Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)tisdag 14 april 2015

Rita, Tom Hanks starka hustru

En gång i tiden
AB skriver att Rita Wilson tvingats operera bort sina bröst pga. cancer. Eftersom liemannen Saturnus just nu passerar Skorpionen - hennes ascendenttecken - noterar jag vid en partnerjämförelse hur tydligt den enes sjukdom också drabbar också den andra parten. 

Här väljer jag att lägga Tom Hanks horoskop (med Lejonascendent) innerst:


Rita Wilson tackar maken Tom för hans ovärderliga stöd under sjukdomen precis som Hanks för många år sedan tackade hustrun för att ha givit honom ryggrad och styrka att nå dit han nu nått - det stämmer, Hanks har närapå en sparris horoskop fast dolt bakom ett överspelande Lejon. Solen i Tvillingarna är inte normalt en speciellt fysisk närvaro och Månen i Kräftan i tolfte huset tecknar - likt Norgehoroskopets likadana måne - en skyggande och introvert natur.

Notera nu hur det är Rita Wilsons Saturnus som GRADEXAKT hämmar men också kontrollerar och stärker Tom Hanks (över-)dramatiserande Lejon-persona. (Har aldrig gillat honom som skådis, tycker han är påfrestande i sina gester då jag saknar substans i utspelet, han är yvig men skramlar som en tom tunna.) Hustruns "mästrande" aspekt stämmer perfekt in på att han för länge sedan medgav hennes stärkande influens i sitt liv. Veka Kräftor uppskattar den patriarkala gränsdragaren Saturnus!

Roterar man kartan för att få Rita Wilsons Skorpion i första huset landar istället en ansenlig mängd planeter i tolfte huset för OFFER, bland annat bröstens härskare Jupiter. Bröstens Måne står som synes i Fiskarna men tillsammans med "halshuggningens" södra månnod Ketu. Att Månen/Ketu befinner sig i det lyckliga och privilegierade femte huset tycks inte ha spelat någon roll, indisk astrologi har rätt som påminner om att studera DISPONENTEN bakom planeten. 

Möjligen spelar hennes Mars i Oxen in (alltjämt under påverkan av den onda stjärnan Algol som inte ritats in här). Mars bestrålar Skorpionascendenten och betyder väl åtminstone att hennes fysiska uppenbarelse någon gång under livet kommer att hamna under kirurgens skalpell (eller spjut, svärd eller andra vapen - Wilson ser ut att vara REJÄLT plastikopererad...).

Räknar man ut vilken planetär cykel hon befinner sig under skulle säkert fler intressanta framkomma, men det är rätt typiskt att hon just nu har Saturnus på sin kroppsliga ascendent för tredje gången i livet - den var där då hon föddes, och detta var andra returen (motsvarande i runda tal sextio). Det är sannolikt så att Saturnus här utlöser sin medfödda disponent Mars svaghet i venusianska Oxen i dödens väderstreck (väster). Venus i sin tur står i offer och försakelser i tolfte - ett "sjukhushus".

Turligt gick hon på täta läkarbesök och skaffade sig "andra utlåtanden" från annan läkare - vilket visade sig tursamt här. Man kan notera att onda åttonde huset för dold korruption ägs av Merkurius som OCKSÅ befinner sig i åttonde huset. I mina ögon är det här en kvinna som Hollywood dolde för att ge Hanks alla strålglans. 

Hon har bara skymtat i biroller men aldrig imponerat stort på mig som en av dessa oerhört koncentrerade och karismatiska skådisar närmare vardagstypen än glamourtypen. Saturnus stigande (som Barack Obama) och som härskare över tredje intellektshuset har dock gjort henne till en introvert och tystlåten djuptänkare - inte den sorten som Hollywood älskar att höja till skyarna. Jag tror hon spelat den generiska starka kvinnan i varje biroll jag sett henne! Tom Hanks Lejonascendent och pladdriga Tvilling-Sol i elfte huset (ett ganska bra hus) påminner mer om den förväntade Hollywood-typen.

3 kommentarer:

 1. Det är SÅ sorgeligt! Vem har betalt henne för detta, när Gershwin-metoden finns?

  /Specsavers

  SvaraRadera
 2. Like googling ger att du menar Gerson-metoden. Är det i stil med kaffelavemang mot eksem?

  Max Gerson, 18 oktober 1881, Wągrowiec, Polen

  Solen/Merk. i VÅGEN baserad på Venus i JUNGFRUN
  Månen i LEJONET
  Mars i TVILLINGARNA
  Jupiter exakt konjunktion Algol
  Saturnus i VÄDUREN
  Rahu i SKORPIONEN

  SvaraRadera
 3. Tack för förtydligandet!! http://galacticchannelings.com/english/cures_against_cancer.html

  /Specsavers

  SvaraRadera