Till nya besökare, en kunskapsteoretisk länk:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

ESTETIK:
Blogger/Google har förstört mängder av horoskop genom att omskapa usla miniatyrer av bilder i GIF-format. Klicka för att se de skarpa originalen. Ser också dessa galna ut, högerklicka och välj "se bilden" .

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
"The soul is sold not to the devil for money, but to money itself when it becomes the measure of worth rather than the affirmation of value." /James Hillman - Alchemical Psychology (2010, s.143)

Västerlandets store logiker & mystiker Platon
ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)lördag 11 april 2015

Den missunnsamma dum- och fattigsvensken

Noterar i bloggstatistiken nio sidvyer under dagen som kan härledas från Sverige lägsta avskum - folk så missunnsamma att de "gått en extra mil" bara för att inte gynna bloggens rankning hos Google genom sitt pöbelaktiga och nyfikna besök.

Google noterar nio inkommande besök via domänen DoNotLinkFB.com som förklarar sin copycat-existens på följande sätt:

Inspirerad av donotlink.com gör denna webbsajt det möjligt för skeptiker, bloggare, journalister och vänner på Facebook att länka till lurendrejerier, pseudovetenskap, desinformation och liknande, UTAN att bidra till rankningen av den sajt de diskuterar. För att åstadkomma detta (bortom ord patetiska beteende) används Open Graph protocol som inte blandar sig i Facebooks förhandsgranskningar.

Kort och gott, givet den förhöjda mängd av besök som en nylig VoF-kommentar utlöste kan man ganska säkert säga att det är här vi hittar Sveriges lägsta dumstrutar. Pseudointellektuella bortom beskrivning. Visst kan en och annan journalist också äga samhällets minst önskvärda karaktärsdrag - den missunnsamma och ärelösa typen - men misstankarna faller onekligen på VoF sedan ett lättviktigt inlägg om dem haft för bloggen osedvanligt många sidvyer (över 700). 
 
Att "mörkläggningstricket" rekommenderas för dem som granskar "pseudovetenskap" utan att vilja på något sätt gå i direkt kontakt (hybris!) säger en del. Här är avslöjande nog den länk som visar den svenska fattigdomen i dess prydno:

http://donotlinkfb.com/7780 
 

3 kommentarer:

 1. Det här med "klick" är big business, fråg är om vi nått "peak klick" än... http://copyriot.se/2015/01/30/klickjagarna/

  SvaraRadera
 2. Roligt att du fortsätter skriva. :)
  VoF svärmar som ilskna getingar när de får kritik eller när ordet alternativmedicin nämns eller sjukdomar som de inte tror finns. Minst sagt fantasilösa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Synd bara att det är trams som lockar fram besöken. Det händer varje gång det blir en liten besökstopp: ämnet är banalt (eller snarare bloggens respons på ämnet).

   Vid sidan om det inexakta VoF-inlägget rinner det ut mer genomtänkta inlägg varje vecka som synbarligen bara ger ett tiotal sidvyer. (Jag förmodar att bloggstatistiken bara registrerar en sidvy för ett enskilt inlägg när någon länkar till det, inte när det är aktuellt och delar förstasidan med flera andra.)

   Man får inte vara dum när man planerar för sin nästa återfödelse, då kan man hamna i ett bakvatten och kasta pärlor för svinen ett helt liv.

   Radera