Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)torsdag 2 april 2015

Hoppsan
Svenska Dagbladet går då från klarhet till klarhet. Nu har de skakat fram eller snarare med PISA-svenskens nysvaga språkkänsla skapat nyheten om gräshoppor som inte längre hoppar utan krälar som reptiler. 

Fortsätter det så här är Sverige snart officiellt världens byhåla! Bonniers och Schibsted kan lägga ner och övergå till enbart lättsmälta flimmermedier.


PS. Min dator är så gammal att det inte längre går att uppdatera krävd plugin, så jag vet faktiskt inte vad vad tidningens videoklipp om "krälande gräshoppar" handlar om. Det är ju möjligt att det rör sig om en spektakulär mutation av orm och insekt. 

Vissa människor som föga mer än insekter fördes på tal i just föregående inlägg - det är väl en sån dag, med Månen i vidöppna ögats Lejon, då man ser associationskedjorna skramla förbi...

4 kommentarer:

 1. Jag har sett klippet, och lite lite måste jag försvara rubrikmakaren... det är grymt mycket gräshoppor som sitter i stora klungor, liksom lager på lager, i träd. De kryper, eller krälar om man så vill - som i en myrstack ungefär. Några som hoppar syns inte - det är säkert för trångt...
  Och reportern är så pass allmänbildad att han refererar till Eyptens plågor... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. I skräckfilmerna kommer den alltid i flygande svärmar, den här specifika plågan, far förbi men passar på att förtära allt levande just där kameramannen befinner sig....


   Tack för förtydligandet, och jag är glad att jag lade in en brasklapp :-)

   (Måste skaffa ny dator, tio år är för gammalt som nätet idag transporterar tonvis med hemliga spionuppgifter som marknaden använder för sin riktade reklam... Dessa otroliga datamängder av ren SKIT gör visserligen ingen nytta här eftersom jag för länge sedan lärde mig filtrera bort alla hoppiga bilderna...)

   Radera
 2. Är det Kungsholmstorg som åsyftas?

  SvaraRadera
 3. Må Egyptens 10 plågor drabba våra makthavare..., och en händelse som ser ut som en tanke så sker i närtid just detta:
  http://www.aftonbladet.se/tagg/0e5cea7d43bb14262195a334efe6b8ab7c7ac72f/263dbf7429/

  Lite rått resonerat kan man uttrycka det så att en av Egyptens Gräshoppor nu attackerar Farao & hans anhang med kraft.

  Vi snackar KARMA!

  SvaraRadera