska samtidigt (apropå kritiken mot svenskarnas allt större språkliga förvirring). För logiken i en klagoartikel och en fiktiv person som heter "Tag Anstöt" är ju rätt roligt. Men en kontroll visar att personen existerar och driver ett aktiebolag som söker tjäna pengar på något som har med sjukdomen autism att göra.

Anna Bergström var ett så högfrekvent namn att det inte gick att hitta något födelsedatum, men de övriga hoppas jag är rätt. Låt oss se om dessa sex namn säger något om attityden bakom den här opinionsbildartexten. Äldst hedras med översta position:

Via den naturliga zodiaken reducerade till representanter för ett dussin axiom ser man hur de här sex naturalisterna tydligt hör hemma på det som i antiken kallades den döende västra halvan av horoskopet och det är minsann den biologistiska Skorpionen - korruptionens och dödens princip som är tydligt markerad i nästan alla kartor. T.o.m. den förmodat förutsättningslösa Månen i Skytten i ett av fallen, havererar illa eftersom disponenten Jupiter står i det politiskt korrekta och inskränkta Stenbocken tecken, av frimodigheten blev det bara "vad maktens representanter tycker"!

En rätt medioker skock horoskop som trasslar och har det i kombinationen Jord/Vatten för just den andefattiga materialismens grundperspektiv. VoF:are upp i dagen, så långt den förenklade typen av "naturlig zodiak" anbelangar.

Nuvarande ordföranden kanske ska få ett ord. Här är faktiskt Solen i utforskande Skytten väl uppbackad av en Jupiter i Väduren. Problemet är bara att den här i grunden filosofiska kombinationen är skadade 1976 eftersom önskan att halshugga (Draksvansen) färdas med Jupiter och gör att kvinnan i själ och hjärta är en bödel. Kombinera sedan detta budskap med det fallna psyket i Skorpionen i samma tecken som den kända negativisten och t.o.m. hataren, Mars-i-Skorpionen! 

Nej, VoF kan byta ut drängarna till män och paradera några fruntimmer istället, men de är likafullt samma bottenskrap ur den svenska nationalsjälen, de närmast teknikfascistiska stråken som landet odlat under århundraden.


 
Detta är det femtonde inlägget som taggas "VoF" - de andra är flera år gamla nu, från tiden då sekten inte skämdes för att agera som rena tölpar med sina dumstrutsutmärkelser.

13 kommentarer:

 1. Hallå! Det går ju inte att se de sex kartorna ens om man "förstorar dem"...

  /Specsavers

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, bilen är ovanligt hög. Detta var inte ett viktigt inlägg (som du ser av den slängiga och grunda texten) som inte bringar några andra uppenbarelser än att Claudius Ptolemaios idé bekräftas, om att negativitet utgår från den västra, feminina planhalvan med dess mittpunkt i Occidenten/döden (horoskopen som grupp trycker på denna planhalva). Tendensen förstärks genom flera horoskops känslomässiga (Månen) betoning av Skorpionen med dess vanemässigt negativa inställning.

   Du får tro mig på mitt ord när jag summerar intrycket av kartorna som grupp. Men brukar också kunna spara bilden till dator och öppna i något bildtittarprogram där autozoom (ned till skärmstorlek) kan knäppas av. I just detta fall märker jag att Google/Blogger har krympt ner ORIGINALET så att det är läsbart men inte mer om man sparar det på dator och zoomar in 300%

   Radera
 2. Det är så svårt att se bilden på mitt horoskop här, kan du inte maila den? Take@aanstoot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om t.o.m. "part i målet" önskar bättre läsbarhet får jag nästan ta och klippa isär det original som laddades upp till bloggen och göra separata småbilder av det! :-) De kommer.

   Radera
 3. Lautaro Ariño6 april 2015 10:46

  Jag har en fråga om Horoskop Siewert. Du kan i hororskopet se att Linda är en rätt så ond och tråkig person, baserat på hur himmlakropparna stod när hon föddes. Men betyder inte det att alla personer som föddes samma dag i samma stad/land kommer att ha samma egenskaper?

  SvaraRadera
 4. En total stolle är du, Siwert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Horoskopet för denna stolleanklagelse, om den är skriven i Stockholm (om inte så är den ju ändå riktad mot Kungsholmstorg):

   Asc konj. den giriga demonen Rahu i jordbundna JUNGFRUN
   Solen konj. Merkurius i villfarelsens FISKARNA sjunde huset
   Markerad satanisk axel mellan Månen i materialistiska andra huset (Oxen/dödens port) och Mars i dödens åttonde hus
   Måndisponenten Venus i OXEN nionde huset (materien som det högsta goda)
   Soldisponenten Jupiter i elfte idealhuset i vegetativa KRÄFTAN
   Liemannen Saturnus i SKORPIONEN gradexakt attackerad av disponenten Mars 210-gradersaspekt.

   Vem är stolle? :)

   Radera
  2. Du behöver inte dra in min hemortsangivelse i dina kommentarer - det är nu andra gången och jag lämnade första tillfället okommenterat eftersom kopplingen till tiggeri vittnade om att du är en rätt empatilös ironiker, vilket jag inte är trots viss sälta i vissa inlägg.

   Eftersom personliga adressuppgifter inte där och inte här hade något med sakfrågan att göra liknar du mer ett nättroll än sympatisk med bloggens sak (astrologi, en och annan drapa om politiker och på sistone i ökande omfattning även nyplatonismen).

   Se studien av ett patologiskt nättroll som till och med utan IQ överhuvud ändå lyckades leta upp min adress för att hota (ingen större bedrift, givet att namnet är unikt).
   http://sidereal.hall-of-man.com/search/label/internettroll

   Om vi ska vända luppen mot ditt välvilliga försök att ge bloggen sista ordet är det ditt horoskops Rajas Guna men via axeln Väduren/Vågen kanske inte i full balans, som förklarar att du är så "på". Att ha Mars i Jungfrun som ascendenthärskare tyder på skärpa, men även den kan missa sakfrågan, som då jag fick be dig bespara bloggen många off-topic numerologiska analyser.

   PS: Platons Akademi höll för övrigt numerologin för att vara lägsta sortens pseudofilosofi, och det är bara att instämma. Talen är visserligen elementära former men Akademins medlemmar satte inte ribban på förskolenivån. ”Må ingen okunnig om geometrin träda in i denna Akademi”. Jag är inte säker på att jag skulle ha platsat där, men ett är säkert: den komplexa astrologiska uttydningen – till skillnad från de listor du älskar att fylla kommentarfälten med - aktiverar intellektet på ett djupare sätt än att reducera egennamn till ett tal mellan 1 och 9.

   Givet att numerologin ger olika resultat beroende på vilket alfabet man använder och vilken transkription man använder för främmande alfabet, är det svårt att inte ge Platons Akademi rätt.

   Visst förleder de enkla talen - igenkännandets glädje! - men det som produceras är varken filosofi eller klokskap. Det är ett skäligen meningslöst tidsfördriv, på nivå med bingo.

   Radera
  3. "Linda Strand Lundberg" = 1
   1976-12-20 = 1

   Först på listan och ordförande. Bingo! :-)

   Ang. empati:

   https://morklaggning.wordpress.com/2014/08/27/tvingande-empati-del-2/

   Efter 15000 bloggsidor dyker det plötsligt upp ett flertal "berörda" i kommentarsfältet. Är det något som ligger i luften?

   Radera
  4. :-) Jag säger ju det. Numerologin tindrar och förför barnet i oss (den sjuåriga merkuriern). Men hon är ju inte nummer 1 annat än i en bemärkelse du tvingas hitta på ad hoc, så du låter dig förledas av budskap som egentligen inget säger. Detta är mentalt självbedrägeri snarare än tecken på en högre intelligens!

   I så måtto som bloggen speglar dess författare är Saturnus f.n. gradexakt på hans nåderika Jupiter, basen för den medfödda Saturnus. Det betyder att Saturnus verkar extremt tydligt och jag ser med iskall blick omkring mig och finner allt och alla flyta runt i ett moras, i ett principlöst kaos. Vilka veka politiker i Sverige för närvarande!

   Det är tydligen så här de medfött rena saturnierna upplever världen: som en horribel plats av slappt tänkande och idel sammanblandningar av ite minst person och princip!

   När den transiterande Saturnus efter nuvarande stillstånd vandrar vidare i Skorpionen kommer antingen bloggen att ha etablerat sig på en ny högre spelnivå, eller också återvänder den gamla bloggaren och släpper igenom hur mycket "off topic"-kommentarer som helst utan påpekanden. Vilket det blir vet jag inte ännu.

   Just nu sitter jag i en arbetsuppgift som inte tillåter oklarheter om kategori och det smittar säker av sig på bloggen. Här ett jobbexempel från idag, en listning av butikssortiment med lagersaldo för varje vara:

   SELECT SUM(IFNULL(a.Amount,0)-IFNULL(subsel.Sold,0)) AS Lagersaldo, a.ArticleID, a.ArticleName, a.ArticleNo, a.Price, a.VAT, a.OnLine, a.Amount, a.CreatedDate, a.PubDate, a.ImgLnk, a.CustSort FROM article a LEFT JOIN make m1 ON m1.MakeID=a.MakeID LEFT JOIN (SELECT a2.articleid, IFNULL(SUM(coa2.amount),0) AS Sold FROM article a2 LEFT JOIN custorderarticle coa2 ON a2.ArticleID=coa2.ArticleID JOIN customerorder c2 ON c2.OrderID=coa2.OrderID WHERE c2.Status NOT IN (0,3) AND a2.ArticleName LIKE '%solklart%' AND a2.ArticleName LIKE '%eller%') AS subsel ON a.articleid=subsel.articleid LEFT JOIN make m ON m.MakeID=a.MakeID WHERE (a.ArticleName LIKE '%solklart%' AND a.ArticleName LIKE '%eller%') OR (m1.Make LIKE '%solklart%' AND m1.Make LIKE '%eller%') GROUP BY ArticleID ORDER BY CustSort, ArticleName

   Databasfrågan fungerar som tänkt och ger blixtsnabb respons. Men är den optimalt snabb? Vet ej, men den duger i den kontext där den ska användas...

   Radera
 5. ...samt Ketu konj. horoskophärskaren/verksamma välgöraren Merkurius för ett skadat intellekt?

  SvaraRadera
 6. Som vän av ordning så är jag nästan helt säker på att du skrev en bloggpost om mig efter en intervju i DN (http://mobil.dn.se/insidan/vetenskap-ar-annas-religion/) - kan dock ej hitta den nu. Vidare så upptäckte jag just att jag figurerade 2010 (http://sidereal.hall-of-man.com/2010/11/humanisterna-nu-mer-eld-i-baken.html?m=1) - också då som okänd. Vill ju ogärna skapa förvirring så tänkte jag borde meddela mig. Hälsningar Anna Bergström

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man. :-) Efter de inläggen har tusen och åter tusentals senare sidor bloggtext kommit och raderats ur bloggarens både när- och långtidsminne.

   På ett annat plan bidrar de krisande medierna till att alla debatter bara blir en ytlig garnering runt det huvudsakliga konsumtionsbruset - pengar (och på sistone invandringen) är de enda ämnen som garanterat engagerar svenska folket.

   Sverigehoroskopet, som diskuterats mycket på denna blogg är ohjälpligt rotat i en egocentrisk Vädurs-Måne ("what's in it for me"), ett sinnelag som spårar ur ytterligare genom att Vädurens härskare står i Oxen, grundläggande materiella resurser.

   Sverige kommer sannolikt aldrig att vakna ur ägandeinstinktens felslut eller lära sig genomskåda biologismen som ytterligare en falsk aktivism som döljer enorma penningintressen. Tvärtom, det här landet är nog bland de mest tacksamma för allsköns guldgrävare, befolkningen lånar sig till vilka befängdheter som helst utan att tänka kritiskt.

   Radera