Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 5 mars 2012

Skorpionen som vårdprofitör


Henrik "underbemanna-dem-till-döds" Borelius
och
massmördaren Ted Bundy.
Båda födda under
nymånen i Skorpionen.

DN tar upp (och Göran Hägglund förnekar) det uppseendeväckande med att en vård-vd sitter med i regeringens vårdkvalitetsråd och därmed kan ge råd som berikar den egna verksamheten. Att Hägglunds astrologiska storkors i Mörkrets kvalitet gör honom mindre än omdömesgill kan här tyckas uppenbart. Vad samma mörker gjort med Reinfeldt och Borg är bara alltför tydligt.

Newsmill går en miljöpartist vidare med den viktiga observationen att regeringen Reinfeldt inte alls är intresserad av ökad vårdkvalitet utan inkluderar Attendos vd Henrik Borelius för goda råd om hur Sverige i än högre grad ska översvämmas av vårdföretag som försöker tjäna pengar på andras lidande och sjukdom.

Har Sverige under Reinfeldt blivit ett land av kannibaler - människor som äter på varandra för att själva överleva? Är detta vad moderat människosyn till sist handlar om: en pervers själviskhet som inte drar sig för något där ett glimrande mynt hägrar?

Eller sju miljarder glimrande mynt vilket moderaten och vårdprofitören Henrik Borelius kan få ut när nu företaget är till försäljning. (Carema-skandalen har nu blåst över så skadeinsekterna tyckte väl kusten var klar.)

Borelius svårt skadade horoskop har redan synats som en av flera moderata kartor för vårdprofitörer. Alla hade de störningar mellan den mentala planläggningen (Luftelementet) och den blinda instinkten eller begärets Vatten. Låt oss se lite mer i detalj på den här själens "låga" mottagarhimmel. Inte för nytillkomna, bloggen har gradvis introducerat ett antal ganska komplexa tolkningsregler från den indiska astrologin. 

Hade en kontinent vett nog att inte importera grekernas missförstånd av zodiaken och hellre behålla den sideriska zodiaken från Babylon, finns det skäl att tro att de även i andra avseenden utvecklat värdefulla tolkningsmetoder! För tre år sedan vände jag ryggen åt västastrologin som inte får ett tecken rätt, knappt, och började att sakta men säkert samla in data. Bloggen måste i dagsläget innehålla mer än 1.500 horoskop och över tid har olika tolkningsmetoder prövats - och en del förkastats.



Borelius är ett av de horoskop bloggen hittat för sjukhusprofitörer och där den sociala tendensen är skadad. Vattumannen borde representera en människa som delar samhällets värderingar, men när speciellt Vattentecknen Kräftan eller Skorpionen aktiveras uppstår tendensen att skygga Vattuman-samhället och istället vilja berika sig själv utan inblandning.

Det är ingen slump att Fredrik Reinfeldt har Solen i Vattentecknet Kräftan i 11e huset för "förmögenhet via karriär" och ett sinne i Luft i 2a huset för privatekonomi. Hela människan är en enda vandrande indoktrinerad privategoist och kapitalslickare. Hans syn på varifrån pengarna ska komma är direkt omoralisk (Mars i 1a huset) Reinfeldt skulle sälja sin mor om priset var rätt! (Kräftan = modern) Sådan är nivån på vår nuvarande statsminister!

Attendo-vd:n är inte bättre. Redan klockan sju har psyket/sinnet "fallit" i den dödligt syndiga Skorpionen och hans val i livet tyder på att det "hungriga" sinnet ser svaghet och död som lämpliga verksamhetsfält att bygga sin egen förmögenhet på! Jag tror inte längre att den välvilliga Jupiter kan rädda en i övrigt förstörd planet och här blir den hysteriskt privatistiska Månen i Skorpionen bara en extremt pengahungrig och "tärande" placering. 

Dess närhet till stora och lätta pengars Jupiter fyller hela sinnet med en extraordinär vilja att krafsa åt sig mer. Jag har noterat avsevärd företagsamhet hos Månen i Skorpionen men dessa är sinnen som drivs av en tärande negativ känsla som de söker skyla genom ständig verksamhet. I en bättre värld skulle de skickas till psykologen. Då skulle vi ha färre av den här sortens giriga och rent sociopatiska entreprenörer.

Det antisociala syns förstås i att den välfyllda Skorpionen disponeras av Mars, här helt förödande placerad i gruppsociala Vattumannen. Vi har alltså ett extremt fall a det sociala utanförskapssyndromet och jag vet av tidigare erfarenhet att dessa människor är skitstövlar. De väljer att så utanför samhället och hånar systemet utanför medan de utnyttjar hemliga (skorpion-)kanaler för att berika sig själva. Det är helt korrekt, som kritikerna säger: regeringen Reinfeldt innehåller själv korrumperade naturer och den favoriserar korruption! 

En nymåne i Skorpionen med båda Ljusens disponent i skärande dissonans mot den privatistiska mörka insekten är nu ett ovanligt fenomen. Av 6.000 horoskop hittar jag bara två ytterligare fall, en tekniker om vilken jag inte har några andra uppgifter än att han på 1980-talet konstruerade ett astrologiskt dataprogram. 

Det andra fallet är ofattbart intressant, det är nämligen en annan av den korrupta regeringen Reinfeldts favoritföretagare: Ivan Daza, känd som vd:n som tar ut 2.5 miljoner i årslön för att slutförvara arbetslösa i fas 3 i ett nytt Sverige är Reinfeldt helt enkelt struntar i de människor som inte är välanpassade och lyckade som han själv! 

Det är påfallande att två så cyniska och sociopatiska profitörer på andras nöd anländer till jorden under den här maximala versionen av "det sociala utstötningssyndromet"! 

Läs mer i Blatteförmedlaren nu Fas 3-lägerchef. Den som inte ser sambandet mellan att profitera på gamla och svaga och att vägra arbetslösa utbildning som släpper in dem på arbetsmarknaden igen, bör fråntas rösträtten. Båda direktörerna exemplifierar hur Reinfeldts ideologi föder avskum som delar  statsministerns egen obehagliga människosyn.

*****

Tekniska observationer om Borelius himmel:

En direkt opposition mellan den fallna Månen och illistiga Satan är mer än troligt. En Måne i Skorpionens 3e grad skulle innebära en direkt infiltration från den store Korrumperaren! En viskning inifrån sinnet att sko sig själv och skita i andra!

Månen är visserligen tekniskt sett en välgörare här eftersom den äger horoskopets bästa hus, det nionde för religion, filosofi och altruism. Men notera problemet i detta Chandra lagna-horoskop som enbart är det psykiska skiktet: Psyket är immunt mot högre och ädlare funderingar eftersom den strypande södra månnoden befinner sig här. Samma fenomen som i Sveriges horoskop och där jag tror man ändå måste säga att svenskarna generellt har ett stelt och lätt avvisande sätt till utlandet. 

(Undantaget de få fläckar på jorden - typ Thailand - som svensken i bästa kolonial anda annekterat och vallfärdas i flock till. Där kan de möta andra svenskar i "exotisk mijö". Vilket tragikomiskt sätt att förhålla sig till fenomenet "utlandet"!)

Det hade inte varit trovärdigt om in den skandalösa Attendo vd:n haft stora och lätta pengars Jupiter på sin sida. Här är Jupiter en verksam välgörare och i månhoroskopets 1a hus dessutom. Men som tidigare sagt är denna inre fantasi om och enorma begär efter stora pengar redan det en antydan om en karaktärsbrist. För minst ordergången: Jupiter i sjätte kretsen modifieras när dess generösa löfte om stor framgång når Månen - den psykiska sfär som jordelivet utspelar sig inom. Och Månen i Skorpionen är som sagt fallen. Och Månens disponent Mars står i akut osynk med sitt eget tecken. Asocial och självisk rikedom blir slutbudet. "Den goda" Jupiter har ingen chans när korruptionen sätter in på lägre planetära nivåer.

Och detta är värt att notera: både Solen och Mars är verksamt neutrala för en ascendent (oavsett typ) i Skorpionen. Solen står här i egohuset 1 och dess disponent i vårdhus 4 och tekniskt är dessa okej placeringar.

Men det är det sociala utstötningssyndromet som avslöjar något underligt. Att vilja göra sig en karriär (Solen) och en gigantisk förmögenhet (Jupiter) på människor som av sjukdom hamnat på kant med samhället... Jag kan bara likna sådana här människor vid nazistiska fånglägervakter återfödda och ett liv senare alltjämt intresserade av att tjäna sin inkomst på fängslade. Det är något så extremt sjukt i den här fantasin - men eftersom stjärnorna kan måla upp scenen måste naturligtvis också själar med motsvarande störningar i sin historia födas. Jorden är en experimentverkstad där många kommer tillbaka för att "göra om och göra rätt". Borelius kan knappast sägas vara på rätt spår...

Ett stigande tecken ur psykets perspektiv (Månen) är förstås en ren abstraktion. Månen ligger mellan 2 och 2½ dygn i ett tecken. Men jag ser Månen som drömmen i människan, hungern och begäret. Ur drömmen vaknar människan på morgonen för en dag av aktivitet i solljuset och där söker hon förverkliga det som det inre sinnet (Månen) ruvat på under natten. Att enbart ge Solen äran av "missionen i livet" är att förenkla. 

Säg att Solen står i ett anspråkslöst tecken och därtill i ett tämligen passivt hus (t.ex. andre eller tolfte). Säg vidare att Månen står extremt framskjuten, stark och i ett begärsfyllt tecken, säg Borelius fallna Skorpion-Måne i första huset. Hur går det då med "livsmissionen"? Är det inte troligare att individen aldrig växer upp, utan fortsätter på sin nattliga, lunära sida?

Solen blir som en vek man vars hustru (Månen) dominerar honom totalt. Solen slavar i sitt anletes svett för att Månen har så omåttliga begär. Hos Borelius är det annorlunda, för Månen indikerar såväl begäret efter stora pengar som möjligheten att i den egna personen (1a huset) nå den rikedomen. Faktum är att psyket drömmer drömmen om en Sol försedd med en väldig förmögenhet. Borelius måste under Månens dygn i Skorpionen ha fötts en sådan timma att även den kroppsliga ascendenten bestyrker detta framgångstrånande omen i Världssjälens "psykiska skikt".

Aktiva illgärningsmän för en Skorpionascendent är köpmannen Merkurius, pengarnas Venus och självbehärskningens Saturnus. Eller säg så här: Jupiters lätta pengar är inte värst förtjust i det hårda knotets och gränsernas Saturnus! Det är ett "klipparhoroskop" hela vägen.

Särskilt Saturnus blir obehaglig som den gränsdragare och t.o.m. diktator den är i de fall då den framträder som verksam illgärningsman och är prominent vad gäller husplacering. Saturnus är som starkast i väster, vilket i månhoroskopet förstås är fantasins väster. Drömmen handlar om att diktatoriskt (leda) verksamheter som har med livets slutskede att göra. Slutskedet är "väster" och Saturnus som Skördemannen skördar vinst genom de gamla och döende. 

Eftersom tecknet "bara" är Oxen handlar "bara" om att krympa ner (Saturnus, begränsaren) de materiella underlaget för denna verksamhet som kastar sina blickar mot opposita Mån-Skorpionen (ett hem i dödens skugga, ett vårdhem). Det är så många planeter involverade här, att det går att läsa fram nästan hur många budskap som helst. Men nyckeln är att det är Venus och Mars axel. Välmående och Ofärd. Och Jupiter ser möjligheter att bli rik inom denna axel.

Denna onda dirigent eller vd-Saturnus står i kontakt med Satans huvud och kastar märkliga bud över Skorpionen mittöver. Det är därför jag inte kunnat ge t.ex. den verksamma välgöraren Jupiter klartecken. 

Saturnus i Jordelementet ger en ibland makalöst torftig materialism och när även Skorpionen är aktiv blir "den sataniska axeln" närmast omöjlig att besegra. Individen är helt "korsfäst" i den lägre delen av skapelsen, i en simpel konsumtionscykel som går från födointag till avföringen och så ett varv till. Ja, så kan man också beskriva äldrevården om man saknar all mänsklig värdighet och bara ser kroppar som ska hållas till liv till lägsta möjliga kostnad.

Minns regeln: Saturnus i sjunde kretsen är "själens form", Jupiter i sjätte kretsen fyller framgångsrikt ut intill Saturnus gräns. Jupiter vill rikedom och i direkt opposition till "själens form" som därtill röjer Satans hångrin blir den resulterande förmögenheten vad britterna kallar "ill-gotten gain"!

Henrik Borelius är enligt dessa enkla och logiska spelregler en äkta djävul, en företagare i Fredrik Reinfeldts smak. En sådan som regeringen gärna lyssnar till som en rådsmedlem.


Inga kommentarer: