Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 6 mars 2012

Vapenexperter och skadekontroll

Regeringen är snabbt ute med sin skadehantering! DN frågar ut någon expert från Sipri, som klargör att det Saudiarabiska debaclet inget sådant är, och i vilket fall härrör från 2005, dvs. inbegriper även socialdemokratin. Puh. 

Men vad är Sipri? DN bryr sig inte om att förklara varför vi ska lyssna på den här specialisten. Att googla är enkelt:

Welcome to SIPRI — www.sipri.org

www.sipri.org/
A first-rank research center, with support from the Swedish government. Arms and military research areas including publications and database.
(Min fetstil) Som man trodde! En organisation för "fredsstudier" (enligt svenska Wikipedia) finansierad av regeringen och med de intressen en sådan under Reinfeldt kan tänkas ha. 

Regeringen skickar ut lojal städpersonal medan Reinfeldt själv gömmer sig undan offentligheten med hänvisning till "sekretess". Just hans typiska sätt att försöka stå oskadad i varje turbulent tid! Oj vad han vill ha makten några år till så att han får den där feta politikerpensionen! 

Nå, alltid ett tillfälle att studera horoskopet för en skadereglerare och konfliktforskare, den snabbutryckande Pieter Wezeman. I ärlighetens namn kan sägas att han intar en medlande position i DN:s text, spelar lite kritisk och efterlyser mer allmän specificitet. Han ger faktiskt det distinkta intrycket av att förhala och flytta fram tidpunkter så att stormen blåser över. Ett klassiskt grepp från sittande högerregering!


Men är det här inte...? Jo, ta mej fan! Horoskopet återknyter perfekt till ett tidigare inlägg från denna historiska dag! Karten för den "besatte" amerikanen Eric Prince, grundare av Blackwater, världens största armé av betalda mördare, villiga att gå in i strid närhelst kapitalismens intressen är hotade. För enkelhets skull repeterar jag hans karta här. Samma dag, månad och år!

Finns ens denne Pieter Wezeman? Eller är det en fiktiv figur med adress och allt som planterats av regeringens militärvänliga falang? Står DN:s Hans Rosén och intervjuar en låtsasperson, designad utifrån den här bloggens inlägg om Eric Prince?  I ett Sverige i våldet på moderateranas propagandamaskineri är allt möjligt!



Jag rubriksatte inlägget om Prince vårdslöst tidigare i dag och kombinerade orden "Reinfeldt" och "krig". Det censurerades direkt av högertidningarnas dörrvakter! Några minuter senare gick det igenom utan problem under rubriken Kriget som inkomstkälla

Så förstå att det finns krafter som söker verka för att lakejen Reinfeldt håller separerad från t.o.m. ord som har negativ laddning. 

Enligt min astroanalys från tidigare idag måste därför Wezeman egentligen vara den värsta hök som tänkas kan! En Sveriges motsvarighet till Eric Prince. Naturligtvis är han rätt man för att försäkra DN:s läsare om hur bra det här med svenska vapen tillverkade nere i Saudiarabien är.

Med aningen bättre specificitet kan sägas att horoskopet för dygnet omvittnar djupa psykologiska störningar. Men naturligtvis kan Prince ha varit född en timma som gav fullt uttryck för detta medan denne Wezeman - om han nu existerar - gör han det Per Schlingmann? - kan ha varit född en timma som gav mer perspektiv åt det sociala utstötningssyndromet som i så hög grad stör denna himmel.

*****


Anmärkning. Inlägget om Eric Prince ompublicerades med ny rubrik 14.27, cirka tio minuter efter det censurerade. DN-journalisten Hans Rosén har sin intervju med Wezeman klar och publicerad 15.04. Bara det ett märkligt sammanträffande.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hur mycket har du läst och informerat dig om Jordens uppstigning och frekvenshöjning, som ju sammanfaller med slutet i Mayakalendern? Jag tycker att mycket av det du skriver har att göra med slutskedet i kampen mellan mörker och ljus. Alla lögner och hemligheter ska avslöjas, illusionerna rämnar...bra material finns om detta på www.solrosforlag.se. Klicka på uppstigningen till höger på sidan.

Cecilia

Seaward sa...

Inte nämnvärt påläst. Dessa synsätt är alla uttryck för Jupiter: livets tendens att skapa variation på tema. En gillar ett schampo, en annan föredrar en annan doft! Att systematisera livet utifrån tid har många kulturer kommit på. Babyloniernas stjärnskådare formulerade en modell för tankens stöd, Mayafolkets säregna tidräkning en annan.

I själva verket sitter vi fast i en evighetsmaskin och dessa tidsåldersslut kommer att följa mänskligheten tills dess hon växer ur hela konceptet Tid! Just nu har vi t.ex. ett litet "tidsåldersslut" - astrologin illustrerar detta genom att Saturnus "upphöjd" rör sig genom Vågen och sänder kommandot om rimliga gränser. Händelsevis står "uppfyllaren" Jupiter i direkt opposition i ego-Väduren och SVARAR på Själens nya Direktiv/Form.

Resultat: Diskussionen om girighet som tog fart förra året. Wall Street sänkte i januari de orimliga bonusarna (och giriga skitstövlar flyr enligt SvD/WS-bloggen genast branschen till någon annan där mer pengar utlovas).

Man kan säga att den ettåriga Saturnus/Jupiter-oppositionen just mellan Ego-Vädur och Balans-Våg är en mindre "rensning av jorden". Eller "vibrationshöjning" - enligt astrologin står de två stora ödespenslarna för tillfälligt båda i den positiva polariteten. Och bara en opposition, lärde den romerske filosofen, framskapar en förändring. Säg att det finns ett "fönster" på ett år för dem som vill och kan, att förstå något nytt om livet. En del missar tåget, men det märks kanske först i ett senare liv…

Men dessa astrologiska observationer är då Platons Idéer som planteras på jorden - enligt den världsbild som odlats i vår kultur. Vad Mayaindianerna tänkte finns det väl ingen som vet. New Age-fabrikationerna känns dock "rätt" eftersom DE OCKSÅ bygger på den underliggande men okända andliga verkligheten...

Anonym sa...

Tack för ditt svar.

Intressant att det enligt den romerske filosofen enbart är en opposition som skapar en förändring.

Själv har jag en känsla och övertygelse om att allt det smutsiga som dyker upp nu i samband med olika avslöjanden runt om i världen, har att göra med att mörka Illuminatis makt och kontroll försvagas, p g a att allt fler människor blir medvetna om hur manipulerad mänskligheten har varit, och att girigheten är det som är näringen och lågan bakom Illuminatis agerande.

Man kan kanske likställa Illuminati med en "världsregering" vars syfte är att sko sig så mycket som möjligt på andra och utan tanke på den utarmning av Jorden detta innebär. Att bli medveten om det som sker nu och att alla illusionerna rämnar, skapar en stor glädje i mig. Det kan ju bara bli bättre! Det kanske är detta som är början på Den Nya Tidsåldern där medmänsklighet och altruism kommer att råda.

Spännande, inte sant?!

Cecilia

Anonym sa...

Egenligen inte så spännande egentligen, detta är vad som händer när man totalt förblindar fårskocken med bling-bling och flyttar ner deras själsutveckling till plånboken. Alla går ju runt som slavar i denna jobb-lånekarusell och ska bara ha mer! Vem ska dra i nödbromsen? Svar INGEN, för den där bromsen uppstod när vi gick in i det petrokemiska samhället, och nu står vi inför dess dödsdans, vänta och se, vi måste nog igenom en jävla skärseld först, men bättre tider väntar runt hörnet. Bo i fin lägenhet mitt i stan utan skorsten eller andra alternativa uppvärmningskällor =obra! Nä Peps låt `hög standard illustrerar det väldigt bra...