Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 5 mars 2012

Sveriges värste bedragare

Det här kunde ha handlat om Christer Sturmark, vars enmanskrig mot new age-fenomen mest börjar se tragiskt ut. Idag går han hårt åt något känt engelskt medium i Aftonbladet. Hans argumentation är så språkligt usel att man undrar hur tidningen ens accepterade artikeln. Svaret är väl att dagens journalister och redaktörer själva är så mediokra att de inte kan bedöma den intellektuella halten i tillsänt material. Hör här:

"Terry Evans skriver i sin replik (1/3) till min debattartikel (27/2) att han ”tjänar [sitt] levebröd på andekommunikation”. Att detta påstående skulle vara sant är lika sannolikt som min historia om grodan här ovan. "

En logiskt vaken läsare skulle kunna ha invändningar mot det sätt varpå Sturmark bygger upp sitt case med en svårt haltande grammatik...

Men den intellektuella bedragaren i detta inlägg är inte Sturmark utan Vincent Carlsson - en man som lurat kvinnor i årtionden av sitt liv (AB). Märkligt nog har han precis samma sol- och måntecken som Sturmark, och det blir alltmer tydligt att det är sin egen "inre bedragare" Humanisten Sturmark ligger i krig med, men han kastar skiten på yttre fiender. Psykologikurs 101.

När jag noterade Vincent Carlssons framfart i riket för några år sedan fanns det tre stycken på Birthday.se med rätt ålder. Jag valde då den utan adressuppgift. Brukar vara ett säkert tecken när det gäller kriminella. Nu återstår bara just denna födelsedag, och horoskopet är remarkabelt! Inte minst för att det stämmer in på vad man nästan kan kalla astrologiska konstanter vid kriminalitet, och vilka bloggen upptäckt under de senaste åren.

Vi har sett lagens planet Jupiter överrepresenterad i Vågens (rättvisan, omdömet m.m.) i brottsdömdas horoskop. Denne Vincent Carlsson har den. Vi har sett sinnelaget dra mot självisk profitlystnad då Månen passerar Jungfrun, så till den grad att också denna placering tangerat statistisk överrepresentation i tre tester på rad. Denne Vincent Carlsson har detta sinnelag.

Därtill angrips Månen av en riktigt ful härva i kvinnans tecken Kräftan - målgruppen för allt hans ljugande. Och som spiken i kistan kastar också den omoraliska Mars en aspekt mot sinnelaget.

Vågar man i det här läget av empirisk datainsamling säga att kriminalitet nästan kan förutsägas när ett flertal av de här vaga men konstanta tendenserna återfinns i ett och samma horoskop?




Någon gång efter 17.00 når Månen Vågen, men det är helt uppenbart att det är i Jungfruns tecken sinnet är helt förvrängt av alla fula attacker. Vi har sett så många horoskop att vi nu vet att man väl kan lita till sin erfarenhet i osäkra fall, där födelseklockslaget saknas.

Med detta får vi en månascendent i Jungfrun, för vilken just sinnelaget är verksamt för det onda. När Mars, både naturligt illvillig och verksamt så angriper psyket från det mäktigaste (men inte bästa) huset, då tycks det inte hjälpa att Månens disponent Merkurius är en verksam välgörare för detta sinne. 

Merkurius står med formalistiska Saturnus och "sockraren" Venus i Kräftan - tecknet som vi sett hos moraliskt dubiöse Fredrik Reinfeldt (vars horoskop liknar Vincent Carlssons till en del) och vars natur det är att spinna på känslorna för att tilltala det dummaste i människan. Reinfeldt har flera gånger använt anskrämliga känsloargument som om svenska folket var just då dumt som han själv anser att det är (återigen en projektion av de egna tillkortakommandena på svenska folket). 

Vincent Carlsson har uppenbarligen också haft en fenomenal förmåga att dupera kvinnor och det måste vara kommunikationen med ljuva Venus i kombination med den kyliga planläggaren Saturnus. Tyngst i stelliet (planetklumpen) är förstås Saturnus - Venus och Merkurius artikulerar sedan bara "själens Form", var och en på sitt sätt (och i kombination). 

Men Saturnus är en naturlig illgärningsman och för månascendenten bara "neutral". Det onda psyket (Månen) är således ett redskap för en moraliskt tvivelaktig och djupt sittande böjelse (Saturnus = kroniska tillstånd, ödet man släpar med sig in i detta liv som en black om foten). 

Så långt man kan bedöma är, som sagt, det verksamt onda sinnet (Månen), angripet av den omoraliska och verksamt onda Mars de mest kritiska budskapen. Men så har vi också bloggens märkliga upptäckt av att Jupiter i Vågen tycks föredra sin roll av "lätta pengar" snarare än "hög moral" bland brottsdömda (uppe i 402 horoskop i senaste uppföljningsstudien). 

Det är som om experimentledaren ställer fram en rejäl bunt ohederliga människor och ber den kosmiska Intelligensen svara. Och det gör den! Med en distinkt placering för lagens planet Jupiter i Vågen, tecknet för fair play mellan två individer! "Detta är den minsta gemensamma nämnaren för dessa 402 brottsdömda" säger kosmos, och gör det så pass tydligt att signalen når den nivå bloggen satt för statistisk signifikans. 

Att budet upprepats två tester i rad tyder på att det inte är en tillfällig anomali. Kosmos avslöjar att det är välordnad, det är inget kaos. Och astrologin synliggör Världssjälens riktlinjer för människans vidkommande.

Mänskligheten må ha råtthjärnor eller åtminstone befinna sig på en nivå där de inte kan använda mer än en muslort av sin kapacitet, men antikens stjärnskådare hittade likväl ett sätt att höra kosmos egen kommunikation. Detta verkar vara ljusår bortom Sturmarks förstånd, men han verkar ha givit upp striden mot astrologin och nu inriktar sig på enklare byten: vad som i hans eget lömska sinne ser ut att vara bedragare inom området översinnliga upplevelser.

Inga kommentarer: